reklama
J
joklis
Gość
Co mnie dziwi, to to, ze wczesniej tego nie robila... Moze po prostu nie zauwazylas? Wszystkie dzieci tak robia, poniewaz nie maja jeszcze dobrze wyrobionego wzroku... Z tego co wiem niemowlaki nie maja jeszcze wzroku "trojwymiarowego", a widza dobrze tylko to co maja przed soba, w obrebie ok 50-100 cm... Ta "trojwymiarowosc" zaczyna sie wyrabiac ok 4miesiecy i moze potrwac do 6 miesiaca, wiec moim zdaniem jeszcze za wczesnie, zeby sie martwic... Pilnuj oczek, ale nie panikuj, jeszcze za wczesnie ;-)

ELWIRKA 25
Mamuśka
dziewczyny moja 8 miesięczna córka nadal zezuje juz przeciez powinna przestac boje sie ze bdzie miała zeza
Elwirka napisz cos wiecej, w ktora strone jej ucieka, czy zawsze czy tylko czasem. Kiedy to robi? Mojej ucieka jedno oczko na zewnatrz i tylko gdy patrzy daleko. Ma 2 latka. Okulista powiedzial, ze nie leczy sie tego rodzaju schorzenia okularami. Trzeba to obserwowac, samo nie zniknie, ale jak bedzie starsza mozna zrobic operacje korygujaca. We wrzesniu chce zasiegnac opinii polskiego okulisty. Radzilabym Tobie tez umowic sie na wizyte.
ELWIRKA 25
Mamuśka
foxia robi ze zeza jka obserwuje dokladnie jakas zabawke ale nie zawsze ide do okulisty
Elwirka mi sie wydaje ze jeszcze dziecko moze zezowac. na eksperckim dziale widzialam kiedys ten temat. poszukaj i poczytaj porad specjalisty. moze cie troche uspokoi
Moja Jula tez zezowała wlasnie jak blisko trzymala zabawke przy buzi;p a na dzis dzien juz wogole nic nie ma.
Ale Twoja corka z tego co sie orientuje jest wczesniakiem? kurcze no poczytaj bo nie wiem czy u wczesniakow potrzeba wiecej czasu na te oczka czy moze poprostu moze to byc jakis sygnal.
Moja Jula tez zezowała wlasnie jak blisko trzymala zabawke przy buzi;p a na dzis dzien juz wogole nic nie ma.
Ale Twoja corka z tego co sie orientuje jest wczesniakiem? kurcze no poczytaj bo nie wiem czy u wczesniakow potrzeba wiecej czasu na te oczka czy moze poprostu moze to byc jakis sygnal.
kakakarolina
Fanka BB :)
Ja nie wytrzymałabym i poszła do okulisty. Zez oczywiście może zniknąć ale może pokazałby on jakies ćwiczenia na to oczko, które nie patrzy.
Elwirko tu znalzlam jeden watek
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowe-dziecko-f24/zezowanie-jak-dlugo-25092/
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowe-dziecko-f24/zezowanie-jak-dlugo-25092/
reklama
ELWIRKA 25
Mamuśka
i tak musze isc do okulisty wziasku z ta wiotkoscia to sie zapytam
lana tak jest wczesniakiem
lana tak jest wczesniakiem