reklama

Marzec 2013

basiatoja my ubranko mamy po kuzynie. nic specjalnego ale w sklepach tez nie bylo wyboru
zabka fajnie ze udalo Ci sie zakupy z malym zrobic. a co do chrzcin to podziwiam ze masz sile robic je w domu. u mnie nie bylo nawet o tym mowy ale u nas bedzie tłum ludzi, wiec nawet by sie nie pomiescili ;)
szczebiotka oj bujaczki sa fajne, szczegolnie takie co same hustaja. fajnie ze kolka odpuscila, u nas tez lepiej z brzuszkiem nawet, a co smieszniejsze to dopiero jak odstawilismy kropelki ;)
makunia u nas mlodemu kupa tez nie przeszkadza. dlatego przewijamy co chwila, szczegolnie ze chwilowo mial odparzona pupe delikatnie. a co do ubierania to u nas jest ok, ale wybieram taki moment kiedy nie jest rozdrazniony albo kiedy nie boli go brzuszek, bo wtedy jest gorzej
deizzi i to kolejny plus spacerow - dodatkowe godz wytchnienia dla mam ;)
anka26 niesamowicie jak ten czas leci a synek juz jest "za dorosly" na niektore ubranka ;) przy przegladzie dzisiejszym szafy okazalo sie ze nawet nie we wszystkim pochodzil chociaz raz

spacer z kolezankami tez wozkowymi planowalam ale pogoda na jutro deszczowa :(

reklama
makunia ja jak zukzon uzywam oliwki i malemu skora wrocila do normy.
zukzon no wlasnie swedzi i wrazliwa jak diabli:-(moze to przez ten krwiak co byl i ta dziurke co jeszcze jest;(nie wiem.albo dzwiganie wozka daje sie we znaki. niby pierwsze pietro ale jednak wozio ciezki:-(
martuska witaj:)
betina u nas bedzie ok 20 osob:)to tez sporo.chyba ze rodzina mojego nie przyjedzie bo juz sie wszystkiego spodziewam po nich.

a to roznie. czasem wieksze czasem w ogole nic.ale raczej malo juz.:) a sluchaj ja po operacji mam caly czas wzdete jedno miejsce i tak jakby narzady jeszcze nie wrocily na swoje miesce Ty tez??

My tez wychodzimy codziennie. zreszta nie mam wyjscia bo kto by zostal jak maz pracuje a rodzinki na miejscu nie ma bo wszyscy w Polsce:baffled:
Makunia moj nie placze ani przy ubieraniu ani przy przebieraniu. z czasem malutka przywyknie wiec cierpliwosci

Anka używaliśmy pampersa...kupiliśmy właśnie całe pudło 3, a tu zonk:-)

Dezzi ja mam pieluszki all i n1 więc generalnie w ciągu dnia ładuję do nich wkład, te bambusowe najlepiej chłoną...więc nic nam nie przecieka. Wkłady zmieniam z taką samą częstotliwością co pampersa czyli około 2-óch h...no chyba ,że usłyszę wielki wystrzał iwem ,że kupsko już czeka. Wkłady przepieram w ręku, a jak wyschną pakuje do worka na pranie Neli. Dziś wykorzystaliśmy dwie pieluszki i trochę więcej wkładów. Myślę, że pranie będzie co 2, 3 dni:-)

Makunia niezła pani doktor. Chyba by mi oczy wyszły z orbit jak bym usłyszała te wszytskie cuda:P Ja uwielbiam bephanten więc pewnie weszła bym w polemikę bo niestety ale języka za zębami trzymać nie umiem;-)

U nas nareszcie wiosna...dziś widziałam bazie:-D:-D Spacer prawie 3 odzinny więc dzieciaki po kolacji padły, a ja miałam wieczór dla męża:-)

Bry, pobudka dziś o 5.30, panienka teraz dosypia a ja korzystam z wolnej chwili.
Wczoraj złożyliśmy wniosek o żłobek dla Gabrysi, jak nie będę miała innego wyjścia to będzie musiała tam zostawać a to wszystko przez ten cholerny rząd i jego "pojechane projekty"
Zamówiliśmy Oliwii buty na allegro i wczoraj przyszły, są super adidaski nieco większe ale zostawię jej na jesień będą idealne. Jeszcze jakaś kurteczka/płaszczyk przejściowy, czapeczka i córa na wiosnę wyszykowana. Do żłobka dziś poszła już w nowych, bo przecież "są takie fajne mamusiu" ;-)

03.2013 na rynku jest duży wybór jeśli chodzi o wodę morską, ja używam marimer baby, wcześniej miałam afrin ale kiepsko się aplikował.
Gosha90 nie zsuwa się, składam w taki długi prostokąt i obejmuje od pelców po brzuszek więc nie ma się jak zsunąć.
Betina79 jakbym nie miała wyjścia to bym zostawiła z teściową, w końcu będzie miała okazję poznać bliżej wnuka. Może jednak uda Ci się wyjść jutro na taki spacer :-)
Basiatoja ładnie Ci Oluś rośnie :-)
Żabka powiem Ci, że mnie też tak bolał brzuch po cięciu, może nie tyle rana zew tylko ta wewnętrzna.
Szczebiotka to super, że sytuacja uległa poprawie :-) Nasza też wrzeszczy i nerwus z niej jest zwłaszcza jak ma kupę albo jest głodna. Co do kreacji to na pewno umieszczę fotkę po tym wielkim dniu :-) Znowu przeprowadzka Was czeka? O kurczę z dwójką Maluchów będzie chyba teraz cieżej ale na pewno dacie radę :-)
Deizzi to wpadaj do mnie a potem jak do Ciebie wpadnę :-)
Makunia moja nie cierpi się przebierać.
Roksaa fakt nie pomyślałam, ale może dziś się uda Wam wyjść. Też mam taką cichą nadzieję, ale coś się pochmurało i na deszcz się zbiera.
Ala a jak pupa Nelci? Goi się?
ANka a jak u Was pogoda? Wiosennie się zrobiło? Też wychodzimy często choć nie powiem kilka dni było takich ze w domu spędziłyśmy ale to z nadmiaru obowiązków i niesprzyjającej aury.

W ciągu dnia jak Wasze dzieci zasypiają i gdzie? W łóżeczkach, na kanapie, same czy z pomocą?

Ostatnia edycja:
Witam się i ja porannie... Mały standardowo rano się napinał i już nie usnął - dopiero teraz po wytrzęsieniu w leżaczku śpi na brzuszku;) A na 10 zbieramy się na usg nereczek... oby była widoczna poprawa. Kania Piotruś w dzień śpi na sofie na brzuszku. Raz, że mu na bąki na brzuszku lepiej, a dwa, że ćwiczy mięśnie zanim zaśnie. A tak na brzuszku to wolę go samego nie zostawiać w pokoju dzieciaków a tak to mam go ciągle na oku. W nocy normalnie w łóżeczku na boku śpi. Z Wiki było dokładnie tak samo. Tylko teraz bałam się, że małą będzie go ciągle zaczepiać i się nie da ale już się nauczyła. Choć jak jest w pokoju to uwagę mam na nich podwójnie skupioną;)

reklama
Basieniak powodzenia na wizycie, daj znać po :-)
Gabrysia też lubi pospać na brzuszku :-)
Właśnie się wybudza w płaczem i tak jest za każdym razem.

Wasze Pociechy też tak się budzą?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry