reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Ja miałam wymaz na paciorkowca pobierany z pochwy i z odbytu, bo te bakterie mogą znajdować się też w jelitach i z tego co wiem one mogą zarazić dziecko w czasie porodu i wtedy może dojść także do zapalenia płuc. Wyniki będę miała w poniedziałek. Mam nadzieje, że wyjdą negatywnie.
tu jest link jakbyście chciały poczytać: Paciorkowiec w ciąży

Idę robić placki, bo mąż dzwonił, że wcześniej będzie

reklama
A czym wy chcecie to oblewac herbatka???

Laila ja mialam podobnie jak bylam w ciazy przy stole sie nie miescilam i jak cos jadlam to mi spadalo na brzuch bo nie moglam sie nachylic,maz sie smial ze mnie.
Teraz sie smieje ze nareszcie po jedzeniu jestem czysta:-D:-D:-D

Edis nie zly jest Twoj maz:-D

Ja juz pojadlam ziemniaczkow z jajkiem i surowka,ugotowalam grzybki i makaron na zapiekanke zostalo mi ugotowac kapustke.
Robie taka prosta zapiekanke jak moja mama kiedys robila,bardzo dobra.

powiem wam ze chyba w końcu brzuszek mi opadł..... nie jestem w stanie normalnie siedzieć jest mi strasznie niewygodnie albo na skraju kanapy w meeega rozkroku albo na pół leżąco.......
a już najlepiej wyglądam jak wstaje z ziemi:-D( lubię się położyć na boku na podłodze i pobawić z psem) na klęcząco podpieram się rękami- maż porównał mnie do ....SUMO:szok:

hehe Laila mily ten Twoj mąż :)
a ja wlasnie sie az przestraszylam, bo leze sobie na boczku i nagle czuje ze cos mi strasznie mokro koło żeber...patrze i calutenka koszulka plus bluza przesiakniata czyms co mi wycieka z piersi:szok: szok wczesniej nic mi nie wyplywalo a tu nagle az tak:no: prawie wyciskać ubranie mozna

nie chce straszyc bo pewnie to nie to...ale wiem ze cholestaza u ciezarnych objawia sie strasznym swiadem calego ciala.....moja kolezanka miala....

kurcze poczytałam o tej cholestazie i chyba jurto tak dla świętego spokoju pójdę zrobić próby wątrobowe, lepiej dmuchać na zimne:dry:

czesc dziewczynki
ja w sumie nie wiem jak powinien wygladac ten obnizajacy sie brzuch czytalam tez gdzies ze wcale nie musi opasc bo to kwestia jak dzidzia sie ulozy, ale chetnie bym zobaczyla dziewczynki, a dokladniej brzuszki przed i po obnizeniu zeby miec jakies porowanie.

reklama
Apropos tych prób, miałam powtórzyć, gdyby mnie muliło ( a muliło w sobotę). Wyszły dobre tzn w normie :-)

Do góry