reklama

Otyłość w ciąży

ja słyszałam że w 1 trym powinno brać się tylko kwas foliowy i póki dziecko nie wyciąga od nas (tj od 2trym.) to to wystarczy bo nadmiar wit w 1 trym może szkodzić :confused:

reklama
gratulacje aniu :-D

wiem, ze nie powinnam ale martwię się czy przestrzeń bezechowa to nie jest np. puste jajo płodowe albo wg wikipedii jakiś tętniak, krwiak ....

Ostatnia edycja:
Aniu czekamy na zdjęcia i wielkie gratulacje!:-)

A ja się dzisiaj poddałam z robieniem testów bo coś ewidentnie jest nie tak bo cały czas pokazywał wzrost estrogenu a nie pokazało owulacji także u mnie dwóch kresek na teście ciążowym w tym cyklu na 100% nie będzie:no: W sumie zrobiłam 13 testów i pomyślałam że nie wystarczy mi na następny cykl a jest problem z kupieniem tych testów wiec poczekam do następnego cyklu może będzie normalny.
Pozdrawiam Wszystkie miłe Panie :-)

ja słyszałam że w 1 trym powinno brać się tylko kwas foliowy i póki dziecko nie wyciąga od nas (tj od 2trym.) to to wystarczy bo nadmiar wit w 1 trym może szkodzić :confused:

W zasadzie powinno sie uwazac na wit. A - jej nadmiar szkodzi, moze prowadzic do uszkodzenia dziecka. Poniewaz nasza dieta zwykle jest dosc uboga w witaminy, niewielka suplementacja jeszcze nikomu nie zaszkodzila.

reklama
Trzymam sie. Zaopatrzylam sie w parzona kawe - normalnie pijam rozpuszczalna, ale parzona zamula - mam zapas mrozonych warzyw (swieze nie wytrzymaja od zakupow do zakupow), dzis mam w planie wypad do miasta na wazenie mlodego to polaze, jutro pojdziemy z mlodym na jezyny to tez polaze. Kurcze, nie ma upros.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry