reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Niemowlę strasznie placze przy i po jedzeniu

Klaudia1996!

Początkująca w BB
Hej synek dzisiaj kończy miesiąc . Wczoraj wieczorem obudził się i nie mogłam go trochę uspokoić , dzisiaj po jedzeniu strasznie krxyczy i robi się czerwony . Ma problemy z brzuszkiem ale bierze delikol i espumisan . Wcześniej marudził trochę ale dało się wytrzymać ale dzisiaj to mi szkoda . Ten płacz nie trwa jakoś długo bo biorę go na siebie i lulam wtedy się uspokaja . Odciągam pokarm żeby wiedzieć ile zjadł bo z piersi to brał pierś i płakał na zmianę . Dodam że ma stwierdzony refluks ale wydaje mi się że to raczej nie dlatego . Zjadłam wczoraj też barszcz sałatkę jarzynową i wypiłam gazowane . Myślicie że to przez to ? A może to skok rozwojowy ?

reklama
Hej synek dzisiaj kończy miesiąc . Wczoraj wieczorem obudził się i nie mogłam go trochę uspokoić , dzisiaj po jedzeniu strasznie krxyczy i robi się czerwony . Ma problemy z brzuszkiem ale bierze delikol i espumisan . Wcześniej marudził trochę ale dało się wytrzymać ale dzisiaj to mi szkoda . Ten płacz nie trwa jakoś długo bo biorę go na siebie i lulam wtedy się uspokaja . Odciągam pokarm żeby wiedzieć ile zjadł bo z piersi to brał pierś i płakał na zmianę . Dodam że ma stwierdzony refluks ale wydaje mi się że to raczej nie dlatego . Zjadłam wczoraj też barszcz sałatkę jarzynową i wypiłam gazowane . Myślicie że to przez to ? A może to skok rozwojowy ?

Jakim cudem gazowane i sałatka jarzynowa miały trafić do Twojej krwi?
Gazowana krew to byłbym niezły przypadek dla dr Housa.

Myślę, że to przez niedojrzaly układ nerwowy. Ewentualnie skoro karmisz go butelka to może łapać za dużo powietrza. No i skoro się uspokaja na rękach to po prostu powinien być na rękach.

Rozumiem, że dziecko widziała CDL i neurologopeda? Bo od tego powinno się zacząć jeżeli wprowadza się butelkę.

Moze byc tez niedojrzaly uklad pokarmowy. Brzmi to jak po prostu problemy z brzuszkiem. Kladz go na sobie brzuszek do brzuszka. Masuj brzuszek. Jesli plakal przy piersi i puszczal to moze byc tez problem dla neurologopedy lub fizjoterapeuty (czesto tak dzieci robia przy zwiekszonym napieciu miesniowym).

Moze byc tez niedojrzaly uklad pokarmowy. Brzmi to jak po prostu problemy z brzuszkiem. Kladz go na sobie brzuszek do brzuszka. Masuj brzuszek. Jesli plakal przy piersi i puszczal to moze byc tez problem dla neurologopedy lub fizjoterapeuty (czesto tak dzieci robia przy zwiekszonym napieciu miesniowym).
I tu się zgodzę . Mam w domu 6msc synka . Od powrotu do domu wieczny płacz . Mały cały czas na rękach , niby to problemy z brzuszkiem , około 2 msc stwierdzone napięcie mięśniowe , mały strasznie ulewał co przy napięciu się zdarza ..jeśli ma napięcie to może płakać przy jedzeniu. Więc zwróć na to uwagę.. U nas już minęło , trzeba przeczekać ten czas. Co do kropli to u nas się nie sprawdziło. Jeśli nie widzisz różnicy nie podawaj , bo po co dziecku chemia ,lepsza ciepła pieluszka na brzuszek i tulenie mamy☺️

Doraźnie nie zaszkodzi a przynajmniej dziecku ulży niż ma płakać cały czas . To jest praktycznie to samo co lewatywa więc wiadomo że jak ma się zatwardzenie to nie używa się 5 razy w tygodniu tylko doraźnie .

Ale masz środki które możesz w tej sytuacji użyć i nie są tak agresywne jak rurki

reklama
Polecam dobrego osteopatę.
Co prawda sama nie korzystałam, bo nie miałam takiej potrzeby, ale poleciłam znajomej babeczkę do której chodzę ze starszakami i po pierwszym masażu znaczna poprawa.

Do góry