reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
Zofia jada najczęsciej te malutkie paróweczki z Morlin, choć czasem i Berlinki zjadła, albo z Sokołowa odtłuszczone, a dziś zjadła parówki z szynki z sokołowa, takie ładne jaśniutkie i bez tej skóry.
Banana łamie na pół i daje do łapki i sobie sama je, pomidorek na ćwiartki(bez skóry i pestek oczywiście) a ogórek różnie czasem na pół czasem na ćwiartki a i zdarzyło się że i całego małosolnego w łapkę dostała jak był malutki.
W ogóle to moje dziecko się zrobiło strasznie samodzielne, butle z mlekiem sama sobie trzyma i je, obiadek też chce sama łyżeczką, wiec lecimy na 2 łyżeczki i wszystko inne też sama....hlip hlip...dziecko mi dorasta..

Dominika u mnie to już inaczej nie przejdzie! Po dwóch łyżeczkach nie chce jeść a jak dostanie łyżeczkę dla siebie to szama aż jej się uszy trzęsą. I oprócz kanapek i parówek nic mi do głowy nie przychodzi co mogłabym jej dać do samodzielnego jedzenia:-( Macie jakieś patenty?

No to u nas jest tak że na śniadanko koło 8 je zazwyczaj parówki z 2 berlinki i czasem do tego chlebek smażony w jajku
potem jakieś ciasteczko hppa i spanko przed którym cycuś. koło 13 jest zupka koło 15 drugie danie potem k 17 deserek np owoce ze słoiczka inne są blllllllllleeeeeeeeeeeeee spanko przed którym jest cycuś i koło 19 kaszka podawana łyżeczką oczywiście.no i koło 22 spanko przed którym jest cycuś i w nocy ze 2 razy też jest cycuś.
wrrrrrrrrrrrrrrrrr nie daje się gad oduczyć cycusia a ja już nie chce karmić:(
Ja daje małemu makaronik ugotowany świderki sam je gotowane warzywa parówki

Moja tez jadła ale ja odsączam na ręczniku papierowym bo nie chcę aby tłustego za dużo jadła:tak:Też lubi nawet na ostro z czoskiem i dużo cebuli do tego zestaw warzyw ala leczo

reklama
Nauczyłam sie wszystko odsączać jak miałam te problemy z woreczki i organizm sie przyzwyczaił już .Nawet jak widze coś ociekającego z tłuszczu to mi wszystko do gardła podchodzi hihihiihiih.

Do góry