• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze testy, brzuszki, usg, wyniki :)

No mój synek malutki nie jest a i miejsca ma bardzo mało więc zobaczymy 12 stycznia już na pewno jak to będzie.. Jak na razie ruchy czuję cały czas w tych samych miejscach i widać jak wypina główkę i pośladki po obu bokach brzucha, więc raczej pozycji jeszcze nie zmienił..
O mój też na pewno nie, bo też widzę jego glowke z prawej pod żebrami. Wizyta za tydzień i pewnie powoli będzie wystawiala skierowanie na cc.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Boję się trochę tego CC i mimo że sama pracuję w szpitalu to niezbyt chętnie posiedzę tam nawet 1 dzień dłużej... Plus jest taki, że jak się nic nie zmieni do wizyty to mój lekarz prowadzący, mimo że prowadzę ciążę prywatnie, wykona CC osobiście w państwowym i to dobrym szpitalu:)

Boję się trochę tego CC i mimo że sama pracuję w szpitalu to niezbyt chętnie posiedzę tam nawet 1 dzień dłużej... Plus jest taki, że jak się nic nie zmieni do wizyty to mój lekarz prowadzący, mimo że prowadzę ciążę prywatnie, wykona CC osobiście w państwowym i to dobrym szpitalu:)
Ja się ogólnie o warunki i szpital nie obawiam bo i sprawdzony osobiście i opinie innych mam też ma dobre. Boje się raczej dochodzenia do sobie. Po porodach naturalnych byłam w domu po 3 i 2 dniach i od razu na nogach. W szpitalu zajmowałam się dzidziusiem bez problemu. Teraz będę mieć trójkę w domu i tez bym chciała mieć na wszystko sile.

Ja tez się boje cc i bardzo chcialabym urodzic naturalnie. W 30 tygodniu Mala byla ulozona glowkowo wiec mam nadzieje ze sie nie obrocila w tym czasie. Za tydzien mam wizyte to sie okaze. Ja mam wlasnie problem z rozpoznawaniem czesci ciala ktore wypina. Myslalam ze bedzie dobrze widac a tu ciezko :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez się boje cc i bardzo chcialabym urodzic naturalnie. W 30 tygodniu Mala byla ulozona glowkowo wiec mam nadzieje ze sie nie obrocila w tym czasie. Za tydzien mam wizyte to sie okaze. Ja mam wlasnie problem z rozpoznawaniem czesci ciala ktore wypina. Myslalam ze bedzie dobrze widac a tu ciezko :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się nauczyłam właśnie po tym jak się dowiedziałam na usg gdzie ma glowke :)

dziewczyny nie ma się co bać tego cc ;) do przeżycia :D w końcu ja będę przeżywać to 3 raz o_O
a co do odwracania się to moje dzieci zrobiły to w 38 i 37tc, Niunia też jeszcze się kręci raz tak raz tak, więc wskazanie do cc nie jest ostatecznością, u mnie przy starszaku też wspominali o cc ze względu na ułożenie, a tu w 38tc obrócił się sam i sn wchodziły w rachubę ;)

dziewczyny nie ma się co bać tego cc ;) do przeżycia :D w końcu ja będę przeżywać to 3 raz o_O
a co do odwracania się to moje dzieci zrobiły to w 38 i 37tc, Niunia też jeszcze się kręci raz tak raz tak, więc wskazanie do cc nie jest ostatecznością, u mnie przy starszaku też wspominali o cc ze względu na ułożenie, a tu w 38tc obrócił się sam i sn wchodziły w rachubę ;)
A jaka twój lekarz ma opinię ile razy można miec cc? U nas mówią nawet do 5.
Fakt ze zdarza się że dzieci się obracają i na sam koniec ale jednak po 33 tyg szanse z czasem maleją. Wszystko jednak może się zdarzyć :)

kasia.zosia powiem Ci, że nigdy z nim nie rozmawiałam na taki temat, może dlatego iż zawsze planowałam trójkę ;) zapytam na następnej wizycie :) jedynie rozmawiałam o tym, jakie odstępy czasu zachować pomiędzy cc: po pierwszym cc mówił mi, że nie spotkał się z jakimkolwiek powikłaniem, nawet jak dziewczyna dość szybko zaszła w ciążę, natomiast po drugim cc zalecał mi tak 2 lata odstępu :) w każdym razie po obu cc miałam przerwę (po pierwszej 21 miesięcy, po drugiej 35) :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry