reklama

Październik 2012

Jesli chodzi o witaminki i tabsy rozne to ja biore tylko kwas foliowy i omega3 - ale to zawsze bralam - obydwa.Pytalam lekarki, mowilam ze wielu rzeczy nie jem, czasem kilka dni same jogurty naprzyklad - czasem naprzyklad nie jadlam 2- 3 dni, ale lekarka pwoiedziala zeby nic nie brac suplementowzadnych, bo jak bedzie organizm czegos potrzebowal to po prosu 'zachce mi sie tego' .. ? belka, malinova, nikola, marti to ja sie dopisuje do waszej wizytkowej listy :DDobrze ze nas tyle to przynajmniej bede myslala jak wam sie powodzi na wizytach i nie bede o swojej myslec:):)

Ostatnia edycja:
reklama
zagladam po pracy na chwilke bo juz padam na pyszczek:zawstydzona/y:
zycze udanych wizyt na jutro
malami ciesze sie ze zadzwonilas do gina i trzymam kciuki zeby obylo sie bez szpitala. wiem jak jest ciezko jak sie pomocy znikad nie ma:zawstydzona/y:
marteczka no widzisz mnie tez troche zajelo zanim sama do tego doszlam z tymi cytatami heheh
pati.b witaj:-) ja mysle ze beda ozywione rozmowy na temat szczepien i sama szczepie amelkowne choc nie bardzo podoba mi sie fakt ze czesto sa szczepiebnia na poczatku i spore dawki bo te szczepienia skojarzone czy jak im tam to jednak mnie troche przeraza:sorry:wiec z jednej str cie rozumiem i nie neguje absolutnie kazdy ma prawo do swoich przekonan:tak:z drugiej str tak jak goka pisze to pozbylismy sie na przestrzeni wiekow i lat pewnych bardzo niefajnych chorob wlasnie dzieki szczepieniom:sorry::tak:

azorek jesli masz obawy ze szczepienia sa zbyt czesto to wystarczy je samemu odwlekac i tyle, dziecku nic sie nie stanie jak dostanie szczepienie poźniej niż w kalendarzu szczepień a jego organizm tzn układ immunologiczny bedzie lepiej wykształcony i lepiej bedzie reagował.. takze to tez glowny powod ze nie szczepilam michała bo szczepienia co 6 tygodni dla mnie to pomyłka tym bardziej ze dla porownania uklad pokarmowy dziecka rozwija sie powoli i dopiero w ok4-5 mies podajemy stale posilki, a uklad immunologiczny w pełni rozwiniety jest w ok 3 roku zycia dziecka i dla mnie taka ingerencja przez szczepienia jest zbyt wczesna i zbyt ostra.. za duzo na raz i tyle.. po co np tezec skoro niemowle i tak w piaskownicy bawic sie nie bedzie, po co rozyczka skoro w ciaze niemowle nie zajdzie po co krztusiec skoro szczepionka jest na stary rodzaj krztuscia ktory od lat nie wystepuje a w tej chwili zachorowania sa na zmutowany krztusiec w dodatku trudny do wyleczenia na ktory ani szczenia ani leki nie dzialaja, po co polio skoro juz dawno nie istnieje a zachorowania na polio sa tylko wynikiem skutków poszczepiennych (porażenie po szczepionce)... jak dla mnie temat ma w sobie tyle ALE ze poki co ja sie wstrzymuje bo sprawa jest zbyt nie jasna a w dodatku dwoch pediatrow ktorych znam (jedna to pediatra michała a druga to kobieta po 60stce w tej chwili jest kierowniczką rehabilitacji dzieci... ma stycznosc z dziecmi poszkodawanymi przez szczepionki wiec chyba wie co mów) popiera nasze zdanie Ze po prostu zbyt wiele tu niejasnosci i najprawdopodobniej ściemy i kłamstwa, tak jak mówie NIE MA dowodów badań medycznych potwierdzających skuteczność tych wszystkich szczepionek...

pralak ja z czystym sumieniem polecam markę elektrolux. moja mama ma pralke juz dobre 8 lat i nic sie nie psuje, ja mam 4 lata i tez ładnie chodzi, nie rdzewieje ma dobrą blache ponoć ;-) no i ja nie wiem czy mialabym odwage kupic pralke z duzym wejsciem z przodu bo dzieci lubia do pralek wchodzi... a dwoje to wiadomo dwie głowy do kombinowania... michał mi do elektroluxa nie wlezie (już próbował....:-p)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pytanie z innej beczki!Czeka mnie teraz zakup pralki możecie pomóc?Powiedzcie jakie macie i czy jesteście z nich zadowolone albo z czego niezadowolone itd?Myślałam,o takiej Samsunga z serii ecobubble SAMSUNG WF0702WJV Pralki ładowane od frontu - Zadowolenie.pl ,będzie nas 4 więc co najmniej na 6kg prania by się przydało no i koniecznie ładowana od frontu ma być.

