• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Objawy implantacji

Agnes4312

Moderator
Zastanawiam się czy oprócz słynnego plamienia implantacyjnego da się w inny sposób rozpoznać moment implantacji? Plamienie dotyczy ponoć ok 20% kobiet.
Nie pytam o wczesne objawy ciąży tylko o samą implantację. Ja jestem w 10dpo i od wczoraj mam temperaturę mierzoną w pochwie 37,8 a wcześniej była ok 37,1 - 37,2.
Czuję ogólnie się rozpalona, choć chora nie jestem. Czy to może być to?

reklama
Zastanawiam się czy oprócz słynnego plamienia implantacyjnego da się w inny sposób rozpoznać moment implantacji? Plamienie dotyczy ponoć ok 20% kobiet.
Nie pytam o wczesne objawy ciąży tylko o samą implantację. Ja jestem w 10dpo i od wczoraj mam temperaturę mierzoną w pochwie 37,8 a wcześniej była ok 37,1 - 37,2.
Czuję ogólnie się rozpalona, choć chora nie jestem. Czy to może być to?
Nie da się wyczuć momentu implantacji.

Czy prawidłowo mierzysz temperaturę? Po przebudzeniu? O stałej porze? Termometrem z dwoma miesiącami po przecinku? Nie było żadnego zdarzenia, które mogło pomiar zaburzyć?

Skąd wiesz ile jesteś dpo? Byłaś na monitoringu? Czy wyznaczasz moment owu w inny sposób?

Temperatura rośnie w skutek wzrostu progesteronu, a on wzrasta w drugiej fazie. Niektóre źródła podają, że w dniu implantacji możliwy jest spadek temperatury. A później dalszy wzrost.

Aby na podstawie temperatury podejrzewać ciążę potrzeba 16 temperatur wyższych. Więc lepiej poczekać do 14 dpo i zrobić test.

Jeżeli implantacja faktycznie miała u Ciebie miejsce po 48 h beta będzie już w organizmie na poziome milowym do wykrycia testem sikanym.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry