reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zachcianki ciążowe

niuniunia okej... ja z tego przepisu na babke robie tez ciasto z owocami, albo keks (tylko wtedy daje wiecej jajek)

reklama
Ja musze zakupic frytki z mrozonek, zeby miec pod reka, bo czasem nachodzi mnie i Macka ochota. A on znow woli te sztuczne niz z naturalnych ziemniakow.

Jak ja robię frytki to kroje więcej i zamrażam w workach i mam gotowe, a smażenie też zależy dużo od patelni, palnika, ziemniaków i oleju wszytko ma na to wpływ zauważyłam, a te wczorajsze były pyszne i chrupiące jadłam i smakowały mi jak nigdy zamroziłam sobie jeszcze na 3 porcje :-)

Oj tak wszystko ma wplyw na smak fryteczek, a juz na pewno gatunek ziemniaka.

Teraz dostalismy ze wsi takie niedobre ziemniaki ze szok :( Niby mlode ziemniaki ale wcale tak nie smakuja, ech... i trzeba sie z nimi pomeczyc.

Dziś miałam najdziwniejszą zachciankę jak do tej pory
Zjadłam dwa karasie w occie i zagryzłam to kanapką z nutellą :szok:
chyba wkraczam w fazę tych dziwacznych zachcianek ciążowych :-D

Bryszka to prawda ;) Nieraz sama mam taki rzuc po slonym/kwasnym biore sie za slodkie :p Moj maz nie moze na to patrzec bo mu niedobrze, ehhehehe :p

A teraz wlasnie pojadlam hamburgerkiem i zastanawiama sie co by tutaj zjesc - stawiam na czekolade ;) Albo kisiel Slodka Chwila.

To ja też tak mam ,ze mieszam smaki,tzn na raz nie zjem ogórkow z czekoladą:-D,ale jem np nektarynkę a za chwilkę cos słonego.
Dzisiaj też zjadłam chleb z masłem i pomidorem zagryzając kabanosem a zaraz musli na sucho.Tylko,ze u mnie to się wydaje być normalne.Kiedyś bez ciązy uwielbiałam paluszki słone z lodami i najlepiej jeszcze z porzeczkową konfiturą :-p

Ja dzisiaj miałam skromną zachciankę bo na jagodziankę. Kupiłam sobie jagodziankę ale jakoś nie była za specjalna...

Fryteczki kochane mmm;D Ja uwielbiam jak mi siostra robi (ale mieszka daleko więc rzadko). Ale ja się boję jeść frytki często bo żeby mi za bardzo w tyłek nie poszło bo frytki to pochłaniacz kalorii. Kurna powinnam się ogarnąć i przestać liczyć te kalorie, w końcu w ciąży jestem a ja się zachowuje jakbym pracowała jako modelka i co dzień liczę kalorie.

reklama
A ja to ostatnio wszystko co jabłkowe. :-) Sok jabłkowy, ciasto z jabłkami, jabłka jako owoc, lizaki jabłkowe, ciastka i inne bajery :-)

Do góry