reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Marylion, a już myślałam, że coś u Ciebie się ruszy :sorry:
przyjęć w szpitalu brak - to oznacza, że już nie przyjmują :szok: koleżanka która rodziła 5 stycznia mówiła, że w końcu bez męża była bo we trzy rodziły i było już tłoczno :angry::szok: ciekawe jak sprawa miejsc ma się w szpitalu, w którym ja będę rodzić.....

Marylion - to kiedy idziesz na wywoływanie jakby co? ja termin miałam na 4 (niedziela) no i po tygodniu mam się zgłosić w szpitalu - czyli po 8 dobach - ciekawa jestem czy już mnie zostawią.... bo w sumie nie będzie mnie mój lekarz przyjmował tylko na izbę przyjęć idę...

reklama
a to jakoś prywatnie chodzisz na to ktg? umawiasz sie jakoś wczesniej czy po prostu sobie jedziesz?
ja to ciemna jestem jeśli chodzi o publiczną służbę zdrowia.... bardzo rzadko chorowałam, a jeśli już szłam do jakiegoś lekarza (ginekolog lub dentysta) to prywatnie no i nie wiem jak mam się zachowac idąc do szpitala..... porażka...

JA jeżdze po prostu na izbę, można od rana do 18.00, ale różnie jest w tych szpitalach, w niektórych trzeba się zapisywać wcześniej. Wszystko w ramach NFZ. Po zrobieniu ktg, czekam na lekarza dyżurnego, który ocenia zapis i w razie potrzeby przeprowadza badanie ginekologiczne.( sprawdzają szyjkę).

aha, no cóż, zobaczymy co mi w poniedziałek powiedzą...
chyba lepiej z rana jechać, no nie? i co, powiem tam, że lekarz kazał mi przyjechać bo już po terminie jestem, no nie? no i ciekawe co zadecydują...
chyba bardziej stresuję sie tymi wszystkimi formalnościami niż porodem :dry:

Nie wiem jak u Ciebie zareagują, może od razu Cie przyjmą do szpitala na wywołanie.
Myślę, że najlepiej z rana, i musisz być po śniadanku, ewentualnie po schodach sobie pochodz albo mały spacerek zrób przed.
W sumie to powinnaś mieć co 2 dni ktg robione po terminie porodu, nie wiem dlaczego lekarz Ci tego nie zalecił.
Powiedz po prostu , ze przyjechałaś na ktg i że jesteś już tyle dni po terminie.
No i torbę już weź ze sobą, bo może zostaniesz.
Może uda nam się w ten poniedziałek!!!!

ja u mojego lekarza byłam ostatni raz przed świętami, a w poniedziałek byłam u innego - ten inny nic właśnie o ktg mi nie mówił, tylko mnie zbadał ginekologicznie i przyłożył to urządzenie do brzucha żeby sprawdzić tętno dziecka - nawet usg nie chciał mi zrobić :( no i on własnie mi powiedział, żebym pojechała do szpitala jak nie urodze w ciagu tygodnia...
trzymam kciuki za nas, żeby najpóźniej w poniedziałek w końcu coś się ruszyło!

no ja czekam na męża i też sie za seksik bierzemy...ale wątpie zeby to akurat wywołalo u mnie poród...raczej w ramach zbliżającej sie wizji postu zaszalejemy:-) o ile zdążymy bo mąż wraca w poniedziałek dopiero...a tu sobota...

reklama
Kurcze dziewczyny mam nogi grubości piłki lekarskiej:-(boje sie,że to może być objaw jakiegoś zatrucia czy czegośtam...kiedyś chyba była o tym mowa...rece i buzia podobnie tylko troszke lepiej:-( nie wiem czy coś z tym zrobić????nogi to aż mnie ciągną!!!!!!!

Do góry