reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowe smaki dla maluszka

To ja wkleje ten schemat ktory dostalam, to jest juz ten nowy:
Niemowleta karmione piersia:

Niemowleta karmione mlekiem modyfikowanym:

Tam gdzie jest wiek zaznaczony 5-6 miesiecy to juz sie liczy poo skonczeniu 4 miesiaca

reklama
fiszbina napisalam na dole, ze gdzie jest 5-6 miesiac to juz po 4, bo gdy maluch skonczy 4 miesiace to zaczyna 5 miesiac. DO 4 miesiaxca jest samo mlesio, a PO 4 miesiacu nowe pokarmy

madzik rzeczywiście fajny ten poradnik. W tym co mam ja jest jeszcze szczegółowo napisane jakie warzywa i owoce wprowadzać w poszczególnych miesiącach, może i ty masz cos takiego ?. fajnie byloby porównac czy coś się zmienilo, bo póki co to tylko różnica jest w podawaniu glutenu.

Icedal nio ja tez mam tak wypisane, a wiec tak:
po 4 miesiacu:
Owoce: jablka, jagody, maliny, jezyny, winogrona, owoce dzikiej rozy, brzoskwinie
Warzywa: marchew, ziemniaki, dynia, kalarepka, pietruszka, por, seler(mozliwosc wystapienia reakcji alergicznej)
po 5 miesiacu:
Owoce: sliwki
Warzywa: brokuly, cukinia, kalafior, kabaczek, zielony groszek
Miesa: piers kurczaka, piers indyka, krolik, cielecina ,jagniecina
po 6 miesiacu:
Owoce: gruszki, zurawiny, morele
Warzywa: pomidory
Miesa: wolowina
Inne: zoltko, wywar miesny
po 9 miesiacu:
Owoce: pomarancze, mandarynki, ananasy, truskawki
Warzywa: kapusta
Miesa: chuda gotowana wedlina
Produkty zbozowe: glutenowe produkty zbozowe: biale pieczywo, kaszki pszenne, kasze(np. jeczmienna), platki owsiane
po 12 miesiacu:
Owoce: kiwi, arbuz
Warzywa: rzodkiewka, salata, szparagi, ogorek
Inne: miod, czekolada, orzechy

hej dziewczyny powiedzcie mi ktore kaszki sa z glutenem bo jak narazie na wszystkich widze napis produkt bez gluenowy a wiem ze nalezy najpierw podac kaszke z glutenem

reklama
asiulek84 zamiast poszukiwac kaszki z glutenem weź kasze manną , dodaj łyżeczkę do obiadku czy do mleka i z głowy. Kaszka ugotowana oczywiście :-)

Do góry