reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

basiatoja my ubranko mamy po kuzynie. nic specjalnego ale w sklepach tez nie bylo wyboru
zabka fajnie ze udalo Ci sie zakupy z malym zrobic. a co do chrzcin to podziwiam ze masz sile robic je w domu. u mnie nie bylo nawet o tym mowy ale u nas bedzie tłum ludzi, wiec nawet by sie nie pomiescili ;)
szczebiotka oj bujaczki sa fajne, szczegolnie takie co same hustaja. fajnie ze kolka odpuscila, u nas tez lepiej z brzuszkiem nawet, a co smieszniejsze to dopiero jak odstawilismy kropelki ;)
makunia u nas mlodemu kupa tez nie przeszkadza. dlatego przewijamy co chwila, szczegolnie ze chwilowo mial odparzona pupe delikatnie. a co do ubierania to u nas jest ok, ale wybieram taki moment kiedy nie jest rozdrazniony albo kiedy nie boli go brzuszek, bo wtedy jest gorzej
deizzi i to kolejny plus spacerow - dodatkowe godz wytchnienia dla mam ;)
anka26 niesamowicie jak ten czas leci a synek juz jest "za dorosly" na niektore ubranka ;) przy przegladzie dzisiejszym szafy okazalo sie ze nawet nie we wszystkim pochodzil chociaz raz

spacer z kolezankami tez wozkowymi planowalam ale pogoda na jutro deszczowa :(

reklama
makunia ja jak zukzon uzywam oliwki i malemu skora wrocila do normy.
zukzon no wlasnie swedzi i wrazliwa jak diabli:-(moze to przez ten krwiak co byl i ta dziurke co jeszcze jest;(nie wiem.albo dzwiganie wozka daje sie we znaki. niby pierwsze pietro ale jednak wozio ciezki:-(
martuska witaj:)
betina u nas bedzie ok 20 osob:)to tez sporo.chyba ze rodzina mojego nie przyjedzie bo juz sie wszystkiego spodziewam po nich.

zabko moze to od tego ze teraz miesnie sie zrastaja brzuch inaczej jest unerwiony bo nerwy tez zostaly przeciete.. chodze tylko i sie drapie. a dalej masz krwawienia??

a to roznie. czasem wieksze czasem w ogole nic.ale raczej malo juz.:) a sluchaj ja po operacji mam caly czas wzdete jedno miejsce i tak jakby narzady jeszcze nie wrocily na swoje miesce Ty tez??

My tez wychodzimy codziennie. zreszta nie mam wyjscia bo kto by zostal jak maz pracuje a rodzinki na miejscu nie ma bo wszyscy w Polsce:baffled:
Makunia moj nie placze ani przy ubieraniu ani przy przebieraniu. z czasem malutka przywyknie wiec cierpliwosci

Anka używaliśmy pampersa...kupiliśmy właśnie całe pudło 3, a tu zonk:-)

Dezzi ja mam pieluszki all i n1 więc generalnie w ciągu dnia ładuję do nich wkład, te bambusowe najlepiej chłoną...więc nic nam nie przecieka. Wkłady zmieniam z taką samą częstotliwością co pampersa czyli około 2-óch h...no chyba ,że usłyszę wielki wystrzał iwem ,że kupsko już czeka. Wkłady przepieram w ręku, a jak wyschną pakuje do worka na pranie Neli. Dziś wykorzystaliśmy dwie pieluszki i trochę więcej wkładów. Myślę, że pranie będzie co 2, 3 dni:-)

Makunia niezła pani doktor. Chyba by mi oczy wyszły z orbit jak bym usłyszała te wszytskie cuda:p Ja uwielbiam bephanten więc pewnie weszła bym w polemikę bo niestety ale języka za zębami trzymać nie umiem;-)

U nas nareszcie wiosna...dziś widziałam bazie:-D:-D Spacer prawie 3 odzinny więc dzieciaki po kolacji padły, a ja miałam wieczór dla męża:-)

Bry, pobudka dziś o 5.30, panienka teraz dosypia a ja korzystam z wolnej chwili.
Wczoraj złożyliśmy wniosek o żłobek dla Gabrysi, jak nie będę miała innego wyjścia to będzie musiała tam zostawać a to wszystko przez ten cholerny rząd i jego "pojechane projekty"
Zamówiliśmy Oliwii buty na allegro i wczoraj przyszły, są super adidaski nieco większe ale zostawię jej na jesień będą idealne. Jeszcze jakaś kurteczka/płaszczyk przejściowy, czapeczka i córa na wiosnę wyszykowana. Do żłobka dziś poszła już w nowych, bo przecież "są takie fajne mamusiu" ;-)

03.2013 na rynku jest duży wybór jeśli chodzi o wodę morską, ja używam marimer baby, wcześniej miałam afrin ale kiepsko się aplikował.
Gosha90 nie zsuwa się, składam w taki długi prostokąt i obejmuje od pelców po brzuszek więc nie ma się jak zsunąć.
Betina79 jakbym nie miała wyjścia to bym zostawiła z teściową, w końcu będzie miała okazję poznać bliżej wnuka. Może jednak uda Ci się wyjść jutro na taki spacer :-)
Basiatoja ładnie Ci Oluś rośnie :-)
Żabka powiem Ci, że mnie też tak bolał brzuch po cięciu, może nie tyle rana zew tylko ta wewnętrzna.
Szczebiotka to super, że sytuacja uległa poprawie :-) Nasza też wrzeszczy i nerwus z niej jest zwłaszcza jak ma kupę albo jest głodna. Co do kreacji to na pewno umieszczę fotkę po tym wielkim dniu :-) Znowu przeprowadzka Was czeka? O kurczę z dwójką Maluchów będzie chyba teraz cieżej ale na pewno dacie radę :-)
Deizzi to wpadaj do mnie a potem jak do Ciebie wpadnę :-)
Makunia moja nie cierpi się przebierać.
Roksaa fakt nie pomyślałam, ale może dziś się uda Wam wyjść. Też mam taką cichą nadzieję, ale coś się pochmurało i na deszcz się zbiera.
Ala a jak pupa Nelci? Goi się?
ANka a jak u Was pogoda? Wiosennie się zrobiło? Też wychodzimy często choć nie powiem kilka dni było takich ze w domu spędziłyśmy ale to z nadmiaru obowiązków i niesprzyjającej aury.

W ciągu dnia jak Wasze dzieci zasypiają i gdzie? W łóżeczkach, na kanapie, same czy z pomocą?

Ostatnia edycja:
Witam się i ja porannie... Mały standardowo rano się napinał i już nie usnął - dopiero teraz po wytrzęsieniu w leżaczku śpi na brzuszku;) A na 10 zbieramy się na usg nereczek... oby była widoczna poprawa. Kania Piotruś w dzień śpi na sofie na brzuszku. Raz, że mu na bąki na brzuszku lepiej, a dwa, że ćwiczy mięśnie zanim zaśnie. A tak na brzuszku to wolę go samego nie zostawiać w pokoju dzieciaków a tak to mam go ciągle na oku. W nocy normalnie w łóżeczku na boku śpi. Z Wiki było dokładnie tak samo. Tylko teraz bałam się, że małą będzie go ciągle zaczepiać i się nie da ale już się nauczyła. Choć jak jest w pokoju to uwagę mam na nich podwójnie skupioną;)

reklama
Basieniak powodzenia na wizycie, daj znać po :-)
Gabrysia też lubi pospać na brzuszku :-)
Właśnie się wybudza w płaczem i tak jest za każdym razem.

Wasze Pociechy też tak się budzą?

Do góry