reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

a ja dziś w nocy spać nie mogłam, ale tym razem nie przez dolegliwości ciążowe, [bo od wczoraj prawie mi nie dokuczają] tylko przez ogromny ból gardła, teraz jest trochę lepiej ale na ranem nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę do ssania i tak się zastanawiam czy w ogóle to można?:zawstydzona/y:

wiecie coś na ten temat, jeśli tak to jakie można brać? bo już zaczynam się martwić, ale po jednej to chyba nic nie powinno się stać:no:

reklama
marand - z tego co pamiętam to w ciąży można stosować tatntum verde do psikania, ale najpierw płucz sobie gardło wodą z solą...mi to pomogło a jak miałam katar to robiłam płukanki wodą morska, ale niby można stosować oksalin. Ja jestem za tym żeby w ciąży leczyć się naturalnymi środkami dopuki jest to lekkie przeziębienie jak cos powazniejszego to do lekarza i niech przepisze leki i najlepiej nic nie brac na własną ręke.

jeśli chodzi o basen to jak tak samo jak Nikolaa od razu łapałam bakterie,a przed ciążą nie mialam i teraz tez nie mam. Spróbuje pójść na basen bo ja z Matim lubie sobie popływać i mam nadzieje że nie załapie jakiegoś świństwa, ale to tez po pierwszym trymestrze. Na razie chucham i dmucham na siebie.

Ostatnia edycja:
Marand ja jak mnie bolało gardło, a podejrzewałam że jestem w ciąży to płukałam tylko wodą z solą - przeszło jak ręką odjął. Do tego piłam syrop *spam*, woda morska do nosa i wapno. Z tego co pamiętam większości tabletek na gardło nie wolno brać w ciąży. Tłucze mi się gdzieś, że Cholinex ewentualnie, ale musiałabyś jeszcze dopytać w aptece.

Ja wróciłam ze sklepu z puszką ananasa i bitą śmietaną :cool2: a na obiad odmroziłam fasolkę po bretońsku :-D

Mnie coś parę dni temu zaczęło "brać" i kupiłam właśnie ten *spam*. Odpukać przeszło:tak:

Paja ale mi zrobiłaś ochote na tego ananasa... i bita śmietana mniaaam

Portia właśnie wrócił mój mąż i jego reakcja na ananasa była jedna - Ale Ci tyłek urośnie!!! Ale co tam, może dzidzia ma po prostu ochotę :cool2:

Bobomama,Jagoda gratuluje dwóch kreseczek!!

Ja już po fryzjerze ,włosy farbowałam tydzień temu w tamtej ciazy tez i to farbami rozjaśniającymi. Jak się boicie amoniaku to spróbujcie Castingu on jest bez i bardzo łagodny..

Co do spania to ja z Misiem spalismy razem do ok 7 miesiąca (karmiłam piersią do roku i było mi wygodnie w nocy go przystawiać) .Potem bez problemu zaczął spać w swoim pokoju.

Ja dalej na makaronie z suszonymi pomidorami ale Paja narobiła mi smaku na fasolkę po bretońsku:)

dzięki dziewczyny:-D

właśnie pytałam farmaceutki co można brać i też wspomniała o tantum verde, tantum lemon (pastylki) oraz jeszcze septolux, to tak na przyszłość jakby ktoś chciał wiedzieć

Portia właśnie wrócił mój mąż i jego reakcja na ananasa była jedna - Ale Ci tyłek urośnie!!! Ale co tam, może dzidzia ma po prostu ochotę :cool2:

Ja mam odwrotny problem, mężuś jest gotowy spełnić każdą moją kulinarną zachciankę (na szczęście niewiele ich mam) i donosi jedzonko żebym głodna przypadkiem nie była:confused2:

reklama
Do góry