reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

Mam pytanko formalne: czy wszystkie chcecie poznać płeć waszych dzidziaczków? Bo ja cały czas myślałam że mi nie wcale mi nie zależy i może fajnie by było mieć niespodziankę albo chociaż nie tak od razu się dowiedzieć...

ja nie koniecznie chcę, jest mi to obojętne ;) byle zdrowa dzidzia była i tyle

Jeszcze jedno, miałam już wcześniej pytać, ale zapomniałam. Moja córeczka skończyła w Marcu 4 latka, ale dalej jestem zmuszona zakładać jej pampersa na noc, bo siusia :zawstydzona/y: próbowałam ją budzić, ale ona nie reaguje , albo mówi, ze nie chce :szok: próbowałam podkłady na noc, żeby czułą, że ma mokro, ale jak się zesikała to i podkład był przemoczony a z nim łóżko :dry:

spróbuj, tak jak dziewczyny piszą, jej godzinę przed nie dawać picia, choć pewnie i z moją będzie taki problem, bo ona pije strasznie dużo

A mnie dziś energia rozpiera i latam po mieszkaniu jak szalona. Śniadanie skończone, kawa wypita, pranie się kończy.
Okazało się, że brakuje mi reklamówek, albo torebek na prezenty świąteczne, więc wyszukałam pudełka po sodzie i ozdabiam je, schną sobie - póki co moje ręce są białe, a ściana zrobiła się w jednym miejscu przypadkowo niebieska ;p
sprzątam kuchnię, robię porządek w rzeczach...
A potem jeszcze do sklepu zobaczyć naszą szafę na wymiar, zakupy, żłobek i do 20 nic nie zrobię, bo moje dziecko chętnie zajęłoby się nożyczkami, klejem, stemplami i wszystkim co mam na stole :D

reklama
co do płci dziecka ja bym bardzo chciała wiedzieć co prawda w piątek usłyszeliśmy że coś tu wystaje ale zarówno może być to chlopak jak i dziewczynka. Także poczekamy do ok 20 tygodnia wtedy powinno być wiadomo.

Moja mam mówi że będzie dziewczynka bo ona ze mna nie zwracała a i ja ani razu z wc się nie witałam. No i jak nigdy mam mase wyprysków na plecach i brodzie co mnie flustruje;p

Melodja zazdroszcze;) Ja leże jak zdechły kurczak cały czas źle sie czuję... masakra. A w domu armagedon;( Aż mi J żal, że żyjemy w takich warunkach, ale nic nie poradczę, co się spionizuję, to czeka mnie kibelek...:szok:

Solidaryzuje sie ze zdechlakami. Nadal umieram na katar. Podjelam męską decyzję i wzięłam urlop do końca tygodnia żeby sie wykurowac. Najgorsze jest to, ze jak nie wymiotowalam w 1 trym, to teraz kaszel wywołuje u mnie odruch iiii no niedozywiona jestem...

ja wczoraj się fatalnie czułam pół dnia przeleżałam i przespałam. mąż się śmiał że w nocy nie będę spać a spałam jak dziecko.. dziś też mi się oczy zamykają od rana

a na obiad szykuje placki po węgiersku:)

Wspolczuje Wam dziewczyny zlego samopoczucia. Ja niestety albo i na szczescie wymiotuje juz duzo rzadziej niz wczesniej i tylko wieczorem. W ciagu dnia juz mnie tak nie mdli i wraca apetyt. Puki co waga stoi w miejscu :-)
Co do plci to ja chcialabym wiedziec. Obojetne mi czy chlopiec czy dziewczynka- najwazniejsze by z dzidzia bylo wszystko oki ale fajnie byloby mowic do brzuszka po imieniu :-)

A, i spytałam o ten detektor tętna! I lekarz mi powiedział, że mogę sobie kupić, ale tylko lepszy i z atestami. Mówił, że te tanie wytwarzają za silne ultradźwięki i lepiej wypożyczyć leszy niż kupować tańszy. Więc, mimo tego, że byłam przekonana, by kupić taki detektor, to jednak sobie daruję, bo na taki profesjonalny mnie nie stać ;-)

Dobra decyzja, nie potrzebnie byś się tylko stresowała. Jak leżałam w pierwszej ciąży na patologi to widziałam, jak doświadczone położne czasem miały problem ze znalezieniem a co dopiero takie laiki :-)

Mam pytanko formalne: czy wszystkie chcecie poznać płeć waszych dzidziaczków? Bo ja cały czas myślałam że mi nie wcale mi nie zależy i może fajnie by było mieć niespodziankę albo chociaż nie tak od razu się dowiedzieć...

Ja chce mieć niespodziankę :-) w sumie wyprawkę już mam i to różnokolorową :-) większość to uniwersalne kolory. Chce wiedzieć tylko czy zdrowe resztę przy porodzie mieć frajdę :-) Pokój też musimy urządzić dla dwójki dzieci więc z braku wiedzy zrobimy albo motyw dżungli lub z ozdobami poczekamy do października. W końcu pierwszy miesiące spędzi maluch w naszej sypialni.

Życzę zdrowia wszystkim chorym :-) wiosna idzie więc do pionu proszę :-D

U mnie w miarę ok mdłości coraz mniejsze i tylko wieczorem. Niestety łapią mnie w nocy skurcze łydek :-(

reklama
Ja nadal brak apetytu. Wczoraj wieczorem jablko zwrocilam. A jak jestem glodna to mi niedobrze. W czwartek wizyta jeju.
A plec chcemy znac, doczekac sie nie mozemy.

Do góry