jeśli chodzi o pralkę to tez mam samsunga SAMSUNG WF8502NGV Pralki ładowane od frontu - Zadowolenie.pl i jestem bardzo zadowolona, oprócz tego że ładnie wygląda to jak dla mnie ma prawie wszystko co chciałam
a mianowicie: ładowanie od frontu, nie jest głęboka bo tylko 45 cm a wsad na 5 kg, nie chciałam pralki z "wielką" elektroniką tz. wielkim wyświetlaczem, masą przycisków i zbędnych opcji, za to zależało mi na możliwości regulacji temperatury prania oraz szybkości odwirowywania, i ta pralka właśnie to ma, na różnych programach mogę dowolnie wybierać temp i obroty, ma fajny program 29minutowy, który sprawdza się latem do odświeżenia bluzeczek a także pranie ręczne, które używam np. do prania żakietów, marynarek
jest jeszcze program bawełna dziecięce gdzie można ustawić 95 st. - prawie jak gotowanie, ale nie miałam okazji jeszcze przetestować

gdzie te wizytujące dziewczyny, ja czekam i czekam i nic, a już ledwo żyje, chyba idę spać, mam nadzieję ze jutro z rana poczytam dobre wiadomości

Ostatnia edycja:
Może Ty jesteś w tak komfortowej sytuacji, że masz co zrobić z dziećmi przez te 7 dni, ja niestety nie. Mąż i tak już całe gospodarstwo ogarnia praktycznie sam, nie ma szans żeby jeszcze Natalką się zajął, bo w tej chwili w domu tylko je i śpi. Teściowie nam nie pomagają i wiem, że nie pomogą, mój tata pracuje od 7 do 17 a mama ostatnio podupadła na zdrowiu i teraz jeździ po lekarzach. Widzisz ja wolę w domu poleżeć, bo chociaż Nati dopilnuje.

wybacz ze w ogóle wyraziłam swoje zdanie - następnym razem przemilczę i przeminę te posty bo widzę że wielka obraza...

I kończę ten temat bo sensu nie ma wypowiadanie się a w wyliczanki bawić się nie będę bo sama mam obłożnie chorą i nie ukrywając śmiertelnie mamę a co za tym idzie zero pomocy i doskonale wiem z czym się to je - nie mam życia miodkiem płynącego.

I proszę nie ciągnąć tematu z tym postem - ja się wyłączam z takich opinii. Pogadamy o pogodzie.

Ostatnia edycja:
Silene jesteś!Będzie dobrze,musi być:tak:leż i odpoczywaj
Pati no też myślałam o Electroluxie,jak kupowałam poprzednią,a potrzebowałam wersji slim,to akurat niestety Electrolux takich nie produkował kupiłam Aristona funkcje miała ok tak cicho wirowała i obracała ale jak czasami pranie było cięższe(pościel,ręczniki,swetry) a bęben nie był odpowiednio załadowany to stukała bębnem o obudowę:crazy:.A Zuzi do głowy nie przychodziło,żeby tam włazić i raczej by się nie zmieściła ew coś wrzuciła i wciskała guziki ale była blokada.Także fajnie by było,żeby tak pralka też ja posiadała i nie była hałaśliwa.

Ja mam pralkę
[h=1]Pralka INDESIT PWE 7128 W.[/h]
Jestem z niej b. zadowolona

[TH="class: specKeyColumn"]
info.png
Ilość programów [/TH]
[TD="class: specKeyColumn"] 16 [/TD]

[TH="class: specKeyColumn"] Rodzaje [/TH]
[TD="class: specKeyColumn"]
info.png
379.jpg
Program do bawełny

info.png
Program koszule

info.png
2830.jpg
Program Paint

info.png
53.jpg
Program prania jedwabiu i tkanin delikatnych

info.png
916.jpg
Program Sport

info.png
Program szybki - 30 min.

[/TD]

[TH="class: specKeyColumn"]
[/TH]
[TD="class: specKeyColumn"] Program prania jeansu, Program Outwear, Program Mix Cool 30 [/TD]
-ma też program do prania butów

reklama
azorek- dzięki za informacje o multicytatach. Od razu lepiej:)

hej. ja dziś tylko na moment wpadam, bo od rana dość silnie plamię:-(:-( na szczęście na ciemnoczerwono więc pewnie to tylko jakieś naczynko mi pękło.
Malami- wszystko będzie ok, trzymam kciuki, odpoczywaj.

Dziewczyny pytanie z innej beczki!Czeka mnie teraz zakup pralki możecie pomóc?Powiedzcie jakie macie i czy jesteście z nich zadowolone albo z czego niezadowolone itd?Myślałam,o takiej Samsunga z serii ecobubble SAMSUNG WF0702WJV Pralki ładowane od frontu - Zadowolenie.pl ,będzie nas 4 więc co najmniej na 6kg prania by się przydało no i koniecznie ładowana od frontu ma być.
Marteczka- ja polecam Beco z systemem babycare i pupil. Cicha, dobrze pierze i płucze. Przy zwierzakach w domu super oczyszcza z sierści.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!

Co do suplementów ja łykam Folik a od wczoraj Pregna 250 DHA i Pregna Plus- dostałam od lekarza na przetestowanie:) On poleca Femibion od 13 tyg.

Witam nowe mamy:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry