reklama

Październik 2013:)

Kurczę Rajani super, że poznasz płeć tak wcześnie :-)! GRATULACJE!!!
Tak z ciekawości ile kosztuje takie badanie? Wiem, że jest bezpłatne powyżej 35rż i u kobiet u których wystąpiły jakieś wady wcześniej. Ciekawe jak u innych.

Wiesz co takie badanie to jest koszt 150-200zl.
Ja bedac wczoraj u gin na NFZ spytalam sie o badanie i ona mi powiedziala, ze musi miec jakis pretekst zeby wystawic skierowanie na nfz wiec wpisala mi infekcja na poczatku ciazy w sensie ze bylam przeziebiona :)

reklama
Cześć dziewczyny..
na razie nieśmiało- ale chciałabym do Was dołączyć.
Mam 28 lat (we wrzesniu 29) i spodziewam się pierwszego dzieciątka :)
Termin mam na 16 pażdziernika..
Podczytuję Was już od dłuższego czasu.
Dwa dni temu słuchaliśmy serduszka..maleństwo ma 14mm-wszystko ok. Dla mnie ten najbliższy okres jest bardzo stresujący, ponieważ przeżyłam już obumarłą ciążę w 9tyg.. potem ciąża pozamaciczna..no i teraz w styczniu udało nam się ponownie zajść w ciążę.
Mam ogromną nadzieję,że tym razem ciąża będzie przewidywalna, spokojna i nudna..

Co do objawów: to głównie wrażliwe piersi, sutki oraz nudności i wymioty (jednak czasami mam 'lepsze' dni a czasami wymiotuję parę razy dziennie).

Nie wiem czy mnie senność ciążowa dopada czy niedosypianie ostatnimi czasy, ale pewnie jedno i drugie, dlatego dziś Was już nie doczytam, bo idę zaraz spać - nim się przewrócę.

Dobrej nocy

witaj martOocha
Kurcze jak tylko czytam o ciążach obumarłych czy tym podobne, to dostaję strasznego stresa. Ja chce już wreszcie zobaczyć moje dzieciątko, a potem od razu przeskoczyć do drugiego trymestru...

Dziewczyny!! Ja właśnie wyszłam z łazienki i szok... Jakies dwie nitki czerwone jakby malusie skrzepki na papierze... Jestem przerażona...brzuch nie boli ale boje sie o moje malenstwa... Jutro moj lekarz przyjmuje chyba wiec zadzwonie do niego i mam nadzieje ze mnie jutro przyjmie bo na szpital nie mam ochoty jechac zbytniej bo mnie tam pewnie zostawia:(
boje sie;(;(;(;(;(;(;(

natalie jedź jutro do lekarza, to lekarz Cię uspokoi, ale wg mnie nie masz się czym martwić, dwie czerwone nitki to baaaardzo malutko. Kontroluj w nocy czy nie leci więcej. Teraz mamy to tak ukrwione, że bardzo łatwo o małe plamki krwi. Trzymaj się i daj znać jutro, buziaki :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry