reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nowe smaki dla maluszka

adaś soczek marchewkowy sama robiłam, dałam dzis małemu ale nie bardzo mu smakuje cały sie pozalewał i wypluwał, spróbuje jeszcze raz jutro może lepiej mu wejdzie,a soczki to widziałam w tesco ale nie wiem jaka to była firma,nie kupiłam bo był mix marchew,jabłko i pietruszka (fuj ta pietruszka). A i kupiłam kleik ryżowy z bobovity.
I widziałam tez bobofrut ale nie przyglądalam sie na nie za bardzo

reklama
Tajchi Narazie lepiej podawaj te ze sklepu Z bobovity jest pycha jabłko z miętą:tak::tak:A z Hippa znowu są fajne bą są takie gęściutkie:-)

U mnie w polskiem sklepie sa herbatki w granulacie z Hippa ale dopiero od 5 miesiaca :-( a tak w anglieskich marketach nie znalazlam nic sensownego, wszytsko z jakimis egzotycznymi owocami :szok: Kupilam taki gotowy soczek gruszka z brzoskwinia i maly od razu ja wyrzygal, podalam drugi raz i sytuacja sie powtorzyla czyli ten soczek odpada. Poszukam moze gdzies znajde te jablko z mieta bo juz kilka osob sobie chwali :tak: Chyba bede musiala odwiedzic wszystkie polskie sklepy w miescie :dry:
A jak wybawic plamy po marchewce, probowalam Vanish w plynie ktory pryska sie na plame, ale do konca plamy nie zeszly, szkoda bo juz duuuzo ubranek i malego i moich sa w marchewce :-:)-:)-(

adas ten sam problem mam z plamammi dzis pierwszy raz dostał soczek a już ma dwie pary spioszków upapane marchewka zaaz namoczyłam w proszku i zaczęłam spieac zostawie tak na noc i jutro wrzuce do pralki zdam Ci relacje
ola spróbuje juto znależc ten soczek:-D

Mogę już powiedzieć zę Igorek jadł marchewkę. Pare razy sam buzię otworzył na widok zbliżającej się łyżeczki:-D. Ale potem zaczął nią pluć . Dlatego plamy też mamy i trwa namaczanie. Obawiam się że to może nie zejść.
Kupka dziś była nie żółta a bardziej pmarańczowa i trochę bardziej gęsta.
Mamy codzienne kupy i jest mniej bąków, a te które się pojawiają są bezwonne:sorry2:.
Zastanawiam się co mu jeszcze podawać, bo nie chce mu za bardzo rozszerzać diety. Ale z czymś tą manne trzeba będzie dawać. Może jutro już mu podam.

U nas narazie rozszerzanie diety ogranicza sie do samych warzywek, jak narazie to Maja probowala marchewki i marchewki z ziemniakami, i oba smaki zajadala z wielkim apetytem, pozniej jej dam dynie z ziemniakami, a nastepnie zupki, owoce i soki owocowe na samym koncu, bo mala jest na cysiu

No my po wczorajszej nieudanej próbie dzis ją powtórzyliśmy i wypił soczku z marchewki i to ok 50ml.kupka właśnie też się pojawiła taka lekko zabarwiona marchewką, no i nawet się nie pochlapał tym soczkiem, mam nadzieje,że wszystko będzie ok,dziś w nocy i jutro.
adas mi udało sie kupic zupki bobovity od 4 miesięcy dla małego,ale fakt,że jest ich w sklepach jak na lekarstwo

Mi wczoraj przyjechaly zupki i deserki z Polski :-) wieczorem podalam jablka z bananami i brzoskwiniami, na poczatek tylko dwie lyzeczki. Pierwsza reakcja :baffled: mina zdziwiona bo deserek troszke jest kwasny, drugi kes poszedl lepiej a pozniej az wolal o jeszcze :-D Slicznie otwiera dziubek do karmienia i coraz lepiej idzie polykanie. Dzisiaj znowu bedzie ten sam deserek. Mysle ze zrobie dzien przerwy i zaczne podawac zupki jarzynowe.
Co do kupek to po marchewce sa ciut gestsze i koloru marchewkowego, o dziwo mniej smierdza niz po samym mleku :tak:

reklama
Do góry