reklama
A to już się coś zmieniło co do glutenu??
Wszędzie piszą, że dopiero po 10 miesiącu można podawać, już zgłupieć można od tego wszystkiego. Mój Karolek ma 3 miesiące i 13 dni i jeszcze mu nic nie daję innego poza mleczkiem mamy
O ile mi wiadomo dziecku to mleko wystarcza do pół roku życia potem trzeba dopiero zacząć urozmaicać dietę. Tu też coś się zmieniło??

madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Dziewczyny wklejam wam schemat żywienia dzieci karmionych piersią i karmmionych mieszanką. Jest dosyc szczegółowytzn jakie warzywko i owoce kiedy i wogóle, dla mnie baaardzo sie przydał przy Julce. Ale ponieważ jest z 2006 r to wg niego gluten podaje sie po 10 miesiącu życia. Oczywiście wg nowych zasad żywienia gluten podajemy wcześniej. Mam nadzieję że rozszyfrujecie te malutkie literki .
Załączniki
A ja dzisiaj się odważyłam i dałam jedną łyżeczkę jabłuszka ze słodką marchewką. Jadło się powoli, ale zjadł. Na początku była bardzo skrzywiona mina, później zdziwiona a następnie jak zaczęłam łyżeczką resztki jedzonka z buzi zbierac to otwierał buziakę - chyba chciał więcej.
Może jutro dostanie jeszcze jedną łyżeczkę. Więcej nie daje. Muszę wyleczyc objawy alergii na białko. Jak będzie buziulka czysta to wtedy będziemy dalej próbowac a to pewnie będzie już koniec 5 miesiąca.
Może jutro dostanie jeszcze jedną łyżeczkę. Więcej nie daje. Muszę wyleczyc objawy alergii na białko. Jak będzie buziulka czysta to wtedy będziemy dalej próbowac a to pewnie będzie już koniec 5 miesiąca.
izka_sz wczoraj podejzalam forumki z pazdziernika i u nich wiekszosc dzieci mialo albo uczulenie albo klopoty brzuszkowe po soku jablkowym
My juz po raz trzeci marchew+slodki ziemniak (Hippa), dzisiaj maly zjadl prawie polsloiczka i krzyczal ze chce jeszcze
jak tylko lyzeczke podnosilam automatycznie i buzia sie otwierala gotowa do przyjecia smakolyku :-) My od 4 miesiaca bedziemy dawac troszke zupki w poze obiadowej (albo warzywka) a na noc kaszke. Oczywiscie wszystko stopniowo 

My juz po raz trzeci marchew+slodki ziemniak (Hippa), dzisiaj maly zjadl prawie polsloiczka i krzyczal ze chce jeszcze

reklama