reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Mgiełka super wieści. I masz rację teraz jest duży przyrost i najbardziej się liczy pierwsze usg, to w 12 tygodniu lub połówkowe, najbardziej jest prawdopodobny termin porodu, potem już są duże odchylenia. Mi gin tak tłumaczyła, że dla niej liczą się wyniki z tego połówkowego. Z synem z usg w 30 tyg. wyszła data o 3 tyg. do przodu. A w szpitalu mi powiedzieli, że ma długie nogi i usg wylicza na podstawie kości ogonowej parametry i w niektórych przypadkach może wyjść duża rozbieżność w wadze i wzroście. Mi wyliczyli syna na ok 5kg i ponad 60 cm. A wyszedł 3900 i 59 cm długi.

reklama
Kroma no to ja teraz właśnie mialam USG połówkowe i mój lekarz też uważa że jest nabardziej wiarygodne a więc możliwe że jest starsza ;-)

Jestem po usg-wg poszczególnych pomiarów wszystko ok, ale po wrzuceniu w program genetyczny naszego wywiadu ryzyko wad genetycznych wychodz na 1 do 120...ale lekarz mówi, że to przez ten wywiad.
Synek bardzo się dziś denerwował biedulek, lekarz strasznie mocno przyciskał głowic na brzuch, mały kopał już z nerwów, ale najlepsze było jak się bawił pępowiną i wkładał sobie do buzi-normalnie nie wiedziałąm że takie rzeczy taki ludzik może wyprawiać-wziął w dwie łapki i pakował do buzi-dobrze, że nie ma zębów :-)
a oto i mój przystojniak

reklama
Do góry