reklama

Październik 2012

mimii ja tez własnie wróciłam, nie było tak źle, trochę podczyściła i dała lekarstwo, pytała czy chce znieczulenie ale stwierdziłam że spróbuje bez i się udało (muszę trenować i podnosić mój próg bólu bo niedługo poród a przy nim wiercenie w ząbku jak sobie wyobrażam to pikuś:-))a na poważnie trochę pobolało i przestało, teraz muszę czekać 3 tygodnie jeśli nie będzie nic bolec to da plombę i koniec, gorzej jak coś się będzie działo - wtedy czeka mnie kanałowe i wtedy to nie będę juz takim kozakiem i na pewno wezmę znieczulenie:-Dpodobno decydująca d\ dzisiejsza noc, jeśli bolec nie będzie powinien być spokój:shocked2:ale jestem dobrej myśli ;-)

No to trzymam kciuki żeby już nic nie bolało :-) dobrze, że już dentystów mamy z głowy, mam nadzieję :-)

A ja powoli zmykam więc życzę Wam spokojnych nocy, bez częstego odwiedzania wc :-)

reklama
Dziewczyny czy ktorejs z Was zdarzalo sie ze krwawily dziasla?
Czytalam ze sie zdarza przez zwiekszona objetosc krwii? Ale nie slyszalam jeszcze o takim objawie tutaj od nikogo na forum :?

Mi brzuch tez twardnieje na wieczor czesto - codziennie prawie - twardnieje, albo tak jakby miesnie/brzuch byly spiete wszystkie - czasem az boli, ale lekarka nic mi nie dala na to :/

A ja wczoraj mialam grila i maz rozlewal alkochol [wodke] wszystkim na drinka
- odruchowo pokolejii pytajac spytal mnie czy duzo chce..
a na to pytanie moja ksiezniczka odpowiedziala mocnym [najmocniejszym dotad] kopniakiem :-)

Emotion mi dziąsla nie krwawia ale leci mi krew z nosa. Fakt ze mam juz jakis czas katar i jak dmucham nos to raz dziennie sie zdarzy ze mi krew poleci

Musa ja bylam jakis czas temu na zatruciu zeba ktory mnie bolal a jest do wyrwania (osemka) i mialam z nim jeszcze na plombe na czas ciazy ale lekarz odwolala wizyty z tego dnia i juz nie poszlam. Musze isc tylko dlugo mialam mdlosci i nie chcialam bo kazdy wacik powodowal odruch wymiotny

Belka o matko a na co te leki bo nie znam ich?? I super ze z maluszkiem wszystko ok.

Marand, Kaka gratuluje

to tyle na dzis, zmykam bo pozno

do jutra, wpadne przy sniadaniu jak kube odwioze

Ja dziś rano poszłam do lab - musiałam zostawić tylko mocz na posiew. A tam chyba z 13 osób siedziało... Więc pomyślałam, że może w końcu skorzystam z tego prawa, że ciężarne mają pierwszeństwo bo inaczej mi się siuśki zagotują w torbie... Grzecznie podeszłam do początku kolejki i zapytałam państwa czy mogłabym skorzystać z prawa pierwszeństwa i czy mnie przepuszczą. A ludzie głowy w dół:szok:! Nikt nic nie widzi, nie słyszy... Myślę, o wy ciulki, dorośli, dojrzali ludzie, ja wam pokażę... Za mną wchodził taki facet i pyta kto ostatni, więc mówię, że ja. Ludzie pospuszczali głowy jeszcze niżej:-D Ale w końcu przepuścił mnie taki młody chłopak, chyba mu się zrobiło głupio. Ładnie podziękowałam i poszłam... To był mój pierwszy i ostatni raz kiedy taka głupota wpadła mi do głowy. Gra nie warta świeczki...
Za to odebrałam wyniki tsh i w końcu jest normalne - ale to wiedziałam, bo zaczęłam dobrze spać:-D

emotion, a jak Twoja tarczyca? Ja poprzednio na twardnienie zażywałam nospe doraźnie i codziennie magnez. Magnez na polecenie endo, on też uspokaja mięśnie. Uważaj z tymi twardnieniami, wrzuć trochę na luz i leż więcej:-) Mnie dziąsła nie krwawią.

