• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Miękki brzuch

Witam jestem tutaj nowa a wiem, że na was można liczyć. Panikuje ponieważ już raz poroniłam w 12 tygodniu. Teraz jestem w połowie piątego miesiąca i z dnia na dzień brzuch zrobił się mniejszy i miękki. Czy to podstawa do niepokoju? Nie mam żadnych boli ani krwawień. Któraś może coś doradzić? :)

reklama
Rozwiązanie
U
Zgadzam sie z Fado123. Właśnie jakby był za twardy na tym etapie to mogłoby to byc niepokojące. Nie masz sie czym martwic :)
Mój brzuch w żadnej z ciaz nie był typowo twardy chyba, że napiął się, bo skurcze przepowiadające mnie akurat naszły.[emoji23] Wielkość brzucha i kształt zależy między innymi od ułożenia dziecka. Może masz tylko wrażenie, że jest mniejszy? Jeśli masz jakieś zdjęcia brzuszka to porównuj sobie z każdego tygodnia będziesz miała czarne na białym.

Ja miałam miękki brzuch ,praktycznie do 7 miesiąca , dopiero teraz zaczął twardnieć ,ale został mi miesiąc do porodu więc może ;) jak na tak wczesnym etapie ,jak u Ciebie zacząłby być twardy to by źle wróżyło ,że np szyjka się skraca i otwiera a to źle ,więc nie panikuj ,myślę że to nic złego ,ale powiedz o tym swojemu ginowi jeśli się tak martwisz

Ja miałam miękki brzuch ,praktycznie do 7 miesiąca , dopiero teraz zaczął twardnieć ,ale został mi miesiąc do porodu więc może ;) jak na tak wczesnym etapie ,jak u Ciebie zacząłby być twardy to by źle wróżyło ,że np szyjka się skraca i otwiera a to źle ,więc nie panikuj ,myślę że to nic złego ,ale powiedz o tym swojemu ginowi jeśli się tak martwisz
Uspokajacie Mnie :) może nie tyle co twardy ale był twardszy niż teraz. No byłam u ginekologa tydzień temu i powiedział że nie ma żadnych zastrzeżeń, dziecko waży 300g w 20tc i rozwija się dobrze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry