reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Post - na opakowaniu jest napisane że od 1 miesiąca, ale ja podawałam troszkę wczesniej, tylko w małych ilościach.
Teraz się zastanawiam czy mała nie ma przypadkiem nietolerancji laktozy:szok::szok: pręży mi sie przy jedzeniu, krzywi, potem często od razu ją brzuch pobolewa...musze jutro iść koniecznie do pediatry.

No to mnie pocieszyłyście, bo ja w wątpliwości właśnie po steku dobrych rad wpadłam:baffled: Mama już wyhamowała, jak zobaczyła, że mimo nieco innego wychowywania niż 30 lat temu nasze dziecię nadal żyje i ma się dobrze, ale pozostają inni doradcy, a co jeden to inne rady, przeważnie absurdalne:-p A najlepsze jest, że wszyscy którzy do nas dzwonią i nas odwiedzają, nie mogą się nadziwić, że sobie dajemy radę, jakbyśmy jacyś cieżko upośledzeni lub stetryczeli byli i nie byli w stanie zająć się własnym dzieckiem:-p Ale myślę, że w dużej mierze wynika to z wkurzenia doradców, że nie mogą powiedzieć "a nie mówiłam/-em" jak coś zrobimy źle:-p
My już z letniska wróciłyśmy, bo trzeba i u siebie pomieszkać i skutki od razu widać, Młoda rozmarudzona od gorąca po 2 godzinach w końcu zasnęła:baffled: A w mieszkaniu 27 stopni.....chyba rzeczywiście koniec końców zamieszkamy w wannie:-D
Post, ja daję koperek już od dobrego tygodnia, aczkolwiek Florka nadal pluje nim nieziemsko - coś tam jej to brzuszka wpada, ale niewiele. Te kropelki co dajemy to Espumikon, 3 razy dziennie po trzy i chyba dość działają, bo co jakiś czas mamy akcję brzuszek ale zdecydowanie rzadziej i krócej.

czesc mamusie
moja wlasnie zasnela w lezaczku :tak: moje chlopaki sa nad morzem, my same, wiec moze sie troche ogarne, bo albo jest lepiej,albo z tym gorzej :cool2: potem mama wpadnie wziasc mala na spacer,to odpoczne
milego dnia!!!!

My wczoraj dalismy plantex,maly wypil caly i od razu zasnal zadowolony:tak:Chyba mu sie strasznie pic chcialo.
A co do rumianku,to ja tu nie moge znalezc takiego dla dzieci,ale nie moglabym dac zwyklego?Tylko ile to parzyc:confused:
Ja sama tez pije koperek,no i ta na laktacje.Dzisiaj grzeczne dziecko,ladnie spi na dworze.

Ja też piję herbatkę koperkową i jedną dziennie na laktację. Odkąd je piję wzrósł mi apetyt:wściekła/y:Jestem ciągle głodna... I jak tu zrzucić nadmiar kilogramów?

mój Antoś dziś pierwszy raz pił (czyt. pluł) herbatkę koperkową:-):-) mimo że karmię cycem wydawało mi się, że jest spragniony :sorry2: zrobił parę łyków, ale za chwilę znowu cycowanie, więc butelka wróciła do szafki:-p

Też daję małej herbatki, ale trochę się krztusi, jakby sobie nie radziła z butlą... Ale minki robi przy tym nieziemskie- jest wielce zdziwiona:-) Od wczoraj daję już herbatkę hippa na lepsze trawienie. Jest od miesiąca, ale za 2 dni mała będzie miała 4 tygodnie:szok: Zacznie się drugi miesiac! Polecam stronkę:
Kalendarz rozwoju dziecka
Można sie zorientować, co nas czeka:-) Niedługo pierwszy uśmiech! Ciekawe do kogo skierowany:-D

reklama
ja sama piję herbatkę koperkową - bo wg rad położnej do 6go miesiąca nie powinno się dopajać skoro jest na piersi
zresztą nie widzę w moim przypadku konieczności dopajania bo to co daję z prywatnej mleczarni wystarcza w zupełności
dziś byliśmy u pediatry:-)
z małym wsio gra
przybrał na wadze przez dokładnie tydzien od wyjścia ze szpitala 250g:-D
czyli to co je jest wartościowe:tak: huraaa
za tydzien mam zacząć podawać wit K
grunt, że jest zdrowy i łądnie rośnie:-)

Do góry