reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

Cześć Dziewczyny :)

Chciałabym do Was dołączyć :) Mam na imię Aneta, mam 27 lat i czteroletniego synka Szymonka :) Drugiego bąbla udało się nam zrobić w drugim cyklu - śmieję się, że trzeci nam wyjdzie za pierwszym razem a o czwarte w ogóle nie będziemy musieli się starać ;) Na pierwszej wizycie u gina widzieliśmy 2 milimetrowy pęcherzyk ciążowy, na drugiej Małe miało 2,8 milimetra, biło mu serduszko i słyszeliśmy je!, a na trzeciej to już był kawał "chłopa" - 17 milimetrów cielska z zawiązkami rączek i nóżek :) Termin porodu to 1-2 październik :)

Właśnie ginekolog mi zaproponował usg prenatalne, sprawdzanie kości nosowej, fałdu karkowego, przepływów. Szczerze powiem, że trochę się zastanawiam czy na nie się umawiać i mam niezłą zagwozdkę :/

reklama
ja na razie nic nie wstawiam bo to była szybka wizyta - zlecenie badań i lada dzień mam je robić i przyjść z nimi na 2 wizytę. Do piątku pójdę na usg oddzielnie.

Witaj netinka :-)

Ja badania prenatalne na pewno będę miała. Jest to indywidualna sprawa każdej kobiety.

" W dzisiejszych czasach możliwa jest nie tylko diagnostyka wad wrodzonych i chorób genetycznych, ale również ich leczenie. Zdarza się, że jeszcze w łonie matki można pomóc maluszkowi. Wczesna diagnoza daje możliwość szybkiej reakcji i podjęcia skutecznego leczenia bezpośrednio po narodzinach. Dają one również czas rodzicom do oswojenia się z myślą o chorobie ich dziecka oraz możliwość takiego przeorganizowania swojego życia, by zapewnić maleństwu jak najlepszą opiekę. Ale przede wszystkim dają one pewność rodzicom, a tym samym spokój, który tak bardzo jest potrzebny podczas ciąży.
Wiele matek nie decyduje się na zrobienie badań prenatalnych, ponieważ są przekonane o niebezpieczeństwie z nimi powiązanym. Powszechnie uważa się, że mogą one uszkodzić płód, a nawet doprowadzić do poronienia. Takie niebezpieczeństwo rzeczywiście istnieje, ale tylko w przypadku badań inwazyjnych i wynosi 0,5 – 1%. Natomiast badania nieinwazyjne są go zupełnie pozbawione. "

Krótki tekst a mnie w 100% przekonuje :tak:

LORI WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE!!

Witam nowe mamusie:)

Włśnie skończyłam Was czytac i już nie pamietam co chciałam napisać......Boszeee moja skleroza postępuje!!

Piszecie o badaniach prenatalnych .Ja jestem jak najbardzej za . Moze nie sa wyrocznią ale przynajmniej spi się potem spokojnie(oczywiście jak wszystko jest w porządku) bądz pozwalaja zareagować w odpowiednim czasie i jeśli mozna to leczyc jak najwczęsniej. Wiadomo że po 35 roku wzrasta prawdopodobieństwo chorób genetycznych ale jak mozna zaobserwować również wiele takich chorób występuje u dzieci młodszych mam .

Bylismy dziś u teściów i najadłam się takim pysszssznym bigosikiem a teraz umieram. Wogóle mdłości mnie dalej męczą i to teraz na wieczór ,codziennie przed spaniem mam rozmowę z porcelanem zamiast bzyku bzyku z mężem buuuu!!!:(

Cześć dziewczyny:biggrin2:
Wybaczcie, że się trochę czasu nie odzywałam, ale nie miałam siły i weny na pisanie, ale jestem i cały czas was podczytuje:biggrin2:
Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje wszystkim udanych wizyt.
Widzę, że dyskutujecie na temat badań prenatalnych. Ja na pewno idę na usg w 12 tyg., na którym będą badane przepływy, nt i kość nosowa. A nad badaniem z krwi się zastanawiam. Lorelain - ty coś chyba wcześniej wspominałaś, że przy bliźniakach warto zrobić test Pappa, wiesz dlaczego?

reklama
Do góry