reklama

Odskocznia;))))

Cześć kochane moje :-)

Marta gupolu jeden kto ma Cię dość?? No kto?? Ale Ci się ta ciąża na mózg rzuciła :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D bez takich mi tu kochana Ciebie nigdy dość NIGDY!!!! buziam paqudo :****

Sis jak miło Cię "widzieć" :-) pracusiu :-), echh o kasie nie gadajmy bo mi się ciepło robi nie wiem co będzie dalej marnie nas widzę normalnie szok jak się porobiło do tego ja roboty złapać żadnej nie umiem i szlak mnie trafia :sorry2:

Byłam po wyniki awidności i mam napisane tylko "wysoka awidność" a teraz bądz mądry co to znaczy, trzeba się zagłębić w necie trochę :tak:

Sis daj osmakować tą herbatkę bo smaka mi narobiłas ;-)

Cześć Słoneczko Ty Moje***
Kochana z tego co ja sie orientuję to: wysoka awidność IgG: Infekcja „starsza” niż 3 m-ce
A herbatką się częstuj, fotki nie wstawię, bo na tym NOWYM forum to ja sie jeścio nie połapać dobrze...wrrrr...

reklama
Cześć Słoneczko Ty Moje***
Kochana z tego co ja sie orientuję to: wysoka awidność IgG: Infekcja „starsza” niż 3 m-ce

No witaj skrabie witaj :***
No właśnie też do tego doszłam więc wychodzi na to, że to chyba dobrze bo mam przeciwciała i nie grozi mi w czasie ciąży zarażenie?? :sorry2:

Nad czym tak ciężko pracujesz??

Fotki wstawia się jak w starym na obrazku u góry albo na tym spinaczu tu się nic nie zmieniło ;-)
Dziękuje za herbatkę pyszności :-)

Ostatnia edycja:
No witaj skrabie witaj :***
No właśnie też do tego doszłam więc wychodzi na to, że to chyba dobrze bo mam przeciwciała i nie grozi mi w czasie ciąży zarażenie?? :sorry2:

Nad czym tak ciężko pracujesz??

Jeśli chodzi o toxo to wygląda tak:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]1/ przeciwciała w klasie IgM - oznacza to że osoba aktualnie choruje i należy włączyć stosowne leczenie

2/przeciwciała w klasie IgG- oznacza to ,że osoba ta zetknęła się z zarazkiem już wcześniej i jest to:

[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]a)późna faza toczącego się zakażenia lub
b )przeciwciała pochodzą z zakażenia dawno przebytego
[/SIZE][/FONT]

Jeśli chodzi o toxo to wygląda tak:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]1/ przeciwciała w klasie IgM - oznacza to że osoba aktualnie choruje i należy włączyć stosowne leczenie

2/przeciwciała w klasie IgG- oznacza to ,że osoba ta zetknęła się z zarazkiem już wcześniej i jest to:

[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]a)późna faza toczącego się zakażenia lub
b )przeciwciała pochodzą z zakażenia dawno przebytego
[/SIZE][/FONT]

Dziękuje kochana ja mam właśnie igG wysokie tak mam na wyniku "AWIDNOŚĆ IgG-TOKXOPLASMOZA WYSOKA AWIDNOŚĆ więc znaczy to, że albo przechodzę albo dawno to diabelstwo załapałam i już jestem po :-), mam nadzieje, że to dobrze :tak:

Dziękuje kochana ja mam właśnie igG wysokie tak mam na wyniku "AWIDNOŚĆ IgG-TOKXOPLASMOZA WYSOKA AWIDNOŚĆ więc znaczy to, że albo przechodzę albo dawno to diabelstwo załapałam i już jestem po :-), mam nadzieje, że to dobrze :tak:

Co nie zmienia faktu, że musisz ją kontrolować, tzn. czy nie jest aktywna....
Ja tez mam toxo i co jakiś czas (co 6 miesięcy) robię badania, bo to jest tak:
-jeśli jest nabyta to nie zagraża płodowi (przynajmniej o ile mnie lekarz poinformował, ale są różne opinie)
-jeśli wrodzona to 40-50% szans, że płód może chwycić dziadostwo,

więc najlepiej jak pogadasz z ginem a on Ci dokładnie wytłumaczy....
U mnie o tyle dziadostwo jest uciązliwe, że załapałam w polu widzenia (w prawym oku) i pozostałe po leczeniu blizny ograniczyły mi widzenie...więc wesoło nie jest i nie było, bo jak sobie przypomnę oddział okulistyczny i to co mi robiono...wrrrr.....dawne czasy.....:zawstydzona/y:

Co nie zmienia faktu, że musisz ją kontrolować, tzn. czy nie jest aktywna....
Ja tez mam toxo i co jakiś czas (co 6 miesięcy) robię badania, bo to jest tak:
-jeśli jest nabyta to nie zagraża płodowi (przynajmniej o ile mnie lekarz poinformował, ale są różne opinie)
-jeśli wrodzona to 40-50% szans, że płód może chwycić dziadostwo,

więc najlepiej jak pogadasz z ginem a on Ci dokładnie wytłumaczy....
U mnie o tyle dziadostwo jest uciązliwe, że załapałam w polu widzenia (w prawym oku) i pozostałe po leczeniu blizny ograniczyły mi widzenie...więc wesoło nie jest i nie było, bo jak sobie przypomnę oddział okulistyczny i to co mi robiono...wrrrr.....dawne czasy.....:zawstydzona/y:

Idę do niego 30 to pogadam co i jak myśle zresztą, że sam mi powie on dośc sporo gada więc na pewno się dowiem co i jak :-D
No co Ty tak poważnie było?? Aż mnie zatrzęsło szok

nie ma za co ;-)
Służę ;)

Jest jest sama bym szukała i szukała ;-)

reklama
Idę do niego 30 to pogadam co i jak myśle zresztą, że sam mi powie on dośc sporo gada więc na pewno się dowiem co i jak :-D
No co Ty tak poważnie było?? Aż mnie zatrzęsło szok

Ano było...było....a zaczęło się to ot tak, któegoś dnia zaczęłam widzieć przed prawym okiem ciemne plamy...i poszłam do okulisty, początkowo stawiali na półpaścca, ale po dokładniejszym przeglądzie Toxo i od razu szpital.....także dziadostwo może Ci sie uaktywnić wszędzie dosłownie...ważne jednak, by kontrolować aktywność....;-)u mnie spokój...nic się nie dzieje w tym względzie na szczęście...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry