• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Obracanie się na brzuszek

Duch

Zaangażowana w BB
Hej
Mam 10 msc synka. Gdy miał 1,5 msc stwierdzono lekkie napięcie mięśniowe. Gdy skończył 5msc stwierdzono że wyszedł z tego. Teraz ma 10 msc jak się przewróci na plecki lub go się odłożyć na plecki na podłodze to on nie potrafi sam się obrócić na brzuszek. Gdy leży w łóżeczku lub wózku to potrafi się obrócić. I nie wiem czy to dobrze czy źle . Czy mam reagować czy jednak zostawić w spokoju. Mąż uważa że przesadzamy.

reklama
Nie ma na co czekac, tylko umówić się na wizytę do fizjoterapeuty. W tym wieku dziecko już musi przewracać się z pleców na brzuch. Fizjo pokaże jak ćwiczyć ewentualnie będziecie musieli pochodzić trochę na rehabilitacje, ale to da się wyćwiczyć także spokojnie 😉a im szybciej się umówicie na wizytę tym lepiej 🙂

Nie powinno się porównywać dzieci bo każde idzie swoim tempem. Ale są podane ramy wiekowe, gdzie dziecko powinno opanować daną umiejętność. Nie chce Cię straszyć, ale 10 miesięczny maluch powinien już stabilnie siedzieć i czworakować. Albo pełzać. A już na pewno obracać się. Skontaktuj się szybko z fizjoterapeutą, nawet online.

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry