reklama

Niskie skoki Beta HCG

Dzień dobry wszystkim Paniom.
Zacznę może od tego, że jestem dość młoda i niestety bardzo wystraszona po pobycie w szpitalu tydzień temu. Leżałam od 15.05. br do 18.05. br. w tym czasie prawie codziennie robili mi bete jak i straszyli że ciąża do usunięcia że nic się zrobić nie da zrobić bo obumarła. Według wszystkich lekarzy byłam wtedy w 7 tygodniu. czyli dzisiaj wychodzi 8 tydzień.
Na nic zdawały się tłumaczenia, że cykle mam po 30-32 dni. nigdy więcej i nigdy mniej. I w tym momencie owulacja przesuwa się o tydzień, dwa. Według mojej oceny. a lekarzem nie jestem, jestem właśnie w tej wcześniejszej ciąży, bo przecież pamiętam kiedy ostatnio miałam stosunek.
no i właśnie :
8.05 - 3902
15.05 - 13328
17.05 - 16200
18.05 - 19097
23.05 - 32067
i dzisiejszy 39480

Nie wiem co mam myśleć. Pięciu lekarzy stwierdziło od razu że ciąża obumarła, gdybym się nie postawiła pewnie by dalej namawiali do zabiegu. Jak waszym zdaniem rośnie beta? Są tu przypadki takiego niskiego wzrostu bety?
Niby jutro mam wizytę, ale im bliżej tym bardziej denerwuje się że tego serduszka nie będzie. :(

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry wszystkim Paniom.
Zacznę może od tego, że jestem dość młoda i niestety bardzo wystraszona po pobycie w szpitalu tydzień temu. Leżałam od 15.05. br do 18.05. br. w tym czasie prawie codziennie robili mi bete jak i straszyli że ciąża do usunięcia że nic się zrobić nie da zrobić bo obumarła. Według wszystkich lekarzy byłam wtedy w 7 tygodniu. czyli dzisiaj wychodzi 8 tydzień.
Na nic zdawały się tłumaczenia, że cykle mam po 30-32 dni. nigdy więcej i nigdy mniej. I w tym momencie owulacja przesuwa się o tydzień, dwa. Według mojej oceny. a lekarzem nie jestem, jestem właśnie w tej wcześniejszej ciąży, bo przecież pamiętam kiedy ostatnio miałam stosunek.
no i właśnie :
8.05 - 3902
15.05 - 13328
17.05 - 16200
18.05 - 19097
23.05 - 32067
i dzisiejszy 39480

Nie wiem co mam myśleć. Pięciu lekarzy stwierdziło od razu że ciąża obumarła, gdybym się nie postawiła pewnie by dalej namawiali do zabiegu. Jak waszym zdaniem rośnie beta? Są tu przypadki takiego niskiego wzrostu bety?
Niby jutro mam wizytę, ale im bliżej tym bardziej denerwuje się że tego serduszka nie będzie. :(
Beta jak beta, - to tylko badanie poglądowe, ale co z usg ? Przy tej becie powinien być już zarodek ...

W 7 tygodniu widać już serduszko. Więc skoro nie było nawet ciałka żółtego to kiepsko to widzę. Przyrosty też nie takie jak być powinny.

A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Przy tak wysokiej becie powinna już być widoczna akcja serca.
Sugeruję wybrać się prywatnie na USG, bo jednak beta rośnie.
I nie ma możliwości, że owulacja przesuwa się o tydzień czy dwa przy regularnych cyklach. W Twoim przypadku - jeśli masz cykle 30-32 dniowe, to owulacje powinnaś mieć ok 16-18 dzień cyklu. Kalkulator wbudowany w USG zwykle zakłada cykle 28-dniowe (bo ginekolodzy nie zmieniają ustawień) - co nie zmienia faktu, że różnica to max 4dni.

Ostatnia edycja:
28.03 był pierwszy dzień ostatniej.
a jedyny stosunek za cały marzec i kwiecień wypada w okolicach 11go kwietnia. Ginekolog jutro rano, ale jestem naprawdę zdenerwowana tym wszystkim już.
ostatnie usg było robione 17.05 i lekarze powiedzieli ze nic nie ma ani cialka żółtego ani zarodka, za to na wypisie napisali że jest pęcherzyk ciążowy z zarodkiem bez echa serca, co daje mi rozbieżność.

28.03 był pierwszy dzień ostatniej.
a jedyny stosunek za cały marzec i kwiecień wypada w okolicach 11go kwietnia. Ginekolog jutro rano, ale jestem naprawdę zdenerwowana tym wszystkim już.
ostatnie usg było robione 17.05 i lekarze powiedzieli ze nic nie ma ani cialka żółtego ani zarodka, za to na wypisie napisali że jest pęcherzyk ciążowy z zarodkiem bez echa serca, co daje mi rozbieżność.

To licząc, że ten cykl miałby 30-32dni, to owulację powinnaś mieć ok 12-14.04 (co by się zgadzało)
I pamiętaj - ciążę się liczy od OM (nie od daty zapłodnienia).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry