Dzięki dziewczyny. Mam sudocrem, sprobuję przy najbliższej zmianie pieluszki. Ząbka nie mamy ani jednego jeszcze, więc ciężko mi powiedzieć jakie dodatkowe objawy tego ząbkowania będzie miał. Jutro dziecko kończy 13 miesięcy, a mamuśka pierwszy raz z odparzeniami walczy

Mam nadzieję, że to "zwykłe odparzenie", a nie coś poważniejszego. Tym bardziej, że jest dziwnie umiejscowione, nie na pupce, a w kroku, zupełnie jakby np. obcierała go pieluszka. Używamy od dawna tylko zielonych pampersów, rozm. 4+, więc na pewno nie są złe czy za małe. Ah, żeby było cieplej to mógłby śmigać bez pieluszki, a tak to niestety się nie da. Karoola, ciężko mi też powiedzieć, czy coś innego, kwaśnego zjadł, bo on je praktycznie wszystko, łącznie z podjadaniem od nas, ale wydaje mi się, że wtedy byłoby czerwone i krosty też w okolicach odbytu, a tam nic nie ma, cała dupka czysta. No chyba, ze to coś w moczu, to wtedy by się zaogniony rejon zgadzał. Pewnie czekają nas kolejne badania

juz od 1.5 miesiąca coś się go trzyma, a to gorączka, a to wysypka, czy ten zapach z buźki, o którym wcześniej pisałam. Dopiero co skonczył brać antybiotyk... Oby obyło się bez kolejnych leków i skończyło się na jakimś kremie/maści, bo już na sam widok miarki z syropem odwraca się i ucieka.