Witam, chcialabym sie was poradzić. Byłam dziś u lekarza, ciąża według OM 8tc0d według usg ok 6tc, zarodek ma 1.9mm
czy jest jakakolwiek szansa że będzie jeszcze dobrze czy przygotować się już na najgorsze
jedynie co mi przychodzi do głowy to że mogłam zajść w ostani dzień płodny według kalendarzyka i to by wychodziło że to jest właśnie ok 6 tc ale czy aż taka rozbieżność jest możliwa? Proszę o rady, załączam zdj usg
reklama
Lekarz kazał mi zrobić betę, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze,Nie martw się. Moja ciąża na poczatku w ogóle się nie zgadzała z OM. Różnicy było ponad tydzień . Po badaniach prenatalnych mały człowieczek ma się dobrze i już jestem w 15tc. W takim przypadku kieruj się USG.
lady in black
Moderator
A to było pierwsze USG? Jeśli tak, to nie jest jeszcze powód do zmartwienia. Musisz powtórzyć USG i sprawdzić, czy rozwija się zgodnie z tym nowym wiekiem ciążowym. Miałaś monitoring cyklu? Kiedy zrobiłaś test ciążowy?
Pierwsze usg było równo 2 tyg temu i był pusty pęcherzyk, lekarz mówił że ciąża wydaje się być trochę młodsza, używałam jedynie aplikacji do monitorowania, ostani cykl trwał 28 dni chociaż zdarzały się cykle po 33 dni, pierwszy test zrobiłam dzień przed spodziewana miesiączką i była lekka kreska, w dzień miesiączki już była mocniejsza.A to było pierwsze USG? Jeśli tak, to nie jest jeszcze powód do zmartwienia. Musisz powtórzyć USG i sprawdzić, czy rozwija się zgodnie z tym nowym wiekiem ciążowym. Miałaś monitoring cyklu? Kiedy zrobiłaś test ciążowy?
Roma_ntiko
Fanka BB :)
Mój syn jest z owulacji 12 dni późniejszejWitam, chcialabym sie was poradzić. Byłam dziś u lekarza, ciąża według OM 8tc0d według usg ok 6tc, zarodek ma 1.9mmczy jest jakakolwiek szansa że będzie jeszcze dobrze czy przygotować się już na najgorsze
jedynie co mi przychodzi do głowy to że mogłam zajść w ostani dzień płodny według kalendarzyka i to by wychodziło że to jest właśnie ok 6 tc ale czy aż taka rozbieżność jest możliwa? Proszę o rady, załączam zdj usg
Lady Loka
Fanka BB :)
Ja bym się nie nastawiała. Dwa tygodnie róznicy to bardzo dużo, bo tak naprawdę zapłodnienie musiałoby być w momencie, kiedy Tobie już wychodziłt pozytywne testy.Witam, chcialabym sie was poradzić. Byłam dziś u lekarza, ciąża według OM 8tc0d według usg ok 6tc, zarodek ma 1.9mmczy jest jakakolwiek szansa że będzie jeszcze dobrze czy przygotować się już na najgorsze
Nie wiem czy jest sens robić betę, bo przyrost już teraz nic nie pokaże, a na ewentualny spadek można czekać jeszcze długo. W tym momencie miarodajne jest już tylko USG.
reklama
Opowiem swoją historię:
Na przełomie 7/8tc trafiłam do szpitala z krwawieniem, które rozpoczęło się od plamień ok 5tc. W szpitalu zrobili betę (wyszła nieco poniżej 10000) oraz USG. Stwierdzili, że ciąża jest młodsza niż wynika to z OM i nie ma bicia serduszka. Powiedzieli, żeby się nie nastawiać. Dali wypis z zaleceniem kontroli u ginekologa prowadzącego po 2 tygodniach. Oczywiście po tygodniu byłam już u swojego lekarza. No i okazało się, że jednak wszystko jest jak należy. Wszystkie pomiary z USG idealnie pokrywały się z datą OM.
W międzyczasie zrobiłam betę i dostałam wynik >10000. Nikt mnie w labie nie uprzedził, że nie oznaczają powyżej tej wartości
Na przełomie 7/8tc trafiłam do szpitala z krwawieniem, które rozpoczęło się od plamień ok 5tc. W szpitalu zrobili betę (wyszła nieco poniżej 10000) oraz USG. Stwierdzili, że ciąża jest młodsza niż wynika to z OM i nie ma bicia serduszka. Powiedzieli, żeby się nie nastawiać. Dali wypis z zaleceniem kontroli u ginekologa prowadzącego po 2 tygodniach. Oczywiście po tygodniu byłam już u swojego lekarza. No i okazało się, że jednak wszystko jest jak należy. Wszystkie pomiary z USG idealnie pokrywały się z datą OM.
W międzyczasie zrobiłam betę i dostałam wynik >10000. Nikt mnie w labie nie uprzedził, że nie oznaczają powyżej tej wartości

Podziel się: