reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odstawianie od piersi

JASS

Fanka BB :)
Dziewczyny,
Jakie macie sposoby na odstawienie od piersi Roczniaka Cycoholika? Jest za mała, żeby tłumaczyć i za duża żeby niepostrzeżenie zastąpić butlą ( której zresztą nie ruszy)
Ciumka przed drzemkami i w nocy.
Uwielbiamy to obie, ale organizacyjnie ciężko mi to kontynuować.
Podobno niektóre dzieci odstawiaja się same (?) , ale u nas się na to nie zanosi chyba...

reklama
reklama
Wiec moja mala ma 25.5 msc. Czyli ponad dwa lata. Bardzo ladnie je wszystkie posilki, w sensie ze dieta jest rozszerzona. Ostatnia noc cala przewisiala na cycku. W dzien jak tylko kolo niej przysiade tez pcha sie do cyckow. Nie chce klamac, jutro policze. Ale wydaje mi sie ze wywalam cycki za dnia ok 7 razy strzelam,ale.tyle razy szuka czasem odmawiam i ja probuje rozkojrzyc czyms innym. Plus do usypiania na drzemke i na noc. Wiec naprawde sporo. Mam tego szczerze dosyc. Jestem w ciazy z drugim dzieckiem bola mnie piersi. W ogole nigdy nie przepadalam za kp, ale zrobilam to dla dobra dziecka i z wielkiej milosci do niej. A teraz zaluje, ze nie przykrocilam tego wczesniej. I doskonale wiem, ze ona sobie ze mnie zrobila smoczek. Znajomym juz nie przyznaje sie ze ona jest nadal na cycku, bo dla nich to jest niesmaczne. Mieszkam za granica i tak tu to widza...

Jeszcze sie pozale mala wchodzi i jak to maly bobas kolanko lokiec w brzuch, albo najlepiej cala sie polozyc na mamie i wtedy jest mi ciezko na brzuchu i momentalnie zgaga. Wiem ze ona szuka bliskosci. Moze to glupio zabrzmi i nie chce jej czegos zabierac, bo pojawi sie nowe dziecko. Ale nie chce juz tego robic....

Oo myslalam ze starsza. Ale nie dziwie sie ze nie lubisz kp w ciazy, to nie lada wyzwanie przy tym bolu.
Smoczek to zamiennik piersi więc nie zrobiła sobiego z Ciebie a korzysta zgodnie z przeznaczeniem :p
Jest gdzieś w necie, może nawet tu gdzies wrzuciłam, wpis "Jak wychować kulturalnego ssaka". Baaaaardzo polecam. Taka podstawa od czego zacząć by odstawic bez kłamstw.

Hahaha @Aguu usmialam sie. Masz racje z tym smoczkiem. Jak bede mala usypiac to podczytam. Kurcze nie chce karmic 3 latki i noworodka.... Mialam nadzieje, ze mala sama odrzuci piers kolo 20go tygodnia jak mleko zmieni sklad.

Zgłaszam się i ja. 2 lata i kilka dni a mały nadal cycuje. Mnie nie drażni samo karmienie nawet to lubię( już tylko rano i na noc czasem, nie ma ustalonych pór kiedy go najdzie ) najgorsze jest coś innego. Jak ssie pierś to drugą się bawi...po prostu ściska, szarpie sutki:( to jego większy nawyk niż samo ssanie. Ktoś tak miał ? Oduczy się tego sam ? Nie powiem że to fajne...i nie mam pomysłu jak zrobić żeby o tym zapomniał

reklama
Mamaelaela ale prawdziwy facet Ci się trafił!:D odsłaniasz dwie piersi jak karmisz? Ja tylko jedną wyciągam i drugą się nie bawi, bo jest schowana ;) ale pewnie próbowałaś już tego.

Do góry