Olcia2052
Fanka BB :)
SuperZobacz załącznik 1668610
Ten na górze to z wczoraj, wydawało mi się że widać jakiś cień kreski ale już nie chciałam was spamować. A ten na dole z dzisiaj kreska odrazu się pojawiła![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SuperZobacz załącznik 1668610
Ten na górze to z wczoraj, wydawało mi się że widać jakiś cień kreski ale już nie chciałam was spamować. A ten na dole z dzisiaj kreska odrazu się pojawiła![]()
nie, lekarz powiedział, że przy acardzie będzie lepsze ukrwienie zarodka. Ja się szczepiłam na covid a te szczepionki ponoć zwiększają krzepnięcie krwii.A miałaś jakieś przesłanki do acardu? Trombofilia jakieś inne problemy?
Mi jeden lekarz kazał brać cały czas, nawet bez żadnych badań acard 150. Potem zrobiłam badania na trombofilie i tam wyszły dwie mutacje z czego na jedną właśnie hematolog również zaleciła acard 150. Myślę że nie zaszkodzi, o ile nie masz uczulenia na kwas acetylosalicylowy (aspirynę)Dziewczyny u mnie są dwie kreseczki
To jeszcze żaden sukces bo w tym roku poroniłam dwa razy ale mam ogromną nadzieję że się uda.
Tylko dalej nie wiem czy powinnam brać acard czy nie, bo kilku lekarzy mówiło że nie, a jeden na takiej wizycie z doskoku co go pierwszy raz na oczy widziałam powiedział że acard od pozytywnego testu. Jutro mam teleporade z moją lekarka może ona coś doradzi.
gratulacjeZobacz załącznik 1668610
Ja jak ognia unikam aspiryny - dostałam kiedyś takich duszności, że już myślałam o wzywaniu karetki. Aktualnie (drugi miesiąc) biorę acard 75, na szczęście nie mam po nim dolegliwości. Warto to przegadać z lekarzemWiem ale trochę się boję bo ja po polopirynie bardzo źle się czuję a to to samo co acard, miałam jeszcze zrobić badania na krzepnięcie krwi bo też słyszałam że acard może zaszkodzić co niektórym. Ja też w ciazach mam krwawienia i krwiaki i dlatego też się boję ten acard włączyć
piękny widokZobacz załącznik 1668610
Ja również się wtrącę (wybaczcie, ale cały czas tu czytam z przyzwyczajenia i kibicuję), ale na acardzie 150 od owulacji (zaszłam dopiero z nimDziewczyny u mnie są dwie kreseczki
To jeszcze żaden sukces bo w tym roku poroniłam dwa razy ale mam ogromną nadzieję że się uda.
Tylko dalej nie wiem czy powinnam brać acard czy nie, bo kilku lekarzy mówiło że nie, a jeden na takiej wizycie z doskoku co go pierwszy raz na oczy widziałam powiedział że acard od pozytywnego testu. Jutro mam teleporade z moją lekarka może ona coś doradzi.
Tak właśnie mam jutro robić badania na krzepnięcie krwi. Dzisiaj miałam jechać ale miałam problem w pracy.Ja również się wtrącę (wybaczcie, ale cały czas tu czytam z przyzwyczajenia i kibicuję), ale na acardzie 150 od owulacji (zaszłam dopiero z nim), aktualnie 20tc - na początku (5tc, jak tylko wyszły dwie kreski) lekarz kazał mi zbadać APTT i INR w kontekście krzepnięcia krwi. Może to jakiś trop. Acard mam brać do 36tc.