reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Oj to Florka nieźle mame do porządku przywołuje;-)
Macius i Tymek też nie pozostaja w tyle:-D
U nas z nowości to na jedzonko mniam mniam, jak mówie o kurde to łapie sie za głowe:-D, na placu zabawa hitem jest zjeżdzalnia, potrafi sam wejsć i zjechac... głową w dół:dry:w piachu tez się ladnie sam zabawi i tak jak Lenka nie oddaje juz zabawek:-Dautkiem jeździ i mówi brum brum. Super sie bawi drewnianymi klockami-wrzuca je do widereczka i wysypuje i tak w kółko.W kuchni uwilebia garnki z przykrywkami i tak jak Lenka jak coś odkręci albo wyciągnie to próbuje dopasowac spowrotem:tak:sam próbuje wejść na rower.No i gada duzo po swojemu:-D

reklama
No gratuluje!!!

Zu juz świetnie opanowała chodzenie i bieganie... teraz szkolimy chodzenie tyłem... nawet dobrze jej idzie...

kręci się wokół własnej osi i śmieje w niebogłosy poczym się przewraca...
jemy już z miseczki same, choć trzeba uważać bo jak się już naje to jedzonko jest wszędzie...
Potrafi powiedzieć "am", "bam", "co to?", "daj to!"-przy czym to tak całkiem konkretnie z mocnym akcentem żeby się wszyscy bali ;-)
pokazuje nos, oko, uszy, ząbki... i robi nam idzie raczek nieboraczek...

Ogólnie wesoło jest tylko żeby tak nie chorowała :-(

Dawno nie zaglądałam na ten wątek a tu dzieciaczki tyle nowych umiejętności.
Florka , Tymuś i Maciuś pokazują swoje charakterki.
A Wercia jak ładnie mówi.
U nas c prawda nie ma takich akcji z waleniem się na podłogę, ale jest gryzienie i szczypanie, co prawda już znacznie mniej niż jeszcze miesiąc temu.
Z nowych umiejętności to Maks już chodzi sam , ale mu się nie chce, raczkowanie ejst dla niego fajniejsze, ja podobno też tak miałam. Już przejdzie sam z dużego pokoju, przez przedpokój i do kuchni, także spory kawałek.
Pokazuje "takie dobre" klepiąc się po brzuszku, jak coś chce to pokazuje rączką.
Mówi ko-ko, ka-ka ( tak na mnie mówią znajomi i rodzina:zawstydzona/y:) baba, tata, mama, pa-pa, pokazuje jaki jest duży i ile ma kłopotów.

No Maks, leniuszek z Ciebie:) Ale Florka nawet jakby chciała, to sama jeszcze nie pójdzie, wiec i tak zazdrościmy:tak: No a jeszcze bardziej zazdrościmy mówienia - moje dziecko gada jak najęte, ale kompletnie niezrozumiale, oprócz cześć, mama (nadal nei do mnie:-p), tata, nie i daj.

Za to bardzo ładnie współpracuje w chorobie: sama nosek do fridy i kropli nadstawia, mało tego, sama usiłuje fridę i krople zgodnie z przeznaczeniem obsłużyć:tak: A wczoraj przyłapałam ją, jak soibe usiłowała paznokcie u nóg obcinać swoimi nożyczkami:szok: nie mówiąc o tym, że usiłuje walczyć ze mną o szydełko, a jak raz jej dałam do obejrzenia to zaczęła nim grzebać we włóczce:-D

Zu...najważniejsze to wzbudzać respekt/...tak trzymaj:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
maks..się wie kłopotów to ty masz najwięcej...z rodzicami nie??:-);-)
Florka...widzę że mama Cię już szykuje do pracy przy sklepie...cwana mamuśka:tak::tak::tak::tak::tak:...tylko pilnuj żeby Ci mama jakiś procent odpaliła:-)

No Florcia widac madra dziewczynka:tak:naśladuje każdy ruch mamusi:tak:
Maks też fajne umiejętności nabył:tak:
U nas umiejętności typowo łobuzerskie sie zaczęły czyli np ostatnio wchodze do pokoju a mój syn gdzie?????.........na parapecie stoi:szok:wali po szybie i gada do ptaków:baffled:myslałam że zawału dostanę:dry:otóż wchodzi na sofę a z sofy na parapet:dry:nie mówię o wychodzeniu z krzesełka z IKEII i takich mniejszych sztuczkach typu wózek czy rowerek bo jak widac wchodzą w grę większe atrakcje;-)

Florcia sama nosek czysci i na szydelku chce robic no no ladnie:-D
Kubus ale lobuz jestes:tak:
Zu maly raczku. Przodem sie znudzilo to trzeba tylem:-D
Maksiu super umiejetnosci, ale jestes leniuszek:-)

Michalinka juz caly czas na nozkach:tak: Nawet jak na chwile usiadzie to wstaje na nozki a nie jak do niedawna na raczki:tak:Tez jest malym lobuzem, wchodzi w kazda "dziurke".Teraz zamiata duza miotla:-) Kuca bardzo szeroko, kolana ma pod pachami :-D, ale chyba dlatego bo latwiej jej sie staje z tej pozycji:tak:

Dzieciaki sie rozszalały:szok::szok::szok:
Super!!!

U nas do nowych umiejętności doszło otwieranie drzwi i to wszystkich jakie w domu mamy,a to mnie akurat nie cieszy,bo teraz już nic nie jest w stanie zatrzymać małego łobuza:baffled: no chyba,ze wszędzie zamonutjemy zamki:dry:

reklama
Madzia, to Maciuś sięga do klamki?:szok:
Florka, wymiatasz - niebagatelne umiejętności:tak:
Maksiu jeszcze chwila i dasz mamie popalić;-)
Misia, Ty wiesz co robisz - z takich kucek o wiele lepiej wstać:tak:

Brawa dla wszystkich dzieciaków!

Do góry