reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
No proszę jak słoneczka rosną....ponad 2 kg to już coś, nie???:-) GRATULUJĘ DZIEWCZYNKI UDANYCH WIZYT, POMYŚLNYCH WIEŚCI !!!!!! Ciekawe ile moja????- jutro wizyta w Gdańsku, więc zobaczymy.....co do badań.....ja przez całą ciązę nie biore komletnie nic z witamin żelaza itp, do 5 miesiaca tylko kwas folowy, który sama odstawiłam, bo wyczytałam, ze on spełnia swoją role przed zajściem w ciąże i do ukończenia 1 trymestru ciązy, a potem to nawet się nie zaleca raczej.....zawsze miałam spytać i zapominałam, więc sama odstawiłam.Wczoraj odebrałam moje wyniki i tak: erytrocyty 4,23 ( 3,8- 5,8), leukocyty 12,06 (4,0- 11,0), Hb 12,8 ( 11,5- 16,5), Ht 39 ( 36- 47), płytki krwi 201(150-400), no i rozmaz jakis przesunięty, ale w ciąży raczej tak jest.....wypiszę tylko te co nie są w normie niby.....neutrocyty 9,46 ( 2-7,5), monocyty 0,91 ( 0,2-0,8), % neutrocytów 78,4 (36-68), % limfocytów 13,3 ( 18-51). W nawiasach podałam normy...

Kochane GRATULUJE udanych wizyt:)))) bardzo sie ciesze,ze maleństwa tak pięknie rosna :**** buzioli dla Was i maluszków:)))

My tez wczoraj się wizytowaliśmy u naszego doktorka.... i wszystko ok:) Majka pięknie ułożona głowką w miednicy, za to reszta daje niezle mamusi popalic po brzuszku i nie tylko.... serduszko bije jak dzwon, mamusi ciśnienie 110/70, waga 60 kg, szyjka twarda, zamknięta :) teraz mam wizytę za 4 tyg, po której dostanę komplet swoich wyników i dokumentów i mój doktorek umówi mnie na wizyte już w szpitalu, u położnej...na szczęście to jest podobno Polka, więc byłoby całkiem fajnie:)

O i doktorek zmierzył mi na leząco brzuszek tak od spojenia łonowego do zeber i jes tylko 28 cm....podobno skromnie, ale to wcale nie przesadza ,że Majka nie nadrobi przez te 7 tyg:)

kana to super że z malutką ok

Misia to moja w 27 tygodniu 1100 gram to żebym i ja się nie zdziwiła na wizycie 20tego :szok:, ale niech rośnie
a powiedz mi u ciebie krzywa cukrowa ok?
bo też słyszałam opinię ( nie podpisuje się pod nią) że dzieci mam cukrzycowych rodzą się większe...
i tak myślę oczywiście o sobie, że mi ten wynik tak nie za dobrze wyszedł..... eeee nie nakręcam się

Misia, Bejbiszon, Kana, super że u Dzieciątek wszystko dobrze i że ładnie rosną :tak:

Kana, a po co się tak brzucha mierzy? :confused2:

Mgiełko, ta teoria to jakaś nie teges, nasza Mała miala w 29t 1619, czyli że tak powiem, wypasiona :-D a moje cukry były bardzo niskie, nie pamiętam dokładnie ile

reklama
Ja gdzieś słyszałam, ze dzieci cukrzycowe to za duże i za małe. Moje cukry są ok. Raczej niskie. Ale za tdzień mam zrobić test jeszcze raz, bo mój doktor widział przypadki tzw. późnej cukrzycy ciążowej.

Do góry