reklama

Październik 2014

Madziorrek, jakbyś w mojej głowie siedziała!!!

Mnie nic wcale nie ciągnie, ale spodnie coraz ciasniejsze, a waga stoi, więc nakazuje sobie myśleć ze będzie ok.
Tłumacze sobie, ze wchodzimy w drugi trymestr. Łożysko przejmuje powoli funkcję hormonów, które do tej pory nas zalewaly i stąd mniejsze mdosci, bóle piersi itd. Odczuwanie ciagniecia też nie jest obowiązkowe i o niczym nie swiadczy. To moja mantra na ten tydzień.

Ja mam genetyczne już w ten czwartek. Nie mogę sie doczekać, a z drugiej strony boję sie tego, co mogę usłyszeć.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny :-)
Prawie cały weekend przesiedziałam w domu przez tą pogodę. Mam nadzieję, że od środy będzie lepiej i wróci wiosenna aura.
Ja mam badanie prenatalne 27.03, już nie mogę się doczekać jak zobaczę kruszynkę. Ja mocno wierzę, że u każdej z nas będzie wszystko w porządku!!

Madziorrek koszt tych badań, też mnie zaskoczył w pierwszej ciąży. Tym razem jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży wykupiłam sobie pakiet medyczny. Zawiera on i wizyty u ginekologa, jak i wszelkie badania, więc tym razem mi się upiekło.

Rjoanka przyłączam się do Ciebie z pozytywnym myśleniem na ten tydzień:-)

Dziewczyny, może faktycznie przemyslcie taki pakiet. Sprawdźcie z jakimi ubezpieczycielami współpracuje wasz gin i zobaczcie czy sie opłaci. Ja mam od dawna ubezpieczenie w medice wykupione za pośrednictwem banku. Płace 150 zl na miesiąc, mam w tym wizyty, usg i badania. Jak sie to wszystko podliczy, to sie mega opłaca.
Uważajcie tylko, bo w niektórych jest tzw okres karencji i ciążę można prowadzić dopiero po kilku miesiącach od podpisania umowy. Ale da sie znalezc bez, moje nie mialo.

Rjoanka ma rację, ja przez tydzień przeglądałam oferty i w wielu był okres karencji na prowadzenie ciąży od 9 do 12 m-cy :wściekła/y:. Na szczęście znalazłam taki bez. Ja płacę 108 zł w pewnej firmie ubezpieczeniowej. Znalazłam też fajny pakiet w play, tylko trzeba mieć tam abonament na siebie (ja niestety mam na fimę).

Madzia pierwsze badanie genetyczne musisz zrobić w pierwszym trymestrze. Nie każdy ginekolog je robi, bo żeby były rzeczywiście coś warte, to wyższa szkoła jazdy i sprzęt musi być super. Ja na genetyczne w I trymestrze (plus PAPP-A) i połówkowe umawiam się do położnika - genetyka, który ciąż nie prowadzi tylko właśnie zajmuje się wyłącznie taką diagnostyką.

Syla widze ze my z tych samych okolic;-)

Usg genetyczne to to miedzy 12-14tc?? Bo jak tak to 3 kwietnia bede miałą;-)
Jutro jade oddac krew a w czwartek znowu wizyta,ja wizyty mam co 2 tygodnie.

Dzis mi gorezj,wymiotuje,

reklama
rjoanka to nie jest do końca zwykłe USG. Serio, mam porównanie. Jest znacznie dokładniejsze. Ja mam wizytę 2 kwietnia, ale mój ginekolog nie specjalizuje się w usg w pierwszym trymestrze i połówkowym i tzw. USG genetycznego nie robi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry