Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Chciałam sie jeszcze spytać czy orietowalyscie sie może w szpitalu czy może wybrać sobie położną lub przyjść ze swoją ?
Takhisis ja bron boze nie pisalam ze sugerowalas "darcie ryja"- to sa moje slowaludzie sa tylko ludzmi i w sytuacji kryzysowej podniesiony ton polozne czy lekarza ktory ma za zadanie pomoc w porodzie zdrowego dziecka moze sie zadzyc i ja rowniez nie mialabym pretensji- ba prawdopodbnie cos bym odwrzeszczala i dalej robila co trzeba
, aczkolwiek wolalabym zeby motywowano mnie inaczej.
Na mnie nikt nie krzyczal- widocznie nie bylo potrzeby, Antiope z kolei ma chyba same negatywne doswiadczenia z presonelem medyczny- szkoda- bo ja jednak jestem zdania- wole byc zdania- ze w szpitalach pracuja ludzie z powolania robiacy wszytko co w ich mocy zeby zycie i zdrowie pacjentow bylo bezpieczne (tak wiem ze to dosyc idealistyczne podejscie)
Takhisis mnie nie stresowasz takze spoko loko![]()
a co do znieczulenia zewnatrzoponowego...na szczescie nie mialam takich boli zebym o nie blagala i chcialabym zeby i tym razem tak bylo....to moze miec bardzo powazne skutki uboczne i nie wiem czy kazda entuzjstka tegoz zastrzyku jest tego swiadoma.
Zgadzam sie w 100% Takhisisnastawienie jest jednym z czynnikó budujących ATMOSFERE więc warto i o tym pomyslec.
Tak teraz zzo jest darmowe wynika to z ustawy a dla ciekawosci napisze jeszcze ze z ustawy wynika rowniez zakaz pobierania platnosci za sale jednosobowe! (oczywiscie mowa o pryzpadku kiedy szpital takowe posiada)
Pannacota ja do tortilli tez robilam tak jak Ty- majonez-ketchup-musztarda...ale sos czosnkowy...powiem tak....jakbz mi ktos ze tak brzydko napisze "kupe" sosem czosnkowym polal- to zjadlabym z apetytem- imo SOS CZOSNKOWY PASUJE ZAWSZE I DO WSZYTKIEGO - mniam!~!!
Martuśka ja nie jestem pierworódką i powiem szczerze ze jednak nie do konca sie zgadzam - bo wplyw na sposob produ- pozycje, miejsce, opieke, itp mozna miec- iz dosiwadczenia uwazam ze to duzo ulatwia!
Owszem nie da sie rozpisac wszytkiego- i roznie sie moze w trakcie akcji prodowej sytuacja rozwinac- niemniejdnak pewne wytyczne ze strony rodzacej daja jej stabilixzacjie a personelowi rowniez mase cennych wskazowek.
Ciesze sie ze trafilas na szpital w ktorym zzo bylo praktykowane z powodzeniem, i jesli w Waszym przypadku pomoglo to oczywsicie bylo to duzo lepsze rozwiazanie niz CC!
Agnieszko witaj wsrod nas- mamy podbny termin porodu![]()
widac po wpisach, ze tu prawie same pierworodki
spokojnie, dziewczyny. WY i tak sobie, a zycie sobie. zobaczycie![]()
Też zastanawiam się nad dopłatą za miłą, życzliwą położną z powołaniem i za jednoosobową salę, żeby była przyjemna atmosfera, choć zdaję sobie jednocześnie sprawę, że czasem nie wszystko idzie jak w amerykańskim filmie i rodzącą trzeba czasem silniej zmotywować niż delikatnymi prośbami. Zgadzam się też, że osoba lękowa jak Antiope (to nie przytyk, ja jestem taka sama), stresująca się w ciąży każdym drobiazgiem dla innych nawet niezauważalnym, nie jest optymalną kandydatką do porodu domowego.
Weszłam na szpital w którym prawdopodobnie będę rodzić i piszą na ich stronie tak: