reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Nam pediatra doradziła DROSETUX - bez recepty i na kaszel zarówno suchy jak i mokry. Próbowałam i wydaje się ok. Pozdrawiam:tak:

reklama
Nam pediatra doradziła DROSETUX - bez recepty i na kaszel zarówno suchy jak i mokry. Próbowałam i wydaje się ok. Pozdrawiam:tak:

Mój M właśnie ten syrop kupił , farmaceutka poleciła. Zobaczymy czy pomoże:happy:
Dziewczyny czy zażywanie przeze mnie Gripexu wpłynie jakoś na dziecko ( na mleko ) bo w ulotce jest napisane że jest przeciwwskazane a dopiero teraz zauważyłam:-(

My jutro do pediatry-alergologa idziemy....znów małą cos sypneło ale pojęcia nie mam co....wczoraj byłam u swojej osiedlowej pediatry bo martwiło mnie to że mała przy ustach i w kącikach ust ma takie czerwone plamki, i troche krostek na brodzie i pod noskiem...ale pediatra powiedziała że to od ślinienia sie ( tak wlasnie i ja myślalam ) i że ona nie widzi tu zmian alergicznych. A jak wróciłam do domu to zobaczyłam że i na szyi ma i trochę na dekoldzie - generalnie to moze być od ulewania bo ulewa wciąż i wszystko jej leci na szyje, ja jej to wycieram ale moze skóra jest podrażniona:confused: pozatym od niedzieli jesteśmy tylko na mleku więc nie wiem co to moze być. Więcjutro sie umówiłam prywatnie do pediatry alergologa, niech ją obejrzy...oby to nie było od jedzenia:no:

My też dzisiaj popędziliśmy do lekarza , bo Adaś w nocy miał zapchany nosek poza tym ten kaszelek strasznie uporczywy :-( Chłopina się zaraził ode mnie. Ze mną już lepiej ale Adaś przez kolejne 5 dni na syropkach - bez antybiotyku na szczęście:happy:
No i szczepienie nam się przesuwa o 2 tygodnie :-(
Pabla , napisz co tam z Lenka. Adaś czasem też ma takie plamki czerwone pod ustami na brodzie po kaszce jak mu wytrę buzię. Także jestem ciekawa co ten alergolog powiedział.

Liwus - właśnie mojej też czassem tak troszke wyskakiwało i też myślałam że to od śliny, od jedzenia, które bardzo często jest na całej jej buzi jak ją karmię...ale zazwyczaj do 2-3 dniach samo znikało, a teraz nie znika i jeszcze sie powiększyło mimo że jesteśmy tylko na mleczku 4 dzień, a pogorszyło sie wczoraj....moze to od mojej kapy z łóżka, bo ostatnio lubimy sie bawić na naszym łóżku, mała na miękkim materacu szaleje jak głupia, w dodatku jak ma sie od czego odepchnąć to podnosi tyłek do góry, twarzą ryje w kapę i sie przesuwa do przodu:-) śmieszna jest strasznie:-D

Dziewczynki pomóżcie, szukam dobrego sposobu na zbicie gorączki.
Adaś ma 38,1 stopni , na razie dałam mu paracetamol w czopku i jakoś zasnął , ale poliki miał całe czerwone i boję się że będzie jeszcze wyższa ta temperatura :-(

reklama
Aby zbic goraczke: okłady na klate piersiową i górną czesc brzucha, recznik ma miec temperature wody w wanience, to najskuteczniejsza i najszybsza metoda...

Liwus najlepsza metoda:tak::tak:

Marcik o co chodzi u ciebie z tym niskim progiem gorączki???? Brzmi dramatycznie, przyznam, iż pierwszy raz spotykam się z tym terminem:baffled::-:)szok:

Do góry