reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nutramigen - gorsze wyniki

Wyniki odebrane, wszystko jest idealnie. Zero cial redukujących, pH 7,mocz idealny, krwi w kale nie ma.
Jeszcze jutro dla pewności damy kał ponownie do badań żeby już mieć pewnośc. Oczywiście jak zrobi z rana lubnprzez noc kupke...
Dodam ze te badania robiliśmy w innym laboratorium niż te co wykazały że jest 1procent :/

reklama
Może moja mała ma problem nadal z tymi białkami kazeiny co są w Nutramigen. Laktozy fakt nie ma, ale jest białko mleka kazeina tylko jakoś tam rozbite dla lepszego trawienia. I chyba sobie z tym nie radzi... Ale zobaczymy co lekarz nam powie

Takie strzelajace kupki moga byc wlasnie oznaka skazy bialkowej ale jestescie na nutramigenie wiec kompletnie nie wiem od czego to moze byc. Lekarz musi zobaczyc badania.

Martwi mnie jeszcze że od 3dni je mniej mleka..zawsze jadła 100ml na karmienie a teraz 80 /60, i nie wiem czemu:( czasem też płacze w trakcie jedzenia :(

Ciezko mi cos ci doradzic, nie jestem lekarzem i podpowiadam tylko to co wiem lub slyszalam. Nutramigen ogolnie nie smakuje dzieciom, dlaczego? Warto sprobowac jaki ma smak, juz wszystko jasne :) lekarze przepisuja je w wiekszosci niemowlakom ktore jeszczs innych smakow nie poznaly. Moj syn zaczal go pic jak mial 6 tyg ale zmiana poszla bez problemu. Wyniki bad niemowlat nie zawsze sa jednoznaczne dlatego musi je przeanalizowac lekarz :) nutramigen, swoja droga przepisywany dzieciom z alergia na bialko mleka krowiego a przeciez tego bialka nie pozbawione. Cena tez robi swoje, za mala puszke 30 zl i toz recepta!

To ze je mniej a nie ma u dzidzi zadnej infekcji moze byc tez skokiem rozwojowym. Jesli to skok rozwojowy to przejdzie :) przerabialan to z dwojka. Poczytaj na necie o skokach i sprawdz.

Lekarz zmienił nam mleko na Neocate, ono już nie ma nic z mlekiem wspólnego, plus Debidrat i na ulewanie coś.
Liczę że szybko małej to pomoże, bo wysypka zaczęła ją dziś swędzieć :/

Na nowym mleku jest lepiej. Wysypka powoli schodzi, na buzi już praktycznie tylko troszkę zostało. Brzuszek już też tak jej nie boli, s ulewanie jest może tylko raz dziennie tylko kiedy sobie brzuszek gniecie na kupke. Plus sama zaczęła robić kupki gdzie wcześniej to zawsze potrzebowała pomocy

reklama
Bardzo proszę o pomoc.
Wyniki kału robione 2 tygodnie temu, przed rozpoczęciem zmiany mleka na Nutramigen, wcześniej Nan optipro Plus: ph 7,5, ciała redukujące 0,25%, tłuszcze obojetne liczne. Ziarna skrobi +kwasy tłuszczowe +włókna mięsne:nieobecne. Od dwóch tygodni córka na Nutramigen jest, dostała wysypki na buzi jakieś 5dni temu, stwierdzono że alergiczna. Dziś dla spokoju zrobiliśmy badania kału i wyszło; ph 6,5, ciała redukujące 1%, tłuszcze obojetne dosc liczne. Ziarna skrobi +kwasy tłuszczowe +włókna mięsne:nieobecne
Jak to możliwe że na Nutramigen wyniki sie pogorszył? Problemy z gazami, kolkami bólem brzucha, niepokojem powróciły.
Moja córka piła nutramigen i było strasznie. Bóle brzucha, prężenie i płacz bez przerwy. Wszystko ustąpiło dopiero po mleku neocate lcp. Dodam, że piła wcześniej pepti i humane i też było źle. Od prawie 2 miesięcy pije neocate i nie to dziecko więc bardzo możliwe że nutramigen również nie odpowiada pani dziecku.

Do góry