reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opiekunki

Osinka - pomysł z kamerą wcale nie jest głupi. Benita - takie proste modele malutkich kamerek wcale nie są drogie. Wystarczy, że będziesz miała kamerę tam, gdzie niania z dzieckiem będzie przebywać najczęściej.

reklama
My chyba bedziemy ostro namawiac tescia zeby na pare godzin zostawal i opiekowal sie Majka.Przynajmniej wiem ze krzywdy jej nie zrobi.Juz nawet tesciowa wydaje mi sie dobrym rozwiazaniem ;) ::) ::)

z tym teściem to nigdy nic nie wiadomo ;)
moi teście tak szaleją za Agatą, że aż przesadzają - teść chciał sadzać ją sobie na kolanach (a ona nie siedzi jeszcze i nie lubi takiej pozycji, wygina się)
najpierw mnie opierniczali, że za wcześnie Agacie dawałam słoiczki, a po chwili dawali jej do buzi do polizania i pogryzienia herbatnika ::)

a i teść pocałował Agatę w usteczka ze dwa razy, choć pali, za co była wielka awantura, tu mi teściowa przyznała rację i skończyły się "czułości", było całowanie w rączkę, nóżkę
musiałam miec oczy wokół głowy 8)

zapomniałam dodac, że jutro przychodzi Pani Basia na "zaznajamianie się" z Agatką

jak myslicie - 5 dni wystarczy Agatce?? niania będzie z nami w czwartek, piątek, potem od poniedziałku do środy już 8 godzin, w czwartek zostawiam już Agatkę pod jej opieką i idę do pracy

Myślę, że powinno wystarczyć, tylko dobrze byloby, żeby Pani Basia podczas pobytu jak najwięcej czasu spędzala z Agatą, tj, może żebyć Ty tylko "ukradkiem" asystowała :)

catherinka pisze:
Myślę, że powinno wystarczyć, tylko dobrze byloby, żeby Pani Basia podczas pobytu jak najwięcej czasu spędzala z Agatą, tj, może żebyć Ty tylko "ukradkiem" asystowała :)

dzisiaj niania tuliła Agatkę, usypiała ją, jeździła wózkiem, bawiła się, jutro myknę do sklepu na chwilkę
od poniedziałku niania będzie u mnie już od 7 rano

Maks zaznajamiał się z nianią 4 godziny a następnego dnia został już z nią sam tyle że przyszła moja mama na parę godzin - jak zawsze wszystko załatwiamy na ostatnią chwilę :)

Osinka - będzie dobrze! a jak będziesz miała okazję to przypatrz się niani z daleka , jak będzie myślała, że Cię nie ma

anian pisze:
Osinko, a ile płacisz??? Zastanawiam się jakie ceny są na Śląsku :)

500zł - niania będzie codziennie po 8 godzin
jak Agata będzie spać to niania deklaruje, że będzie gotować mi zupę, prasować (ekstra!!!!), myć okna itp., mówiłam jej, że mi na tym nie zależy, po prostu ma być z Agatą i już, ale u koleżanki robiła wszytskie powyżej wymienione czynności :p

reklama
Do góry