reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Och kochane widzę, że humorki paskudne!!! Niedobrze, bardzo niedobrze!!!!
Mi dziś już przeszło , spędziłam ten piękny dzionek u mamy w ogrodzie, dużo na powietrzu, spacerki itp. Jestem bardzo zadowolona :)
Terapia spacerkowa jak najbardziej działa, polecam!!!!

reklama
Wstretnamalpa Ty masz jeszcze ochote na "te" rzeczy? ;-) Ja juz ledwo sie w lozku na bok przekrecam, a seksik to dla mnie juz duuuzy wysilek.
Gdzies od 3 dni mam kaszel i chrypke, dzisiaj doszedl katar. Zaczynam sie troche stresowac, bo to za dlugo trwa, a wiem,ze jak pojde do lekarza, to zaraz mi da antybiotyk. Oni innej metody nie znaja...Ktos wie co na kaszel dobre? Chyba dzisiaj znowu inhalacje zrobie i zobaczymy co dalej.
No co ja mogę na to poradzić...:sorry2:że mam...:-pa troche wysiłku myśle,że dobrze by mi zrobiło w pełnym tego słowa znaczeniu:tak::-D
Do mnie też się jakiś wstrętny kaszel przyplątał ale póki co sie nim nie przejmuję...bardziej przeraża mnie moje sapanie które się uaktywnia coraz częściej:sorry2:idę zaraz na spacerek popracować nad formą:-p
aha Kluliczku dzięki wielkie!!!!:happy:

tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

Cześć dziewczyny! Nie odzywałam się długo ale mam doła. Lekarz nic ciekawego mi nie powiedział. Biegunka mi ustała więc uznał, że jest wszystko ok ale dzisiaj znowu się zaczęło. Nie wiem co mam robić bo tak logicznie myśląc to szpital do którego należę jest najlepszy w naszym regionie. Lekarz do którego chodzę jest właśnie jednym z najlepszych z tego szpitala. Ma tam większe poważanie od ordynatora. Jak go zmienię to przy porodzie będą mnie traktowali jak lochę, takie mam obawy. Już tak się zastanawiam, że to może tylko moje wyolbrzymione obawy. No ale biegunka to chyba nie jest nic takiego?

Ela - ja nie wiem jak to jest z tą biegunką, ale pisałaś, że męczyła Cię od miesiąca! to lekka przesada - a byłaś na konsultacji u jakiegoś innego lekarza? Twój prowadzący wcale nie musi wiedzieć, że poszłaś gdzieś indziej - tylko tak dla swojego spokoju ja na Twoim miejscu bym poszła do innego - nie musisz od razu zmieniać, tylko tak jednorazowo na konsultacje.

Elka, dobrze że jesteś, już się martwiłyśmy :-)
Co do lekarza, to może po prostu nie zmieniaj go oficjalnie, ale nic mu nie mówiąc idź jeszcze do jakiegoś innego na konsultację? Ginekologa albo nawet gastrologa? Czasem tak jest, że ci najbardziej sławni lekarze nabierają takiego mniemania o sobie, że przestają koncentrować się na pacjentach i tylko "jadą na opinii"...
Biegunka to nic złego, o ile trwa parę dni, a nie parę miesięcy! Oczywiście każda z nas ma w ciąży różne dziwne objawy, Celinka na przykład nadal wymiotuje. Może u Ciebie to po prostu tak jest, ale równie dobrze (a właściwie niedobrze) może to być objaw jakiejś przedłużającej się infekcji albo coś, co trzeba po prostu wykryć i wyleczyć.

Ela - ja nie wiem jak to jest z tą biegunką, ale pisałaś, że męczyła Cię od miesiąca! to lekka przesada - a byłaś na konsultacji u jakiegoś innego lekarza? Twój prowadzący wcale nie musi wiedzieć, że poszłaś gdzieś indziej - tylko tak dla swojego spokoju ja na Twoim miejscu bym poszła do innego - nie musisz od razu zmieniać, tylko tak jednorazowo na konsultacje.
Mamjakty, hehe, pisałyśmy równolegle odpowiedź i proszę, jakie jesteśmy zgodne :-D

Elka dobrze, ze juz jestes. Ja bym poszla za radą dziewczyn i wybrala sie do drugiego lekarza. Moze akurat inny lekarz wpadnie na cos, na co nie wpadl ten prowadzący. Sprawdzalam teraz ulotki z lekami przeciwbiegunkowymi, ale wszedzie jest napisane, ze stosowac" gdy korzysci matki przewazaja nad ryzykiem" itd, wiec sama nie wiem, czy bym je wziela.
Melulu nie tylko ja jeszcze wymiotuje. Kluliczek tez ma tę przyjemnosc :-D

reklama
Elka z tego co pisalas to mialas tez spuchniete nogi i schudlas ,takze moim zdaniem to nie jest blachostka i jenak lec kobieto po rade do kogos innego!!!!
moze gastrolog wlasnie bedzie bardziej sie orientowal

Do góry