reklama

Otyłość w ciąży

Aga, te spodnie mi sie za bardzo nie podobaja - "pasek" przechodzi nie pod brzuchem a w dolnej partii brzuszka, obawiam sie ze moze cisnac kiedy siadziesz. W moich panel szedl glebokim lukiem az po krok i byl szeroki na caly przod. To sie sprawdzalo. Kupilam na Allegro. A ogrodniczki faktycznie pozniej... Zwlaszcza w moich parametrach wzrostowo-szerokosciowych ogrodniczki to malo wytworny przyodziewek - wygladam jak kuleczka.
Ainhoa, mala na lody zareagowala mocnym ruchem.:-D

reklama
Tak! Pod koniec ciazy dziecko nie ma juz miejsca na kopanie i podskakiwanie i ruchy nie wygladaja jakby sie mialo w brzuchu malego Bruce Lee, a raczej czuje sie przemieszczanie wiekszej masy, przesuwanie... Pewnie juz potrafisz zlokalizowac gdzie Zuzia ma pupe, gdzie nozki... Z Karolem pod koniec ciazy bawilismy sie w pukanie - on zawsze wypinal tylek po prawej stronie pod zebrami, wiec klepalam w wypuklosc i mowilam "puk, puk, puk" albo "dawaj dawaj dupala", a on wypinal sie jeszcze mocniej. :-D Klepanie po tylku lubi do tej pory.:-D

Tak, jak wypnie dupcię to to tak fajnie widać, mam wtedy takie wzgórze na brzuszku hehe:)

Martwię się tylko, że Zuzia min. raz dziennie ma czkawkę, wtedy tak rytmicznie podskakuje, a mnie to martwi,że tak często:(

Bardzo dobrze - cwiczy przepone. Maluszki oddychaja przeponowo i to jest naturalne. Kiedy Zuzia sie urodzi, zobaczysz ze oddycha "brzuszkiem" - tak pluca lepiej pracuja - potem gdzies sie ten odruch zatraca i jako dorosli oddychamy juz "szczytami", a ew. oddychanie przeponowe cwiczymy uczac sie spiewu. Jesli sie uczymy.;-) W kazdym badz razie czkawka to bardzo zdrowy objaw u nienarodzonego jeszcze czlowieka.

a ja miałam raz tak z fabianem, że wypiął stopę tak mocno, ze było można policzyć i podotykać piętkę i każdy paluszek z osobna. Ale zanim mój małż się ogarnął z aparatem niestety nóżka zniknęła. Moja bratowa ma też takie zdjęcie z bratanicą w brzuchu z wystającą stópką.
Niesamowite uczucie. :happy2:

A co do ubrań - I LOVE C&A ale te ciążowe właśnie kiepskie mają te pasy - chociaż przyznam, że niektóre można fajne modele trafić. I tak samo jak kłaczek gorąco polecam te z przejściem z normalnego materiału na pas tak na samym dole, na podbrzuszu, spojeniu łonowym czy jak kto tam to jeszcze nazywa bo jak jest wyżej przejście to przy większym brzuchu przeszkadza i uwiera.

Niedawno przymieżałąm swoje stare ciążowe spodnie i jestem przerażona - ledwo się w nie mieszczę w biodrach. Mam nadzieje, ze przy drugim tak dupa nie roście - kłaczek jak to jest?
P.S. cioci nadal brak :-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny, z tymi spodniami pewnie macie racje, ale ten pas,tak jak pokazałam w tych spodniach tak na początek ciąży też sie nie nadaje??
hmmm chociaż w sumie to ja już raczej nie jestem na początku ciąży, tylko prawie w połowie hehe, jakoś tak tego nie czuje :-)
ja też uwielbiam c&a normalnie za każdym razem jak ide to wychodze z zakupami :zawstydzona/y: a teraz w ich internetowym sklepie jest promocja 20% na bluzeczki
Ależ wam zazdroszcze takich ruchow...ja czekam niecierpliwie, w sumie to coś tam czuje jakieś takie...,,smeranie'' ale niewiem czy to to :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry