reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

Jakoś nie mam czasu na forum,bo albo leżę,albo z małą się bawię :-)...
Jutro wizyta,już mam stresa.
A dołki to też u mnie codziennie,ale musimy jakoś dać radę!!!

reklama
Dzień dobry dziewczynki. Wreszcie wracam na stałe na forum.
Uczelnia z większego ogarnięta,zostały jeszcze 3 egzaminy ale na każdy po 2 tygodnie czasu na naukę zatem będę mogła systematycznie sie udzielać. Powiedzcie że się cieszycie :-D:-p

Wiem że opisywałyście swoje porody niestety przeczytałam tylko ze dwa opisy ale postanowiłam sobie że wrócę wstecz i poczytam wszystkie swoje opiszę wieczorem poniewaz duuużo tego będzie.

Nie wiem czy poruszałyście temat detektora tętna, ja osobiście mam to cacko i codziennie podsłu****ę serdunio mojego okruszka. Właśnie to urządzenie wychwyciło ciszę w 12 tygodniu z Gracjankiem. Gdyby nie ono pewnie jeszcze ze 3 tygodnie chodziła bym z martwym dzieckiem. W tej ciąży jestem spokojna nie wiem dlaczego, wiem że wszystko jest dobrze i że maluszek zdrowy. Chłopcy słuchają z nami każdego dnia maluszka i dzięki temu chyba wytworzyła się ogromna więź z maluszkiem. Młodszy za każdym razem mówi że dzidziuś jedzie pociągiem :-p Nie zawsze od razu udaje się znaleźć serduszko i w takich chwilach wiem że nie należy popadać w panikę. Odkładam idę siku i po jakimś czasie podchodzę ponownie. Grunt to pochodzic z dystansem w zamian za to nagroda przepiękna i wewnętrzny spokój ze świadomością iż serduszko bije.

ja sie witam, ale nie mam siły pisać :zawstydzona/y:

jakaś dzisiaj słaba jestem i śpiąca ... ide się położyć chyba do łóżka i jak nie zasne to chociaż książkę poczytam

nikamo, jutrzenka - masakra, bo ja juz przytylam 2,5 kg (zaczynalaml z 57kg). Jak sie nie rozbiore, to nie zidac, bo dajel chodze w ciuchach 36 lub 38, ale ja cvzuje, ze 36 sa opiete i wygodniej mi w 38. Porazka!!!!

witajcie kochane.
Ja od wczorajszego wieczora mam straszne bóle brzucha, rano różowy śluz na papierze.:frown:
Wzięłam 2 no-spy i leżę, na 15 lecę do gina na usg... nie wytrzymam tego strachu..buuuuuu

Witam poniedziałkowo :)
Herbatkowo i snickersowo (a tyłek rośnie :happy:) Szczerze to cieszę się, że jest poniedziałek, wreszcie wracam do swojego schematu i rutyny, ten weekend pełen gości, bo babcia z którą mieszkam miala imieniny.... ufff a przygotowania na mojej głowie :) Teraz sobie odsapnę i może ruszę wreszcie pisanie pracy magisterskiej. Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

Mina - ja trzymam bardzo bardzo mocno kciuki i cały czas myślami będę z tobą!!!

Syneczki - no wreszcie, bo juz myślałam że nas olałaś!!! :-p

Diana
- o czym piszesz pracę magisterską? ... ja Ci współczuję bardzo bo sama to przechodziłam i pamiętam że ciężko mi szło bo zamiast mózgu miałam budyń :-p:-p:sorry::sorry::sorry:

Antylopka - ja na wizycie u lekarza tydzień temu miałam juz 3 kg więcej :sorry: ... to tak na pocieszenie =)

Witam się po weekendzie.
Oj ciekawa jestem o ile rozmiarów ja podskocze :-D Startowałam z 50 kg, przez mdłości zrzuciłam 1,5 kg, a teraz nadrabiam.
Dziewczyny czy Wam też zaczynają trochę mdłości przechodzić. Niby mam je dalej ale tak tylko czasami mnie łapią od 2,3 dni, no i zaczęłam jeść normalnie, a raczej pożerać wszystko :szok: Wizyta w środę i zaczynam się już martwić :-(
Syneczki ja czytałam o tych detektorach na różnych forach i niby ciężko cokolwiek w nich wyłapać. No i niby dopiero od 12 tygodnia można coś usłyszeć. No ale widzę że u Ciebie się sprawdza. Zastanawiałam się ostatnio nad kupnem, ale jednak zrezygnowałam. Myślę że to tylko niepotrzebny stres, bo wiadomo że nieraz dziecko się tak ułoży że ciężko serduszko usłyszeć.
mina ​trzymam kciuki mocno za Was

Polcia - jak się dowiedziały był wielki szok ,a jeszcze większy ,że mam 41 lat.

Mało tego jak zobaczą tą drugą mamę z klasy też z trzecim dzieckiem w ciąży[ma termin na lipca] to też będzie szok

reklama
Bellka - ja tez słyszałam że z tym detektorem to najlepiej minimum od 12 tygodnia, ja tez nie chce kupowac bo potem bede sie niepotrzebnie stresowac a ja nei bede umiała wyłapać i bede co 2 dni biegac do szpitala.
- jak Ci mdłosci przechodzą to tylko sie cieszyć! ... jednym dziewczynom jzu właśnie przechodzi w 10/11 tyg. a inne męczą się dużo dłużej niż tylko I trymestr. To sprawa indywidualna. Ja w ciąży z synkiem okropnie wymiotowałam, dużo bardziej niż w tej ciąży, najgorszy czas to był cały I trymestr ale mdłości i lekkie wymioty miałam az do 5 miesiąca.

Do góry