Belka super że z dzieciaczkiem wsio dobrze ,ale Ty sie ozażywasz tych leków... ale czego nie robi się dla dziecka!

Boże piszecie o dentyście ,ja się wybieram i wybrać nie mogę !

Co do krwawień to dziąsła nie ale co wieczór mam zatkany nos(choć nie mam kataru ) i wydmu****e skrzepy krwi .Miałam tez tak w pierwszej ciązy.

Mina u mnie tez maluszek pływa ,czuje go delikatnie i nie moge się doczekać pierwszych kopników a zaczełam już 20 tc. Denerwuje się trochę.

Netika niestety totalna znieczulica .Nie wiem ale dawniej cięzarne były traktowane inaczej zawsze się mówiło żeby ustąpić im miejsca w autobusie ,przepuścic w kolejce .Niestety mamy takie czasy zobojętnienia że człowiek mdleje na ulicy i prawie nikt się nim nie interesuje....Przykre to bardzo !

Ostatnia edycja:
Wczoraj wieczorem kopniaczki się powtórzyły więc to napewno TO:-D Superowo!

Co do pobolewania to mnie też:baffled: Ostatnio dosć mocno w pachwinie, wiec na wieczór był apap jak zwykłe polegiwanie nie pomogło. A pozatym kręgosłup mi też się daje we znaki. Poszłabym na basen ale się boje infekcji bo ja łapie co się da:wściekła/y:
2 symestr niby lżej a i tak nogi w góre i polegiwanie. Z Hania dużo spacerowałam a teraz nie bardzo mogę nawet to.

edit

Co do znieczulicy. Na majówce znalazłam faceta leżącego w trawie na starym cmentarzu. Ludzie pchechodzili i nic. Upał 30 stopni a mi isę wydawało że facet nie oddycha. bałam się podejść bo byłam z Hanią. Pech chciał że nie wziełam telefonu. Na szczęście doszła do nas teściowa i się Panem zainteresowała. Pan pomylił miękki mech ze swoim łóżkiem;-) Zebrał się i poszedł do domu hehehe

Nie ma co liczyć ze ktoś CI pomoze...

Ostatnia edycja:
jak tak was czytam to w sumie chyba też się do dentysty wybiorę, nic się co prawda nie dzieje, ale tak profilaktycznie - lepiej chyba zaleczyć wszystko jakoś w wakacje żeby coś od października się nie przytrafiło.
Ostatnio wogóle zauważyłam mam taką fazę że staram się uporządkować wszystkie sprawy, tak żeby jak najmniej rzeczy mogło mnie zaskoczyć w październiku jak już będzie dzidzia - nawet rzeczy które dotąd jakoś odkładałam - (a kiedyś się zrobi) teraz jakoś łatwiej mi przychodzą, takie podświadome przygotowania :)

apropo przygotowań - zamierzacie może chodzić (albo chodziłyście w poprzedniej ciąży) do szkoły rodzenia? ja się właśnie zastanawiam i próbuję coś wybrać. W sumie to nie tylko chodzi mi o sam poród, bo coś mam wrażenie że w tym całym stresie i tak nic nie będę z tego pamiętać, ale o kwestie związane z dzieckiem, opieką bo póki co jest to dla mnie wielka niewiadoma...jak myślicie, daje coś taka szkoła?

reklama
Ja nie zamierzam chodzić do szkoły rodzenia, na początku rozważałam taką możliwość, ale w końcu doszłam do wniosku, że od czego jest moja mama, babcia... które swoje dzieci wychowały :-D

Poza tym witam słonecznie, wtorkowo :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry