reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Objawy

Taki odruch przy myciu zębów też mam. Szczególnie źle działa na mnie szczoteczka elektryczna. Ale u mnie nie zawsze kończy się tylko na odruchu...:-( Czasami jest to wstęp do bliższego kontaktu z toaletą...

reklama
bilianna po pierwsze witaj :-) i gratuluję :tak:
odruch przy myciu zębów to normalne, mam to do dnia dzisiejszego :zawstydzona/y: dlatego używam elmex pomarańczowej zamiast zielonej (bo nie raz po mięcie miałam efekt zwrotny :zawstydzona/y:)
jeżeli chodzi o uczucie kwasu z buzi - to nie wiem ... ja np. nie mam :no: ale czytałam, że może zdarzyć się metaliczny smak :zawstydzona/y:
także uroki ciąży :tak:;-):tak:

wpadnij na wątek główny :-)

ja tez mam ten odruch
szczegolnie ze zawsze szorowałam jezyk a teraz? nie moge bo od razu moge wymiotowac :baffled:

ciao dziewczyny
dawno mnie tu nie bylo
co do dolegliwosci to u mnie nic nie ma uffff
tak jak w pierwszej ciazy ( no moze poza wyjatkiem ze bylo mi masakrycznie niedobrze teraz na poczatku)
pozeram za to ogromne ilosci slodyczy!!!! to straszne :cool2: z Ignacym nie moglam patrzec na slodycze..

no ale jest powod ;-)

przed nami najfajniejszy okres ciazy :-)

dziewczyny mam pytanie bo slyszalam dwie rozne opinie.Czy mozemy pic napoje gazowane np cole?tesciowa mowi ze tak a kolezanki ze nie bardzo:confused: juz sama nie wiem kogo sluchac a wiem ze wy jestescie madre dziewczyny i pomozecie:tak:

katthe przecież Cola to mieszanka konserwantów i sztucznych barwników, więc sama sobie odpowiedz na pytanie czy mozna czy nie ;-)... wystarczy przeczytać skład takiego napoju żeby Ci się zapaliło czerwone światełko.
A co do samego gazu nie mam nic przeciwko, najwyżej częściej będziesz bekać :-D, sama lubie popijać wodę mineralną gazowaną, ale Cola absolutnie odpada :no:

a ja lubie cole i pije owszem
moze nie po 2 litry dziennie ale od czasu do czasu czemu nie
gdybym miala jesc i pic tylko to co zdrowe to chyba tylko woda w dzisiejszych czasach zostaje
a ja cenie i stosuje b zdrowe zarcie ;-)

Co do coli, to od poczatku ciaży nie zrobiłam ani łyczka ze wzgledu na syf który zawiera:baffled: Ale nie uwierzycie, byłam ostatnio u lekarza bo ciśnienie mi spadło i ona powiedziała ze lepiej niz mocna kawe na orzeźwienie wypic sobie pół szklaneczki coli. Dalej mam opory, ale moze cos w tym jest:confused:

reklama
Hę? Cola lepsza od kawy? :szok: nice...

ja tam czytam etykietki i dokonuje wyborów. Wiadomo, że się nie da uniknąć konserwantów, są wszędzie. Ale można pic i można nie pić Coca-Coli. Ja nie piję :-D

Do góry