• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Niskie skoki Beta HCG

reklama
oczywiście dam znać, sama czekam już jak na szpilkach na tę godzinę 10. ale czas leci strasznie wolno.
W nocy sny, że jednak będzie zabieg. Budzenie się co godzinę - półtorej. Nie czułam się jeszcze tak strasznie źle.

Oczywiście może zdarzyć się cykl, w którym wystąpią nawet dwie owulacje.
Wszystko także mogło się poprzestawiać i owulacja wystąpiła zdecydowanie później.

Tylko, że... Małe masz te przyrosty bety, co sugeruje, że jednak coś jest nie tak. Ale pamiętaj - jak pacjent ma żyć, to medycyna jest bezsilna! Trzymam kciuki!

Jest wszystko wspaniale, jest zarodek widać serduszko. Narobili mi tyle stresów tym, że pusto w pęcherzyku, a tu proszę! Ciąża wcześniejsza jak pisałam, będzie mi termin porodu wyznaczać za tydzień albo dwa jak troszkę podrośnie. I przyznał mi rację, że w tym wypadku liczenie od ostatniej miesiączki w moim przypadku nie ma sensu! Jest dzień MATKI, a ja wiem że maleństwo żyje we mnie.

Cieszę się, że się uspokoiłaś.
Ale te przyrosty jednak niskie... Aczkolwiek słyszałam opowieści, że na początku beta wolno rosła, a potem przyspieszyła. Po 48h beta powinna się podwoić, a u Ciebie było niecałe 20%.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Jest serduszko, więc wszystko idzie w dobrym kierunku!

akurat na bete lekarz nic mi nie powiedział, zakazał mi tylko robić, żebym się już wynikiem nie denerwowala. najważniejsze teraz jest usg. i to że jest serduszko. tym mam się cieszyć.

reklama
Cześć wszystkim,
czy pomożecie mi zinterpretować wynik? 30 maja beta hcg 87, dzisiaj tj. 1 czerwca beta hcg 205. Wiek ciąży według miesiączki 4 tydzień a od OWU 15 dni. Czytałam gdzieś na forach ze prawidłowy wzrost bety w ciągu 48 godzin to o 66% a mi o ok. 138% wzrosła - pytam pod kątem ciąży mnogiej. zakres wartości prawidłowych według laboratorium to: wczesna ciąża :5,8 - 71, 4 tydzień: 9,5-750, 5 tydzień 217-7138. Prosze napiszcie co myślicie, pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry