reklama

Marzec 2013

To sa własnie absurdy NFZ-u...
ja na sierpien zapisywałam sie w marcu :D... w czasie wizyty i cytologii, mowie a co tam moze sie uda do tego czasu :)
bo tak wynikalo z wyliczena a mowie jak nie to odwołam.. :)
Ale i tak sa bliskie terminy w miare... a w przychodni to z dnia na dzien przyjmuje moze dlatego ze jest kipeska i ilosc pacjentek spada..poprostu rezygnuja.. ja tez nie chodze do przychodni...

reklama
Odnosnie kremów i i balsamów,
jakiś czas temu kupiłam VISCHY DESTOCK ponad 80 zł zapłąciłam ale zastanawiam sie czy w ciąży można go stosować bo niby zawiera kofeine i wchłania się... :/ rózne opinie sa na necie. ?? Może wy wiecie??
Ale i tak teraz kupie perfecta mama do piersi i ciała . Tańszy..a skóra zrobiła mi sie sucha na nogach...
Biore witaminki femibion natal 1 ( przy obiadku ) + mumomega... ( rano)

Ja używam Vichy na cellulit i nogi mam zamiar nadal smarować, odpuszczą brzuch po prostu.
Na rozstępy przy 1-wszej ciąży używałam oliwkę w żeli+ Mustela i teraz też tak zrobię:)

Ja chodzę prywatnie ale teraz wizyta co miesiąc+badania i wszystko płatne...wolę przynajmniej badania bezpłatne zrobić i kupić za to coś dziecku:)

Ja już od kilku lat chodzę tylko i wyłącznie prywatnie do gina. I utwierdziłam się w przekonaniu, że to słuszna decyzja, jak zobaczyłam jak się traktuje pacjentki na oddziale. Jeszcze mój lekarz jest ok, bo niezależnie od tego, czy pacjentka jest prywatna czy z przychodni to do niej przychodził na oddział, pytał co i jak. Ale inni lekarze, to masakra. Jest u nas taki jeden dr (podobno wybitny). Leżałam na sali z pacjentką prywatną i z przychodni. Do tej pierwszej przychodził, dopytywał jak się czuje, jak miała iść na usg to zapisał ja do kolejki, zeby się nie męczyła stojąc... do rany przyłóż. A tej drugiej najpierw się wyparł (twierdząc, że jej nie kojarzy), po czym jak pokazała mu kartę ciąży, to skwitował, że "w przychodni ma tyle bab, że nie każdą zapamięta". I tą traktował z góry, trafiła na oddział z rozwarciem szyjki w 30 tyg, to ja wysłał do kolejki do USG, żeby sobie sama stała, a potem na nią nakrzyczał, że się nie szanuje, i że jak urodzi przedwcześnie to sama sobie będzie winna. Ja miałam okazję trafić na niego na porodówce, to nawrzeszczał na mnie, że nie licze skurczy i że jestem histeryczką "bo jego pacjentki wiedzą o tak elementarnych rzeczach". Ja się rozpłakałam, więc mąż zadzwonił po mojego lekarza (o 2 w nocy) i tamten przyjechał bez niczego i powiedział temu bucowi (tylko tak mogę go określić), że ja rodzić będę już przy nim;)

A co do balsamów to lepiej unikać tych z kofeiną, bo to szkodliwe dla dziecka. Jest bardzo dużo serii dostęnych specjalnie dla kobiet w ciąży z Ziaji, AA, Pefecty, Pharmaceris, Palmersa - do wyboru do koloru;)

ja prywatnie tylko bete robie i usg... no i poznije chcemy usg 3 d :)
a tak to na nfz nie po to pracuje i odkładam te skladki. za te pieniadze nie potrzebowala bym opieki nfz tylko poszla bym w normalnych warunkach prywatnie...ale coz taka polityka... teraz jeszcze becikowe zabiorą... i tylko najuboższym od 2013 bedzie sie należało..stwierdzialam ze chyba rodzinom patologicznym w ktorych bedzie na miesiac na vódkę :/ dosc ze 1 tys.. posmiewisko na cala europe.. niby polityke prorodzinna stosuja..a tu zabierja ten 1 tys... :/ smiech na sali...

Witam! Troszke mnie nie było ale duzo sie działo. Ciągle mnie mdli na szczescie nie laduje w toalecie... wczoraj bylo duzo stersu o 6 rano babci spadl cukier do 30 zaslabla i spadla na kafelki krzyk panika mój Macius tez krzyczal ze strachu. Tak mnie brzuch bolał i kulo i ciagle slabo przez cala ta sytuacje. Babcia jest w szpitalu ale naszczescie po badaniach wyszlo ze wszystko w porzadku juz sie balismy ze cos zlamala to dla takich osob smierc tylko. Cieszymy sie ze za kilka dni wroci do domku.

Przy moich 25 kilo do przodu przy 1 ciazy miala byc cesarka ale trafilam na takie polozne ze kazaly rodzic naturalnie wymeczyly 5 godzin a potem decyzja lekarza ze cesarka ratujaca zycie mi i dziecku. Duzo komplikacji ale udalo sie. Mam nadzieje ze teraz bede miala cc bo nie chce przezyc tego 2 raz.

Kremy na rozstepy? moze i dzialaja. cala ciaze uzywalam balsamow oliwek ale tak duzo przytylam i dziecko tak powypychalo mnie ze kremu u mnie nic nie daly. Rozstepy sa na bruchu piersiach i udach.

Co do nfz u mnie w przychodni zanim zaszlam w ciaze bylam zapisana na 1 pazdziernika hehe ale pytam co jak bede w ciazy? to Pani odpowiedziala ze bedziemy dopisywac kobiety w ciazy... to dobrze ale i tak od czasu do czasu bede chodzila prywatnie np jak na nfz nie zrobi mi usg to pojde i zaplace :-)

Aniulka niekoniecznie najuboższym, przeczytaj dokładnie, kryterium dochodowe jest dosyć wysokie i my nawet po podwyżce załapiemy się mając 2 dzieci w domu.

Pamiętajcie, prywatnie czy NFZ to Wasze pieniądze idą, z Waszej kieszeni. Nie dajcie Sobie w kaszę dmuchać,jak czegoś odmawiają to proście o pisemne uzasadnienie.

aniulkas, do kogo tam chodzisz? wystarczy tam zadzwonic u umowic sie? wydaje mi sie ze moja gin tam pracuje. musze sie jej podpytac. ja mam tam kawalek ale w sumie dobry dojazd (o ile poza godzinami szczytu).

sama jeszcze nir wiem gdzie. najblizej sw. zofia ale nie mam ochoty rodzic na korytarzu. tlum tam zawsze koszmarny jest.

chyba w ogole do przychdni przyszpitanej trzeba miec skierowanie...bo tak ja mialam ...ale teraz jak sie dostalam to juz moge tam chodzic...zadzown zapytaj...czy jak jestes w ciazy czy moga cie zapisac...
ja dzis dzownilam sie upewnic czy na pewno jestem zapisana ...babeczki bardzo mile..orzynajmniej misie trafiaja :)
chodziłam do dok Jaroszewskiej ale ona tylko sprawami Cytologicznymisie zajmuej i poprosiła mnie bym sie przepisala jak planuje ciaze...wiec teraz bede u dok debowieckiej Ochman..chyba Jagoda ma na imie...

Hej dziewczyny :)
wczoraj miałam wizytę u gina, termin mam na 1 marca :) Dzidzia ma 9,8 mm i bijące serdszko :) ale sie troszke stresowałam przed.
dzis mam mega mdłości, brak aptetytu, w nocy biegunka ogólnie czuje sie średnio a już było pare dni lepiej z tymi mdłościami :(
co do rozstępów to ja w ciąży z małą smarowałam się Mustelą i nie miałam nic, pytanie czy to kwestia skóry czy kremu?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry