reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pappa, prenatalne, połówkowe proszę o poradę ?

Hej. Muszę się poradzić…
Ryzyko z pappa wyszło mi 1: 1400 na T 21, reszta 12 000 i 16 000. Wiek 30 lat, wyszło dość niskie białko pappa 0.39, bhcg w porządku na poziomie 1. Lekarz mówił że ta pappa mi podwyższyła ryzyko. Z wieku podstawowe mam wpisane 598.
Jestem już po pierwszych i drugich prenatalnych - wszystkie narządy w porządku. Serce mózg długość kości udowej nosowej itp.
Jednak ciągle z tyłu głowy się zastanawiam, czy aby dziecko nie jest chore, dodam jeszcze że porównuje wynik z ciążą 5 lat temu kiedy miałam mega niskie ryzyka - ale białko pappa wyżej.
Czy robiłybyście nifty bądź inne badanie ? Lekarz prowadzący jak i z prenatalnych mówią że nie widzą wskazań.

Które badanie wybrać ? Kompletnie się na tym nie znam. Myślałam że po połówkowych będę spokojna, ale nie jestem, a jeszcze mam wrażenie że nawet nifty mnie nie uspokoi, ale na amniopunkcję się nie zdecyduję bo wiem że jest niskie ryzyko chorób, więc… jestem w kropce. Musiałam się wyżalić… dodam że od 13 tyg biorę acard właśnie ze względu na białko.

reklama
Jak masz luźne 2500zł, to sobie kup jakiekolwiek. Ale skoro sama piszesz, że Cię to nie uspokoi, to jaki to ma sens? Tak naprawdę gdyby coś bylo, to zwykle na połówkowych już byloby widać.

Do góry