reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2008

witam
Sorki ze tu Jaka to jest kaszka lub keik bezmleczny???? Bo małemu mam takie dawać, chodzi mi o firme nazwe

My po lekarzu. Mały czysty, kaszelek który został to od ślinki, bo gardełko jest ładne już. Możemy iść na spacer, tylko ja musze być na chodzie. Szcezpienie mamy w czwartek. Zaraz ide was poczytać. Nocka taka sobie mały spał od 21 do 5, ale obudził się bo przesikał pampka. A mi za to ulżyło bo cyca miała tak bolącego. Ja dostałam leki przeciwkaszlowe. A ja w nocy nie spałam połączenie nadmiaru mleka kaszlu i katary.

reklama
Witam serdecznie w piatek. U nas nocka nawet znosna. Zycze milego dzionka

BLONDI jak my jedziemy z antosiem do centrum handlowego na dłuzej to zawsze biore nosidełko i zakłądam na wozek bo tak mozemy wiec Twoja spaceróka jest trafna bo bedzie mogłwecej widziec a co do ubioru to go rozobieram z kombinezony do spodenek ma adidaski i lekki swetrek lub bluze z kapturem no i lekka czapeczke bo boje sie przeciegów .

ASIU na wozkowym zapytalam czy bylas juz z Rafciem w nowym wozku na dworze a tu dostalam odpowiedz :-D
HM CO do ubiru to ja bym ubrala w kombinezon a pozniej w galeri go rozebrala Chyba ze jedziesz nam samochodem to co innego ale jak idziesz na pieszo to ja bym ubrala grubiej a pozniej porozbierala lub poodpinala :tak:
MALENA nie znam sie czy mozna z wychowawczego przejsc na chorobowe Poczytaj moze o tym na necie Wiesz jak tak ciebie czytalam to przyszlo mi troche inne rozwiazanie do glowy TYLKO MNIE NIE ZABIJ :tak:
Skonczyc karmic piersia Choc wiem ze dla Izuni piers najlepsza i wtedy moze braciszek lub siostszyczka szybciej sie pojawi :-p

Ja zaraz ide do shella U nas chlapa Troche wieje i czasem sloneczko wychodzi zza chmur

PATI ja daje kaszke bezmleczna i poprostu musi pisac KASZKA RYZOWA Z ......np bananami itp
I na opakowaniu pisze z tylu ze mozna podawac dzieciom uczulonym na mleko

Te z mlekiem to pisze KASZKA MLECZNO RYZOWA Z CZYM TAM CHODZI O SMAK :-)

ANIA dla mnie też 26 i 27.02 są WYJĄTKOWE. 26.02 mój M. ma urodziny, a dokładnie ROK TEMU o 7.00 rano zobaczyłam dwie kreseczki na teście!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nigdy nie zapomnę mojego zdziwienia i radości.
ANNA ja dziś podpytam lekarkę co można te wypadające włosy. Też u mnie bałagan jak cholera, ale dziś już mnie sprzątanie nie ominie – wieczorem goście urodzinowi do M. Udanych jutrzejszych zakupów i pociechy z teścia!!!
EVELAJNA sama dałam mu wychodne, przynajmniej miałam czas na bb haha
MAGDA oj, ale sen – mi się tak śniło w ciąży…
MAGDZIUNIA udanej wizyty u gina
BLOND ja zawsze Marikę rozbieram jak gdzieś jesteś w takich miejscach (a to rzadko), żeby Ci się nie przegrzał
MALENA chyba można iść na wychowawczy, potem wrócić i dać karteczkę o kolejnej ciąży i zwolnienie
PPATQA bezmleczne kaszki są różnych firm, musisz patrzeć na opakowania. Dobrze, że Kamilek już lepiej

chciałam napisać coś jeszcze, ale słyszę, że Marika woła - pewnie odezwę się jutro najwcześniej, bo przygotowania do imprezki, spacer, sprzątanie itp.

miłego dnia!

A teraz druga porcja. Pewnie coś pominęłam :zawstydzona/y: i z góry przepraszam, ale starałam się czytać dokłdnie.

Justyna z prezentami na chrzest i komunię to tak na prawdę ludzie sami się nakręcają. Ostatnio moi rodzice oglądali program, że ostatnim hitem na prezent dla chłopca od dziadków jest quad :szok::szok::szok:. Ja tam też jestem za prezentem stosownym do uroczystości i książka o papieżu jak najbardziej dla mnie trafiona. A tak od siebie założyliśmy chrześniakom lokatę i co miesiąc wpłacamy 50-100 zł. Do osiemnastki coś się odłoży.

Kaka z tymi kocykami to na bazar będziesz mogła pójść. Macie szczęście i żaden kolor się nie powtórzył :rofl2:

Witam na pokładzie zalana i szczęśliwa:-p:-p:-p:-p:-p

Czarna gratuluję @ i spirali i życzę szybkiego powrotu do formy (mój tata by powiedział "cierp ciało skoroś chciało :baffled:;-)")

Anna22 dobrze, że już po kłótni i sprawy wyjaśnione. Oby teraz było lepiej. Ja za cholerę nie mogę się doprosić M żeby mówił na bieżąco co jest nie tak (u niego w domu nie było takich zwyczajów, wieczne tajemnice :baffled:), bo jemu takie rzeczy co mi przeszkadzają to on z tym u mnie może żyć (trochę pogmatwałam :baffled:)

Minisia dobrze, że w pracy do przodu i pojawiają się nowe perspektywy. A z M to chyba dobrze, że wyprzedził życzliwych, chociaż rozumiem Twoje nerwy. Mój M pracuje przede wszystkim z kobietami i wychodzą na piwko to też prawie same babki i czasem ciężko być wyrozumiałą. Tym bardziej, że on jest względem mnie uczciwy i mówi kto idzie i gdzie, i że kolega wymyślił jakieś szkolenie, a koleżanka powiedziała mężowi, że idzie z koleżankami, a ja znam prawdę :baffled::sorry2:

Magdasf to wesoły chłopczyk z tego Szymona :-D, ale Zosia dobrze wychowana panienka, nie da się zbałamucić. Mój M pewnie też niedługo od teścia wiatrówkę pożyczy, bo u nas w klatce trzech kandydatów ;-)

Magdziunia ja biorę cerrazete i też nie mam @. Z Martyną przy karmieniu dostałam po pół roku, a drugą po dwóch miesiącach.

Własnie pokazałam tą dietę kopehaska mojemu M. Śmiał sie, ze chyba kogos pogieło kto to wymyslił;-) I mam sobie szukać jak juz chce innej bo na tej bedę jeszcze bardziej marudna;-)

Ta dieta to chyba oświęcimska powinna się nazywać :dry: Ja kiedyś się nad nią zastanawiałam, ale słyszałam, że można sobie problemów z nerkami narobić. Mnie interesuje South Beach i czekam na świeże warzywa, wtedy będzie przyjemniej i łatwiej.

Ciężko dziś było - a to pierwszy dzień;-)

Była u Czarnej. Czarna ciach na stół...w pewnym momencie myslałam, ze mi ślinka zacznie ciec;-) wiec poszłam do domku:tak:

A to ci koleżanka nieczuła ;-):-D

Magdasf zdrówka dla Stasia. Dobrze, że w porę trafione z lekami. Źle że mu się ich odechciało :baffled: Oby już wyjść na prostą.

Marma tak przykro, że plany wzięły w łeb. Moja siostra ostatnio poszła z koleżanką na bilard, a ja zdałąm sobie sprawę, że ostatni raz na bilardzie byłam 10 lat temu :baffled:
Niech sięzrobi cipelej, to zawołam babcie do nas i pójdziemy z M w długą. Tylko jeszcze karmić musiałabym przestać ;-)

Ppatqa zdrówka dla Kamilka

Wanilia rzeczywiście koszmarny sen :no:
Też mi się marzy rozmiar 38 :sorry2:

Magdziunia dobry kawał :rofl2:

Kaka tak to jest z tymi przywilejami. Ja chce wrócić na 3/4 i też pewnie nie będę mogła. Chociaż koleżanka mówiła, że szef ostatnio bardziej się tym zainteresował, bo nie był na bieżąco z przepisami.

Aniaaa pewnie niezły relaks po tych nartach :tak:

Malena żeby pójść na chorobowy musisz chyba wrócić do pracy. A na dodatek jak będziesz na wychowawczym i zajdziesz w ciążę, a nie wrócisz do pracy, to zaczną Ci liczyć macierzyński dwa tygodnie przed terminem. Moja siostra się zgapiła i tak jej właśnie policzyli.
A wybór rzeczywiście jest żaden :-(

Ufff, na pewno doszło kilka postów zanim zdążyłam odpisać :-p
U nas już po odwiedzinach siostrzenicy. Myślałam, że będzie gorzej, ale przetrwaliśmy. Szkoda, że pogoda się zepsuła, bo do parku mieliśmy iść, ale deszcz padał. Utwierdziłam się w przekonaniu, że muszę moją dzikuskę wysłać chociaż na rytmikę żeby z dziećmi pobyła, bo samolub z niej straszny (wiem, że u dwulatka to normalne, ale niech już z tego wyrasta ;-))
Bartek w dalszym ciągu ładnie śpi w nocy i budzi się dopiero ok 5, tylko wierci się przez sen i mruczy i ja przez to budzę się 3-4 razy w ciągu nocy :baffled:, a M jak zaśnie to do rana nic nie słyszy :angry: Ech instynkty macierzyńskie ;-)
We wtorek mamy szczepienie, to dowiem się ile waży, bo urósł ostatnio na pewno, bo pieluchy 4 na noc zakładam i dobrze, że wyjęłam z wora ubranka, które lada moment miały być dobre, bo lada moment byłyby za małe - nosi rozmiar 68-74, ale sam go nie mierzyłam.
Kolejny weekend przed nami. Jest nadzieja, że aktywność na BB spadnie :-p i od nowego tygodnia uda mi się wejść w rytm (jeszcze tylko na zamknięty i zdjęciowy zajrzę, bo o tych zapomniałam)
Miłego dnia!!!

MALENA nie znam sie czy mozna z wychowawczego przejsc na chorobowe Poczytaj moze o tym na necie Wiesz jak tak ciebie czytalam to przyszlo mi troche inne rozwiazanie do glowy TYLKO MNIE NIE ZABIJ :tak:
Skonczyc karmic piersia Choc wiem ze dla Izuni piers najlepsza i wtedy moze braciszek lub siostszyczka szybciej sie pojawi :-p

Nie zabiję ;-)
To dobry pomysł, ale nieznana jego skuteczność.
A nie chcę niczego Izuni odbierać, dlatego, że coś mi to ułatwi :-(

dorotka a dodajesz do niej mleko czy wode???

Jak chcesz na swoim mleku robić, to kup taką kaszkę, na której pisze "dodaj mleko".

A
Malena żeby pójść na chorobowy musisz chyba wrócić do pracy. A na dodatek jak będziesz na wychowawczym i zajdziesz w ciążę, a nie wrócisz do pracy, to zaczną Ci liczyć macierzyński dwa tygodnie przed terminem. Moja siostra się zgapiła i tak jej właśnie policzyli.
A wybór rzeczywiście jest żaden :-(

Ufff, na pewno doszło kilka postów zanim zdążyłam odpisać :-p
U nas już po odwiedzinach siostrzenicy. Myślałam, że będzie gorzej, ale przetrwaliśmy. Szkoda, że pogoda się zepsuła, bo do parku mieliśmy iść, ale deszcz padał. Utwierdziłam się w przekonaniu, że muszę moją dzikuskę wysłać chociaż na rytmikę żeby z dziećmi pobyła, bo samolub z niej straszny (wiem, że u dwulatka to normalne, ale niech już z tego wyrasta ;-))
Bartek w dalszym ciągu ładnie śpi w nocy i budzi się dopiero ok 5, tylko wierci się przez sen i mruczy i ja przez to budzę się 3-4 razy w ciągu nocy :baffled:, a M jak zaśnie to do rana nic nie słyszy :angry: Ech instynkty macierzyńskie ;-)
We wtorek mamy szczepienie, to dowiem się ile waży, bo urósł ostatnio na pewno, bo pieluchy 4 na noc zakładam i dobrze, że wyjęłam z wora ubranka, które lada moment miały być dobre, bo lada moment byłyby za małe - nosi rozmiar 68-74, ale sam go nie mierzyłam.
Kolejny weekend przed nami. Jest nadzieja, że aktywność na BB spadnie :-p i od nowego tygodnia uda mi się wejść w rytm (jeszcze tylko na zamknięty i zdjęciowy zajrzę, bo o tych zapomniałam)
Miłego dnia!!!

Nie liczyłabym na to ;-)
A na ile trzeb awtedy wrócić do pracy?
Na miesiąc? czy na dłużej?
Bo jak na miesiąc, to mi się nawet opłaca ZUS zapłacić, bo pensję ma 2900 brutto
i tak bym na chorobowym dostawała

reklama
Aniaaa nart zazdroszcze
Anna jak to zrobiłaś???
Dorotka jak dzisiaj się czujesz?
Evelajna oj przykro mi, może dowiesz się czegos na spotkaniu
justyneczko ze ty masAniaaa nart zazdroszcze
Anna jak to zrobiłaś???
Dorotka jak dzisiaj się czujesz?
Evelajna oj przykro mi, może dowiesz się czegos na spotkaniu
justyneczko ze ty masz siły jeszcze na bb, podziwiam
Magdasf ja mojemu strzykawką na policzek dawalam leki
magdziunia o ty dziś latasz
malena oj nie wiem

Ja nie wiem jak z ta kaszką powiedział ze nie mam robić na swoim mleku tylko kupić bezmleczną. Mały pospal 15 minut i siedzi w huśtawce.

Nie chce oststnoi cyca, znowu pije tylko na śpiąco co robić, bo już nie wiem

Do góry