reklama

Październik 2012

reklama
Tyle było o zębach przyszła faza na moje. A konkretnie zaczęła mi wychodzić 8. Pół nocy nie spałam, rano dziąsło spuchnięte i no cóż wdał się stan zapalny. To nie pierwszy mój ząb mądrości ale pierwszy który sprawia tyle problemów. Boli jak nie wiem co... Byłam na pogotowiu dentystycznym i dostałam recepte na antybiotyk. Ząb za dwa tygodnie do wyrwania.
Widzę, że ty Kaka wyrywałaś. I jak to znieczulenie dla ciężarnych? Podobno jest słabsze niż normalne. Odczuwałaś jakaś różnicę?

Ja póki co cierpiąca. Leżę i marzę by ten ból jak najszybciej się skończył bo apap pomaga na chwile.

Szczerze to znieczulenie było niezłe. Pół twarzy prawie nie czułam. Podkreśliłam pani doktor ze jestem w II trymestrze ciąży. Trochę miałam cykora bo nie chciałam dac plamy przy córce. Był moment krytyczny ale to bardziej psychika niz ból. pomyślałam sobie, ze nie da radęy usunąć bo ząb duży. Przepiłowała na pół (zupełnie bez bólu) i wyjmowała po kawałku. Jedyne co to miałam wrazenie, ze mimo sączka mam mnóstwo słiny i czasem był odruch wymiotny:zawstydzona/y: Ale cieszę się, ze to zrobiłam!
mimi to życzę żeby przeszło Olusiowi jak najszybciej no i jak najłagodniej. Ja ospę przechodziłam w wieku 18 lat, to spędziłam tydzień w szpitalu wysmarowana cała na fioletowo :dry: No ale dzieci o wiele łagodniej przechodzą! Zaraziłam moją wtedy 4 letnią siostrę, to wyskoczyło jej dosłownie kilka kropek.

Dziewczyny a wy znowu o jedzeniu. Ja narobiłam krokietów z serem i pieczarkami i jem 3 właśnie :-) A zachciało mi się truskawek znowu, ale o tej godzinie już nigdzie nie kupię :-(

Zamienie miseczkę truskawek na krokieta:-D Układ stoi?
:-D

Hejka wieczornie.Internet mi wyłączyli i dopiero nie dawno podłączona do świata jestem,.
Doczytałam,ale nie pamiętam nawet co której odpisać. Kciukam za badania i za wizyty.
Mimi co do ospy to może jeszcze wywyp się pojawić ,ale nie koniecznie.Najlepiej jakbyś kupiła pudoderm w aptece lub fiolet i na swędzenie podwać wapno.Oby łagodnie przeszedł synuś ospę

heh dziewczyny zrobił nam sie kulinarny wątek i dobrze bo nie czuje sie samotna w rozmyslaniach co bym zjadła:-D uwielbiam truskawki i najchętniej bym sie nimi obkładała i jadła na sto sposobów.
zastanawiałam sie ostatnio co z dziewczynami ktore sie dzielały na poczatku,wie ktos co u nich?
trzeba by zrobić jakąs liste imion naszych dzidziów bo dużo z Was mówi po imieniu o brzusznych lokatorach:)

P.S. Polcia uwielbiam mojewypieki ,codziennie sprawdzam czy jest nowy przepis :D

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny, czekamy do rana i zobaczymy jak to będzie wyglądało dalej. W wakacje mojej mamy siostry Maluchy przechodziły ospę i chłopiec był cały w krostach a jego siostra dosłownie kilka.

Aguga, pudodrem właśnie mam bo teściu pojechał do apteki i kupił, jeszcze wapno mu dokupię. Przeciwgorączkowy dałam mu profilaktycznie przed snem.

A co do listy, to Polcia chyba regularnie wszystko uzupełnia :-)

Polcia, trzymam kciuki za prawko &&&, ja zdawałam już prawie 5lat temu, akurat jak zaszłam w ciążę z Olusiem :-)

Bellka, ostatnio zastanawiałam się nad krokietami z pieczarkami i chyba tak samo zrealizuję ten plan w najbliższym czasie :-)

maleństwo kciuki za jutrzejszą wizytę - oby to nie było faktycznie nic poważnego &&&&&&
polcia kciuki za egzamin na prawko, jestem pewna że zdasz:-) &&&&&&&
mimii kciuki za to, żeby te krosty to jednak nie była ospa, a jeśli już to oby przeszła jak najszybciej &&&&&&&&&
debi z moich wypieków jest chyba też ten przepis na eton mess, który podawałaś? robię go prawie codziennie - jest pyszny:tak:

maleństwo - &&&&&& za dzidziusia. niech się zdrowo rozwija

mimii - zdrówka dla synka

polcia - kciuki za egzamin &&&&&&&&&&&&&&&&

pesca - mój gin powiedział, że na tym etapie znieczulenie miejscowe dzidzi nie zagrozi (działa miejscowo :-) zgodnie z nazwą), ja nie miałam, ale jak będzie potrzeba, to można śmiało :-)

Dziewczynki, spuściłam Was z oczy na pół dnia, a tu wątek kulinarny w pełni ... :-), zajrzę jeszcze na inne wątki, coby nie robić sobie zaległości i zmykam spać, bo jutro jedziemy :-) - jak dam radę, to jeszcze wstawię bodziaczki, które własnie kupiłam :zawstydzona/y::-)

reklama
debi powiem ci, że podchodziłam do niego z lekkim dystansem, ale efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania:szok: Niby takie nic, za dużo roboty też przy tym nie ma, ale ten smak...:-D Gdyby nie spora jakby nie było kaloryczność jadałbym parę razy dziennie:-) Dzięki wielkie za przepis:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry