reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Papierosy

Manu98

Zaciekawiona BB
Witam nigdy nie przeszkadzal mi zapach papierosów. Sama paliłam i to duże ilości elektronicznego papierosa z którym skończyłam w momencie jak dowiedziałam się o ciąży.
Jestem na początku 6 tygodnia i od początku 5 tygodnia strasznie śmierdzą mi papierosy, normalnie jak widzę ludzi co palą oddalam się na mega odległości,
Pracuje w pracy gdzie mam styczność z ludźmi, niektórzy wręcz palą mi w twarz i aż wtedy się wkurzam i ich nie obsługuje.
Jakby ktoś się pytał to pracuję we Włoszech gdzie sprzedaje bilety autobusowe przed autobusem.
Czy ktoś tak miał?

reklama
Witam nigdy nie przeszkadzal mi zapach papierosów. Sama paliłam i to duże ilości elektronicznego papierosa z którym skończyłam w momencie jak dowiedziałam się o ciąży.
Jestem na początku 6 tygodnia i od początku 5 tygodnia strasznie śmierdzą mi papierosy, normalnie jak widzę ludzi co palą oddalam się na mega odległości,
Pracuje w pracy gdzie mam styczność z ludźmi, niektórzy wręcz palą mi w twarz i aż wtedy się wkurzam i ich nie obsługuje.
Jakby ktoś się pytał to pracuję we Włoszech gdzie sprzedaje bilety autobusowe przed autobusem.
Czy ktoś tak miał?
Mnie też będąc w ciąży dym śmierdział.
Ale nic z tym zrobić zbytnio nie można.
Ewentualnie odsunąć się ale Ty nie możesz bo to Twoja praca .

Mi ogólnie wszystko śmierdziało.
Najbardziej ludzie starzy którzy się nie myją zbyt często (rozumiem to)

Wytrwałości w pracy.

Mnie też będąc w ciąży dym śmierdział.
Ale nic z tym zrobić zbytnio nie można.
Ewentualnie odsunąć się ale Ty nie możesz bo to Twoja praca .

Mi ogólnie wszystko śmierdziało.
Najbardziej ludzie starzy którzy się nie myją zbyt często (rozumiem to)

Wytrwałości w pracy.
Dziękuje ale nie umiem znieść tego smrodu 😭i boję się że bierne wdychanie szkodzi

Dziękuje ale nie umiem znieść tego smrodu 😭i boję się że bierne wdychanie szkodzi

Bierne wdychanie szkodzi, oczywiście że tak, w ciąży czy bez ciąży. Najlepiej jakbyś nie musiała tego wdychać.

Jestem w 7 tygodniu, teraz mniej czuję smrody ale ten przedział 5/6 tc to oczy wychodziły mi z orbit jak poczułam jakiś zapach mocniejszy.

Bierne wdychanie szkodzi, oczywiście że tak, w ciąży czy bez ciąży. Najlepiej jakbyś nie musiała tego wdychać.

Jestem w 7 tygodniu, teraz mniej czuję smrody ale ten przedział 5/6 tc to oczy wychodziły mi z orbit jak poczułam jakiś zapach mocniejszy.
Ja tak mam tylko z papierosami że normalnie aż mnie trzepie jak czuję ten smród 😔 ps od którego tygodnia widziałaś już pęcherzyk żółtkowy i zarodek? Bo ja byłam 06.07 na USG wtedy było 5+3 i był tylko pęcherzyk ciążowy 6x4 mm i się zmartwiłam

Ja tak mam tylko z papierosami że normalnie aż mnie trzepie jak czuję ten smród 😔 ps od którego tygodnia widziałaś już pęcherzyk żółtkowy i zarodek? Bo ja byłam 06.07 na USG wtedy było 5+3 i był tylko pęcherzyk ciążowy 6x4 mm i się zmartwiłam

Nie oglądałam pęcherzyka wcale.
Wizytę pierwszą mam w okolicach rozpoczętego 9tc.

No szkodzi, ale szczerze mówiąc nie kojarzę tu na forum nikogo z Włoch kto mógłby podpowiedzieć jaka masz ogólnie furtkę w kwesti prawa pracy itp.
Działa podobnie jak w Polsce i jeśli w pracy są czynniki, które zagrażają zdrowiu matki lub dziecka to ma się prawo to zwolnienia, z tym że ja jeszcze nie mam otwartej nawet kartoteki ciążowej, bo tu taka otwiera się od USG w 7-8 tygodniu, idę 17.07 na kolejne USG i mam nadzieję że będzie pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem.

Działa podobnie jak w Polsce i jeśli w pracy są czynniki, które zagrażają zdrowiu matki lub dziecka to ma się prawo to zwolnienia, z tym że ja jeszcze nie mam otwartej nawet kartoteki ciążowej, bo tu taka otwiera się od USG w 7-8 tygodniu, idę 17.07 na kolejne USG i mam nadzieję że będzie pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem.

No to niestety nic nie zrobisz do tego czasu.
Musisz czekać, a potem ewentualnie prosić o to zwolnienie, albo zmianę stanowiska itp.
Oczywiście możesz pewnie też prosić o niepalenie obok Ciebie, ale nie wiem czy Włosi będą to respektować (obstawiam, że nie). Tam chyba nadal palenie jest dość okej

reklama
No to niestety nic nie zrobisz do tego czasu.
Musisz czekać, a potem ewentualnie prosić o to zwolnienie, albo zmianę stanowiska itp.
Oczywiście możesz pewnie też prosić o niepalenie obok Ciebie, ale nie wiem czy Włosi będą to respektować (obstawiam, że nie). Tam chyba nadal palenie jest dość okej
Tak tutaj niestety można palić wszędzie na przystankach itd . 😭

Do góry