reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

w czwartek idziemy na bilans ... ciekawe jakie im centyle wyjdą ...:-D
może powinnam zacząć się martwić bo za wolno i za mało rośnie...kurczaki ....
ale nie ... nie należy on raczej do najniższych w klasie ... wzrostowo jest równy a może i nawet ciutkę wyzszy od mojej siostrzenicy starszej od niego 4 miesiące. a to dziewczynki podobno są zazwyczaj wyższe ...

reklama
:-D:-D:-D
Twoje dziecko ma wzrost, jak większość rówieśników, ale waży więcej.Waga: Około 90. centyla wagowego, wzrost: Około 50. centyla wzrostowego. :-D:-D:-D

a do tego wszystkiego patrząc po kolegach z klasy to fabian jest najszczuplejszy z nich wszystkich... on chyba po kieszeniach chowa kamienie
:tak:

Ostatnia edycja:
Witam się wreszcie piątkowo :))

Fasolko - super Wasza niunia - pulpecik taki śliczny, słodka :-D

Ja już po wizycie. Wszystko u nas dobrze. Wyniki krzywej idealne (na czczo 81, po 2 godz. 110) – bardzo się cieszę. Szyjka wysoko i szczelnie zamknięta – super. Waga super ( nadal jestem -1kg) i Tosia zdrowiutka – tylko bardzo duża, bo waży 1,1 kg :))))))) Taki nasz urok :)
Lekarz dwa razy robił pomiary, bo nie mógł uwierzyć i powiedział, że albo urodzi się wcześniej albo ……………..będzie ważyć przy porodzie 5 kg OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Matko Boska !!!!!!!
:angry:
:szok::-D
To ja już wolę wcześniej o 3 tygodnie :)))) Mówi, że nawet nie ma się do czego przyczepić, bo nie tyje, cukier mam w normie, wyniki super, więc taka nasza uroda. Ja ważyłam przy urodzeniu 3100 ale mój N ważył 4100, więc może w Tatusia idzie?! Tylko nie wyobrażam sobie porodu – powiedział, że jak faktycznie będzie około 5 kg – to cesarka , bo pierwszego dziecka nie dam rady urodzić sn takiego dużego , echhh .I mam brać witaminy co drugi dzień :))

woooowwww 5 kg... super :szok: ale moze być wysoka a szczupła... bo biorą średnią z kości udowe, obwodu główki chyba i czegoś jeszcze i tak na prawde moze się urodzić 58 cm a ważyć może 3600 ... heh 5 kg .. i weź tu mamuśka wypchnij takiego klocka :-D

jestem uziemiona pewnie do poniedziałku:angry: :angry:w mojej klatce schodowej tz przed wymieniaja schody i nie mozna wyjsc a w drogiej winda padła no:no: a ja na 9p mieszkam sama nie ma szans zebym wozek z dzieciem zniosła nie mowiac juz o wchodzeniu:baffled: ....

Się rozpisały kobietki:-) co do wielkości dzieci to moja Patrycja urodzila sie 3300 i 55 cm i mając pół roku podwoiła swoja wagę urodzeniowa i ważyła 6600. teraz jest w ok 10 centylu i wzrost i waga.
redusia gratuluję świetnych wyników a co do prognoz ile dziecko bedzie wazyc to bym podeszła z przymrużeniem oka bo nieraz tu dziewczyny pisały że lekarze albo mówili że wielkie dziecko a okazywało sie normalne albo na odwrót.
u mnie test glukozy wyszedł na czczo 95 2h po 123 czyli w normie aczkolwiek wychodzi na to że glukometry zawyżają wynik o jakieś 10 jednostek. z palca ma sie wiecej. innych wyników jeszcze nie mam. narazie to wszystko:-D

Lolcia u mnie odwrotnie lekarka nie byla zbyt zadowolona z wagi malego. urodzil sie z waga 3470, wyszlismy z waga 3130 a 12 listopada mial 4300. on jest sredni po prostu :) zreszta co ma byc taka kluska jak mama? nie wiem chyba bede go pedzic jak kurczaki albo indyki :p

jej upieklam ciasto z jablkiem... pol zakalec ale bylo swietne :D i chaty nie spalilam :)

reklama
Do góry