reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Trojaczki są alergiczkami dlatego używałam chusteczki tanie, kosmetyki z apteki a herbatek nie dawałam im w ogóle. Nic nie wiem co można dawać bliźniakom jak ja tego nie dawałam trojaczkom. Wtedy jak urodziłam trojaczki nie miałam neta. Dlatego nic nie pisałam i nie pytałam się. Sama musiałam sobie jakoś radzić. rzadko jakie kosmetyki pasowały im. Teraz mam neta to pytam się Was. W ogóle jestem zakręcona i dlatego zapomniałam dodać trojaczki. Dodaje kilka takich samych postów bo nie wiem gdzie kto mi odpisze. Jak pisałam coś tutaj to tam o to samo pytano to teraz ja już daje tu i tu. :-D W ogóle to moja sprawa gdzie ja co umieszczam. Nie muszę się nikomu tłumaczyć. :wściekła/y:

reklama
Madzia mnie położna przy pierwszym radziła że jeśli tylko masz taką możliwość to połóż się z maluchem na dzień, dwa do łóżka i przystawiaj go jak często chce a w przerwach i ty się prześpij. Jeśli tylko ma ci kto obiad zrobić to poświęć się tylko Maciusiowi a zobaczysz że będzie OK. I DUŻO PIJ NAWET DO 3 LITRÓW DZIENNIE.
PS ja też mam Maciusia:-)

Zespół policystycznych jajników
Zespół policystycznych jajników (zespół PCO; z angielskiego polycystic ovary syndrome) polega na występowaniu wielotorbielowatych jajników (stąd nazwa). W jajnikach stwierdza się liczne torbielowate pęcherzyki położone podosłonkowo (blisko zewnętrznej powierzchni jajników) oraz pogrubienie osłonki białawej jajników. Zespół PCO jest częstym powodem niepłodności u kobiet. Szczególną postacią tego zespołu jest zespół Steina-Leventhala, przebiegający z brakiem owulacji, nieprawidłowymi krwawieniami miesiączkowymi (brak miesiączki lub rzadkie miesiączkowanie), otyłością i niepłodnością oraz nadmiernym owłosieniem (hirsutyzm).
Badania stosowane dla rozpoznania zespołu PCO to: badanie ginekologiczne, laparoskopia (pelviskopia), a także badania laboratoryjne krwi (oznaczenie stężenia niektórych hormonów).

To tak dla wiadomości

zuzkus ja od wczoraj jestem sama,moj Krzysiek niestety do pracy musial isc i dopiero od przyszlego tyg ma wolne i jeszcze moja mama przyjezdza,wiec mi pomoga,a narazie sobie sama jakos radze.Wczoraj faktycznie przelezalam z Maciusiem pol dnia,bo bylam wyczerpana po nocce,dzisiaj juz jest lepiej.Maly dostaje jesc kiedy chce,nawet teraz ciumka,a ja jedna reka klikam:tak:A twoj Macius grzeczny?

Mój Maciuś już duży:-D 8 tygodni prawie, jedzenie sobie unormował, w nocy potrafi przespać od 23 do 5 rano. Ale są teżdni że sam nie wie co chciałby robić:tak: przeważnie w te upały często się budzi bo się pićmu chce-wtedy cyc chwilę possie i OK.
Teraz to piszę na spokojnie bo już mam trójkę dzieci ale przy pierwszym też mnie wszystko martwiło, ważne żeby mieć wtedy oparcie w kimś bliskim i nie nakręcać się niepotrzebnie. Zawsze są jeszcze ciocie z BB:-D Niedługo i ty będziesz DOŚWIADCZONĄ mamą:tak: Pozdrawiam i ucałowania w piętkę dla Maciusia, niech się zdrowo chowa.

Cześć dziewczyny,
my dzis po wizycie u pediatry, mała przybrała w 10 dni 440 g:szok: i teraz waży 2780 g:-) bardzo mnie to cieszy bo widocznie moje mleczko jej wystarcza i ładnie przybiera, wiec mam nadzieję że nadrobi swoje braki. Dostałyśmy skierowanie do ortopedy i neurologa - neurologa dlatego ,ze mała ma niska wagę urodzeniową i trzeba sprawdzic czy wszystko ok. Ale pediatra powiedziała że jej zdaniem mała się pięknie rozwija.
12 sierpnia mamy pierwszą szczepionkę - czy brać tą skojarzona?? i czy szczepić na rotawirusa?? co radzicie??
Izabelka - i co robisz na brzuszek?? ja daję małej tą gripe water, ale tylko wtedy jak jest niespokojna, narazie wystarcza, mam nadzieję że sie nie pogorszy.
Dziś noc całkiem niezła, mała jadła o 20:30, potem obudziłą sie o 23:30 i 02:15 i spała do 5:30. Nawet się wyspałam:-)

Madzia ja ci cały czas dopinguje i trzymam kciuki żeby z mleczkiem było wszytko ok no zeby wszystko sie unormowało.:tak: To twoje zdjecie jest takie cudne że pokazuje je co chwila mężowi i mówie że jak tylko Kubuś sie pojawi to też takie chce:tak:

Pabla to super że mała dobrze przybiera na wadze tylko tak dalej!

cisowianka sory ale nie wierze że masz 5 dzieci:sorry2:

reklama
Co do Cisowianki to popatrzcie na jej profil i statystyki 22 posty dziennie przy 5 malutkich dzieciach. Kiedy ma na to czas?!:szok: Chyba nas kobieta wkręca:tak:

Do góry