anka26_x_07
Mama Laury :)
kochana zostalo tylko 2 dnihej dziewczyny ja juz po masazu dzis byl o wiele bolesniejszy niz w zeszlym tyg bo polozna szyjki nie mogla znalesc. Nic niestety nie rozkrecil, czyli w sobote na 100% wywolanie. Tylko nie wiadomo o ktorej, bo polozna mowila ze czasem szpital nie ma miejsc w danym momencie i karza przyjechac dopiero wieczorem
Glowka malego jest caly czas nisko, szyjka otwarta, rozwarcie na 2cm. Dziwia sie czemu jeszcze nie rodze. No ja tez sie dziwie i nie mam pojecia co go tam jeszcze trzyma. Polozna mowi, ze jak juz tak wszytsko przygotowane tam w srodku to porod moze byc szybki. I jak zaczne miec mocno bolesne skurcze w domu to nie czekac zeby byly co 5-7min tylko od razu dzwonic do szpitala, ze sa bardzo regularne, nawet mam im naklamac bo inaczej urodze w domu.A to ostatnia rzecz jakiej bym chciala
Oby tak bylo, oby porod byl szybki, ale jeszcze nigdy nie wiadomo bo dzieciaki w ostatnim momencie potrafia sie przekrecac i cofac.
Teraz duzo odpoczywaj
Rozwarcie czasami lubi robic psikusy, ale mam nadzieje ze tak jak to bylo u mnie to i u Ciebie pojdzie jak po masle
Bede w sobote myslami z Toba

nie wiem jak to jest z tymi przerwami ale jak mi Ethan spi to go nie budze po 3h do karmienia, czekam az sam sie obudzi. Zreszta tak tez mi poradzila polozna. Dziecko samo wie kiedy jest syte i kiedy chce jesc.basieniak zapisałyśmy się do dr Maciopy-Kisiel. Byłaś może u niej?
Dziewczyny jak liczycie 3 godz. między posiłkami? Czytałam, że niby od początku karmienia ale u nas to by nie zdało egzaminu bo mała czasem je 40 min, potem ją przewijam i ona znów tyle je. Albo po prostu ssie długo (rekord był 1 h 15 min). Więc liczę od końca. A i tak wychodzi min. 8 posiłków dziennie. Lekarz mówił, że przerwy w karmieniu nie powinny być dłuższe nić 3h no a przerwy to chyba właśnie od końca karmienia?
U nas przerwy sa co 3h jak zje 100ml jak zje wiecej to tez spi dluzej, szczegolnie dobrze mu sie spi w nocy

Witamine K u nas podaja w szpitalu -dwukrotnie, witamine D podaje w olejku od 6 dnia zyciateż tak czytałam
a jeszcze pytanie mam-dajecie maluchom jakieś witaminy? D? K? jak to teraz jest??
Witamina D jest bardzo wazna w rozwoju
to sie nazywa organizacjaja staram się czytac co u Was, ale z pisaniem kiepskochociaz dzisiaj udalo mi się roztroić - równocześnie karmiłam Jaśka, głaskałam Adama po plecach i odrabialam z Maja lekcje
fajnie było
spadam spać spokojnej nocki kochane![]()
zgadzam sie z Twoim lekarzemKrolowa - kazdy lekarz mowi co innego. Mój mi powiedział, że mam karmić na żądanie. Nie musi być co 3 godziny, może być co godzinę albo co 6 - wtedy kiedy mały jest głodny. U nas częściej jest co godzinęAle to dlatego, że tak jak u Truskaffki, Filip traktuje cycka jak smoczek i jeszcze sie denerwuje, bo mu za duzo mleka z niego leci, a on chce tylko pomlaskać a nie jesc
Mam problem z usypianiem młodego. Jak nie czuje mojej ręki, to w ogóle nie chce spać:| Nie wiem jak mam go do łóżeczka przyzwyczaić:|
A co do pampersów - Filip też miał uczulenie na te zielone - potwierdzam - białe są rewelacyjne: Teraz mamy jeszcze z belli większy rozmiar i też jestem zadowolona a pupa nieodparzona![]()

co do usypiania to sprobuj dzieciatko ciasno opatulic, tak by sie czul jak w Ciebie w brzuszku;-)i dobrze okryj by bylo mu cieplo
byle do niedzielinimiti biedna, sil zycze duzooo
ja juz po CTG - cisza na morzu, kolejne w niedziele + USG i rozmowa z polozna![]()
milego dnia mamusie
![]()