reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode Żonki :D

witam sie po dentyscie caly dzien z malymi przerwami leje jak nie wiem co, dentystka mi tylko wygrzebala drucikiem poprzednie cos czym mi zapchala w piatek i wlozyla nowe lekarstwo, spilowala mi tez gorna jedynke bo mialam wyszczerbiona, teraz w polowie czerwca mam sie stawic, na pocieszenie poszlam sobie kupic dwa staniki o chinskiego, i musilam kupic rozmiar wiekszy bo w ten co dotychczas nie moge juz cyckow upchac, eh kocham Chiny jeden stanik 11zl

madlen wspolczuje sytuacji z wizytami
reszcie przesylam buziaczki

reklama
liza ,martusia..tutaj ciaze uznaja od 12tc...wczesniej..niech sie dzieje,co chce..albo ciaza silna i ja utrzymasz,albo slaba i ja poronisz..tzw.natura..juz tak maja,ale po 12tc jak cos sie dzieje,to opieka jest dobra...ja i tak bede szybciej miala wizyte,bo juz za tydzien..a to jeszcze nie bedzie 12tydzien ;-)
wika sliczny brzuszek ;-)
mamaBoo smyki juz wiedza,no ale oni na ta wiadomosc czekali bardzo dlugooo,wiec radosc ogromna...:-)
julita zdrowka ;-)
martusia najwazniejsze,ze przezylas wizyte u dentysty ,no a jak jeszcze zakupy sie udaly to juz w ogole super ;-)

madlen w Polsce tez tak juz jest ze np karte ciazy itd i wszelkie badania robia dopiero po 12tym tygodniu, nie pamietam zeby w pierwszej ciazy tez tak bylo

Madlen z tego co czytam d Ciebie i od innych dziewczyn z forum to w Anglii, Irlandii etc. baaaaardzo spokojnie podchodzą do ciąży... My jesteśmy nauczone wizyty już w 5-tym tygodniu, a oni tam mają czas...
Martusia dobrze, że już po wszystkim. Staniki za 11 zł są najlepsze :-D
Liz zdrówka :*

A my musimy wybrać się z Oskarem do lekarza w przyszłym tygodniu, bo już ma bardzo długo kaszel i martwimy się, żeby to jakaś alergia nie była...

Witam
Madlen co kraj to obyczaj, dla nich to pewnie wszystko normalne a dla nas kosmos :eek: Zobaczysz na pewno wszystko będzie dobrze.

Wika, Julita
do komunii mamy już wszystko kupione, teraz tylko zakupy jedzeniowe zostaną. I całe przygotowania rozpoczniemy kilka dni przed komunią. Na szczęście ja mam cały nastepny tydzień wolny :-)

Liza zdrówka

Martusia zazdroszczę Ci tych staników o rozmiar większych ;-)
Moje niestety zmalały ostatnimi czasy (po odchudzaniu) No ale coś za coś :-p

Mama Boo oby to nic poważnego nie było.
Angela kaszle już drugi tydzień, ale u nas to jeszcze pozostalości po przeziębieniu.

U nas dzisiaj pogoda piekna :-)
Zmykam na ogródek sadzic mieczyki.

Hej
madlen heh ja bym tak nie mogla heh ;P
matrusia 19tc :szok: kiedy to zleciało???? :-)

No ze mną dzis niewiem, w nocy nie spałam tak gardło bolało gripex se kupilam i sie nafaszeruję ;P
Ja dzis zaliczylam juz szkole z Hanią, otrzymałam takie potwierdzenie z tym co Hania potrafi, musze przeczytac, ale ogolnie jest oki. No a decyzja taka nasza ze zostaje w zerówce, niech ma jeszcze troszke z tego dziecinstwa ;))) od wrzesnia z Danielem oboje bedą śmigać
yes2.gif

No a my zaraz na podwórko, musze dół ogarnąc obiad naszykowac bo jak w południe Miki pójdzie spac sieję warzywka
yes2.gif
biggrin.gif
na dworze juz 15 stopni!
laugh.gif
superrrrrrrrrrrrr
biggrin.gif

Teraz bedzie mnie mniej, bo cale dnie na dworku uwielbiamy siedziec wiec sorrrka :**** postaram sie jak najczesciej zagladac :tak:

Witam kobietki
U nas też dziś pięknie
Martusia oj tak nie ma to jak produkt od chińczyka;-)a jeszcze przy niskiej cenie rewelka:tak:
Edysiek spokojnych udanych przygotowań bez nerwówki;-)
Liza zdróweczka
mama Boo dla was też zdrówka;-)
madlen:*

A u nas ok pomalutku:-D
dziś mam w planach szaleństwo na dworze muszę tego mojego dwulatka wymęczyć:-D

MamaBoo bo oni sa bardzo wyluzowani,a my Polacy mamy w genach panikowanie,czesto calkiem niepotrzebnie :tak:
ja tez jestem zdania,ze jak ciaza jest silna to sie utrzyma przez te 1sze 3miesiace..jesli jest slaba,to zaden lekarz mi tutaj <1sze 3miesiace>nie pomoze..organizm jest madrzejszy i wie co robi.;-)
Liza nie mam wyjscia..musze czekac,ale ze smykami tez bylam jakos 7-8tc pierwszy raz..
u nas pogoda taka ,ze czlowiek psa by nie wygonil...leje,wieje..wrrrr nic tylko spac :tak:

Liz jak tam dzisiaj - lepiej się czujesz ?
Madlen zgadzam się z Tobą w 100 % :-)
Aguska skąd to znam :-D Oskar jest jak piesek - jak się nie wybiega to mamy rozpierdziuchę w domu :-D
Martusia to dziwne, bo ja miałam kartę ciąży przy Tymku od drugiej wizty - tj od 8-mego tygodnia, badania też. A też chodziłam z NFZ-tu. Aj, co chwilę się to zmienia...

My dzisiaj też praktycznie cały dzień na dworze. Wczoraj mnie taka migrena dopadła, że miałam mdłości z bólu... Szkoda, że Tymek nie rozumie i musiałam się jakoś przemęczyć.. A jak Małż wrócił to tabletka zaczęła mi działać i przestawało boleć :/

reklama
Hej :)

madlen w Polsce tez tak juz jest ze np karte ciazy itd i wszelkie badania robia dopiero po 12tym tygodniu, nie pamietam zeby w pierwszej ciazy tez tak bylo

ja miałam założoną kartę ciaży w 8 tc. Poszłam w 5 tc to gnka badała mnie ręcznie i na usg oglądaliśmy pęcherzyk. Zleciła mnóstwo badań do zrobienia własnie na 8 tc. Nawet do becikowego musisz mieć zaświadczenie, że byłaś u lekarza przed 10 tc.

LIza, a co wychowawczyni Hani mówi o jej gotowości/ bądź niegotowości do kl. I??

Aguska, mój też całymi dniami na dworze, a co za tym idzie ja też;-) trochę mnie to męczy, bo ani wygodnie usiąsć, ani się położyć.... ehhh byle do porodu:-D:-D

Do góry